[colabot7]

(CNN) — De Oekraïense minister van Defensie, Oleksiy Reznikov, zei dat hij er “ervan overtuigd” is dat “westerse landen gevechtsvliegtuigen zullen leveren aan Oekraïne, ondanks verzet van sommige bondgenoten.”

In een interview met de Duitse krant Bild op vrijdag voegde Reznikov eraan toe dat Oekraïne “twee of drie verschillende soorten gevechtsvliegtuigen zal ontvangen, afhankelijk van de ingenieurs en de beschikbaarheid van reserveonderdelen”.

Hij bleef geloven dat er een “zogenaamde straaljageralliantie” zou komen, zoals in het geval van leveringen van Leopard 2-tanks van de westerse geallieerden.

De Oekraïense minister denkt dat westerse landen in eerste instantie niet akkoord gaan met de levering van gevechtsvliegtuigen, zoals gebeurde met de Leopard 2-tanks, omdat Duitsland in eerste instantie niet akkoord ging.

Volgens de Duitse krant hebben de westerse bondgenoten Kiev laten weten klaar te zijn om piloten voor straaljagers op te leiden, wat de volgende stap zal zijn in de versterking van het luchtverdedigingssysteem van Oekraïne.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *