[colabot7]

Verenigd kunnen we zal plaatsvinden in het congres verdeeldheid binnen de overheid over wetshervorming, zo ja. Volgende dinsdag zal tegen stemmen PSOE-account om acceptatie voor verwerking te voorkomen. Een woordvoerder van de paarse formatie in het Congres zei dit: Pablo Echenique. “Onze wil is om te voorkomen dat dinsdag een onleesbaar spektakel oplevert en een wettekst goedkeurt die een terugkeer naar het ‘kudde’ Wetboek van Strafrecht betekent”, verzekerde hij.

Echenique volhardde in zijn kritiek op de PSOE omdat deze weigerde te onderhandelen over een wetshervorming. “Ik zit al een aantal jaren in het Congres en ik heb nog nooit een situatie gezien waarin de meerderheidspartner niet wil onderhandelen”, legde hij uit in een interview met RNE, waarin hij benadrukte dat Unidas Podemos nog steeds niet begrijpt waarom de PSOE “opende vrijwillig de crisis” ten koste van de hervorming van de “als maar ja”-wet.

“Dat kunnen we niet begrijpen”, herhaalde de woordvoerder van de paarse formatie, die eraan herinnerde dat het ministerie van Gelijkheid “had twee maanden discreet onderhandelen toen de meerderheidspartner besloot zijn hervormingsvoorstel uit te lekken”.

Echenique legde speciale nadruk op de wil van zijn formatie om de wet te hervormen op verzoek van de PSOE, hoewel hij verzekerde dat het probleem zit niet in de norm, maar in de toepassing ervan. “We geloven dat het geen probleem is in de wet, maar de PSOE heeft er sterk op aangedrongen dat het voor hen is het is belangrijk om de omvang van de straffen te wijzigen en we accepteren, maar zonder terug te gaan naar het vorige plan, de bewijsbeproeving”, voegde de leider van Podemos toe, die zinspeelde op het feit dat de PSOE had toegegeven dat de hervorming van de wet de herziening van de vonnissen niet zou stoppen.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *