[colabot7]

Kiev, Oekraïne (CNN) – De plaatsvervangend commandant van de Nationale Garde van Oekraïne zei zaterdag dat Oekraïense troepen de frontlinie in Bakhmut de afgelopen dagen hebben gestabiliseerd, ondanks zware en aanhoudende aanvallen van Russische troepen.

Volgens Volodymyr Nazarenko van het Svoboda-bataljon zijn de Russische troepen de Bahmutka-rivier niet overgestoken en staat het stadscentrum nog steeds onder controle van Oekraïense troepen.

Nazarenko voegde eraan toe: “Elk uur in Bakhmut is als een hel. Een week geleden boekte de vijand succes ten noorden, noordwesten van Bakhmut. Oekraïense soldaten vechten. De afgelopen dagen is de frontlinie gestabiliseerd dankzij ons harde werk en onze inspanningen.”

In de buurt van het dorp Ivanivsk, ten zuidwesten van Bakhmut, “staat de weg Kostyantinivka-Bakhmut onder controle van Oekraïense troepen”. Ze doen het met enorme inzet.”

Bij gebrek aan munitie nemen Russische troepen hun toevlucht tot “chaotische bombardementen” en proberen ze aanvoerlijnen te bombarderen. Nazarenko merkte op dat de strijdkrachten van Moskou nog steeds meer munitie hebben dan de Oekraïners.

Een woordvoerder van de Oekraïense strijdkrachten vertelde zaterdag aan CNN dat Rusland zaterdag de controle over de oostelijke stad Bakhmut niet heeft overgenomen.

“De gevechten in Pakhmut vinden meer in de periferie plaats en de stad wordt gecontroleerd door de strijdkrachten van Oekraïne: de strijdkrachten van Oekraïne, de grenswacht en de nationale garde”, zei Serhiy Sherevaty.

“Er is ook geen massale terugtrekking van Oekraïense troepen”, zei hij.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *