[colabot7]

Tampa, Florida, Verenigde Staten van Amerika (CNN) – Het centrale commando van het Amerikaanse leger maakte de uitkomst bekend van zijn operaties tegen de organisatie “ISIS” in Syrië en Irak in februari 2023 en zei dat het samen met de internationale coalitie en andere partners, 48 operaties tegen de organisatie, met één dode tot gevolg. 22 leden en 25 andere mensen werden gearresteerd.

Het Amerikaanse Centrale Commando bevestigde in een verklaring die zaterdagavond op Twitter werd gepost: “Deze operaties tonen onze toewijding aan de blijvende nederlaag van ISIS en de voortdurende behoefte aan gerichte militaire inspanningen om te voorkomen dat een ISIS-element aanvallen lanceert en om elk bolwerk te heroveren. “

In Irak stelt de verklaring dat “33 gezamenlijke operaties werden gelanceerd tegen ISIS, wat resulteerde in de dood van 17 leden van die organisatie en de arrestatie van 14 anderen.” Wat Syrië betreft, zei de verklaring dat “de Verenigde Staten 15 gezamenlijke operaties hebben uitgevoerd, waaronder twee operaties die alleen door Amerikaanse troepen zijn gelanceerd”. Als gevolg hiervan kwamen 5 leden van de organisatie om het leven en werden 11 anderen gearresteerd.

De verklaring voegde eraan toe: “Zonder hervatting van terrorismebestrijdingsoperaties zullen de inspanningen van ISIS weer aan kracht winnen naarmate het vermogen van de organisatie om te rekruteren en te herconfigureren toeneemt, en de organisatie haar capaciteiten zal herontwikkelen om aanvallen op de regio, onze bondgenoten en Amerikaanse belangen in het buitenland te plannen.”, en we blijven gefocust op het opbouwen van lokale partnercapaciteiten.” voorkomen dat ISIS terugkeert.

De verklaring voegde eraan toe dat de operaties in Syrië hebben geleid tot de verwonding van 4 Amerikaanse soldaten en een werkhond tijdens de operaties, en dat zij, de soldaten en de hond, herstellen van die verwondingen, terwijl die aanvallen niet hebben geleid tot de dood van alle Amerikaanse soldaten.

“We zijn gefocust op het verzekeren van de volledige nederlaag van ISIS en blijven samenwerken met onze partners om de organisatie in Syrië en Irak te blijven verslaan”, zei generaal Michael Eric Korella, commandant van het U.S. Central Command, die de rol en inzet van Irak prees. veiligheidstroepen en de Amerikaanse partner in de Syrian Democratic Forces, benadrukkend dat de strijd tegen ISIS doorgaat.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *