[colabot7]

Berlijn, Duitsland (CNN) – De Duitse minister van Buitenlandse Zaken, Analina Baerbock, heeft de berichten dat honderden schoolmeisjes in heel Iran de afgelopen maanden zijn vergiftigd beschreven als “schokkend” en heeft opgeroepen tot een volledig onderzoek.

“Berichten over vergiftiging van schoolmeisjes in Iran zijn schokkend”, zei Birbock op Twitter. “Meisjes moeten zonder angst naar school kunnen gaan – of het nu in Teheran of Ardabil is – het is niets minder dan hun mensenrecht”, voegde ze eraan toe. “Alle zaken moeten volledig worden onderzocht”, benadrukte Burbuck.

De Duitse minister van Buitenlandse Zaken Christopher Berger, een woordvoerder van de Duitse minister van Buitenlandse Zaken Christopher Berger, vertelde vrijdag op een persconferentie dat de Verenigde Naties de oproep van Birbock steunen, waarin wordt opgeroepen tot een volledig en transparant onderzoek naar de vermeende vergiftiging van honderden schoolmeisjes in Iran.

“We wensen alle gewonden een spoedig herstel en een einde aan deze incidenten”, zei plaatsvervangend woordvoerder van de Duitse regering, Wolfgang Buechner, tijdens dezelfde persconferentie.

De betrekkingen tussen Duitsland en Iran zijn bijzonder gespannen na de golf van Iraanse protesten die losbarstte na de dood van de 22-jarige Mahsa Amini in politiehechtenis afgelopen september.

Duitsland heeft scherpe kritiek geuit op de Iraanse regering voor het brutaal onderdrukken van protesten en het executeren van demonstranten tegen de regering.

Teheran heeft afgelopen woensdag twee diplomaten uit Duitsland gezet, als reactie op een soortgelijke maatregel die Berlijn in februari nam, na het doodvonnis van de Duits-Iraanse staatsburger Jamshid Sharhad in Iran.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *