[colabot7]

Dubai, Verenigde Arabische Emiraten (CNN) – Een analogie die werd gebruikt door een voormalige Libanese minister en hoofd van de afdeling Buitenlandse Betrekkingen van de “Libanese strijdkrachten”, waarin hij de term “huwelijk” gebruikte om de betrekkingen tussen sommige partijen en politieke partijen te beschrijven in Libanon resulteerde in een boze aankondiging van Hezbollah, terwijl de oud-minister duidelijk maakte wat hij bedoelde met zijn omstreden veroordeling.

Een voormalig minister, Richard Kouyoumjian, schreef donderdag op zijn gedocumenteerde pagina via Twitter: “De tijd van de sjiitische politieke droogte, hoe superieur die ook mag zijn… een reageerbuis brengt een wettig kind voort van een bekende vader en moeder, terwijl het huwelijk tijdelijk is, zelfs als het door jurisprudentie is gelegaliseerd, blijft het een geval van overspel dat klootzakken met zich meebrengt wiens moeders zich schamen.” Zijn echte vader is anders dan zijn nominale vader.

Hezbollah reageerde op wat Kouyoumjian schreef in een vrijdag vrijgegeven verklaring, waarin stond: “Een functionaris in de Libanese strijdkrachten, Richard Kouyoumjian, legde veroordeelde, aan de kaak gestelde en verworpen verklaringen af, waarin hij sjiitische moslims in Libanon en over de hele wereld beledigde, en hun overtuigingen en sekten, op een harde manier.”

De partij kondigde aan dat de voormalige minister “zijn waardigheid blootlegde in gemene taal die de staat van intellectuele en culturele achteruitgang blootlegt die bepaalde politieke krachten in het land, hun vertegenwoordigers en woordvoerders hebben bereikt, en het uiteindelijke onvermogen om de politieke situatie daarmee het hoofd te bieden, en het verkondigen van verklaringen en meningen met argumentatie en tegenbewijs, en een roekeloze vergissing om het politieke geschil opzettelijk te verwarren met legitieme en beledigende religies, sekten, groeperingen en eer’, aldus het persbericht van de partij. Dat meldt het officiële Libanese persbureau.

En Hezbollah voegde in zijn verklaring toe: “De uitwisseling van harde politieke verklaringen maakt deel uit van de algemene situatie in het land waaraan de Libanezen gewend zijn, inclusief degenen die soms de grenzen van fatsoen, etiquette en logica overschrijden, met grote spijt. Het vereist in ieder geval de afwijzing en veroordeling van alle religieuze autoriteiten in het bijzonder en alle politieke krachten in het algemeen, en dat alle acties en maatregelen tegen de genoemde persoon worden genomen door bevoegde en bevoegde autoriteiten”, zei hij.

Kouyoumjian verduidelijkte wat hij bedoelde in de tweet, door middel van verklaringen die hij aflegde aan de Libanese zender “MTV”, waarin hij zei: “Ik wilde de sjiitische gemeenschap helemaal niet beledigen, en wat ik bedoelde met een tijdelijk huwelijk is een politiek huwelijk.” huwelijk. tussen het sjiitische duo en de leider van de “Marada”-beweging Sulejman Franjieh, en de inhoud van mijn toespraak was alleen in een politiek kader.”

De voormalige minister vervolgde met te zeggen: “Degenen die mij kennen, begrijpen hoeveel ik alle religies, sekten en geloofsovertuigingen respecteer, en de eervolle sjiitische gemeenschap, en de term politiek tijdelijk huwelijk werd eerder gebruikt om de relatie tussen de” partij “en de “Free Patriotic Movement”, evenals de relatie tussen de twee “party-amal” en “marda”. “, zoals hij zegt.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *