[colabot7]

Dubai, Verenigde Arabische Emiraten (CNN) – President Sheikh Mohammed bin Zayed van de VAE en de Turkse president Recep Tayyip Erdogan waren getuige van de ondertekeningsceremonie van een “alomvattende economische partnerschapsovereenkomst” tussen de VAE en Turkije tijdens een top die ze vrijdag hielden via visuele communicatietechnologie . .

Sheikh Mohammed bin Zayed verwelkomde de ondertekening van de overeenkomst, die hij beschouwt als “een nieuwe stap in de richting van het versterken en verdiepen van de betrekkingen tussen de twee bevriende landen”, en beschrijft het als “een uitzonderlijke overeenkomst met een dierbaar en bevriend land”, meldt het Emirates News Agency. (WAM).

Sheikh Mohamed bin Zayed zei: “De overeenkomst drukt de gemeenschappelijke wil uit om een ​​nieuwe fase van betrekkingen tussen de twee landen op verschillende gebieden in te luiden, en zal bijdragen aan het versterken van de banden van economische samenwerking en het bevorderen van het ontwikkelingsproces in de twee landen naar een helder toekomst.”

Hij voegde eraan toe dat de overeenkomst “niet alleen gericht is op het stimuleren van handel en uitwisseling van investeringen en gezamenlijke economische groei, op een manier om de levenskwaliteit van de twee bevriende volkeren te verbeteren, maar ook om een ​​echt ontwikkelingspartnerschap tot stand te brengen, gemeenschappelijke belangen op te bouwen en het consolideren van steeds sterkere strategische betrekkingen tussen de twee landen.”

Sheikh Mohamed bin Zayed gaf aan dat de ondertekening van de partnerschapsovereenkomst “de grote en kwalitatieve ontwikkeling belichaamt die onze betrekkingen de afgelopen periode hebben doorgemaakt, aangezien de totale niet-oliehandel tussen de VAE en Turkije in 2022 bijna 19 miljard dollar zal bedragen, een stijging van 40% vanaf 2021 en 112% vanaf 2021” in 2020 om van Turkije de snelst groeiende partner te maken in de top 10 handelspartners van de VAE.

Erdogan van zijn kant sprak zijn overtuiging uit om het handelsvolume met de VAE te verhogen tot 25 miljard dollar in 5 jaar, dankzij de uitgebreide economische partnerschapsovereenkomst.

Hij zei: “Dankzij de ondertekende overeenkomst zal er een economische brug met solide fundamenten worden gebouwd van Europa naar Noord-Afrika en van Rusland naar de Golf.” Hij voegde eraan toe: “Dankzij de alomvattende aard van de overeenkomst ben ik ervan overtuigd dat we het handelsvolume in 5 jaar zullen verhogen tot 25 miljard dollar.”

Erdogan voegde eraan toe: “Dankzij de overeenkomst zullen belemmeringen voor de handel in goederen en diensten worden weggenomen en zullen de activiteiten van investeerders en zakenlieden, inclusief kleine en middelgrote ondernemingen, worden gefaciliteerd”, aldus het officiële Turkse persbureau Anadolu.

En het Emirates News Agency zei dat de “alomvattende economische partnerschapsovereenkomst” tot doel heeft “duurzame en alomvattende economische groei op lange termijn in beide landen te bevorderen, aangezien de overeenkomst de tarieven op 82% van de goederen en producten elimineert of verlaagt, wat neerkomt op meer dan 93% van componenten Het heeft ook de toegang tot de Turkse markt verbeterd voor exporteurs uit de VAE, waaronder sleutelsectoren zoals aannemerij, metalen en hun producten, polymeren en andere productieproducten.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *