[colabot7]

Dubai, Verenigde Arabische Emiraten (CNN) — In zijn eerste opmerkingen over de vergiftiging van tientallen schoolmeisjes in Iran, beschuldigde de Iraanse president Ibrahim Raisi wat hij beschreef als de “vijand” van het werken aan het “zaaien van wanhoop” onder het Iraanse volk door de kwestie, volgens wat werd gemeld door het Iraanse persbureau (IRNA).

In zijn toespraak tot de burgers van de stad Khormoja in de provincie Bushehr, in het zuiden van het land, kondigde Raisi aan dat hij “speciale richtlijnen had uitgevaardigd aan de ministers van veiligheid en binnenlandse zaken om degenen achter deze acties te onthullen en ter verantwoording te roepen. “staat er in de tekst. (IRNA).

En de Iraanse president beweerde dat wat hij noemde “(de vijand) probeert, door de veiligheid op verschillende gebieden te verstoren, rellen in Iran te veroorzaken”, en legde uit: “(de vijand) is er tot nu toe niet in geslaagd, dankzij de aanwezigheid van mensen in de arena en hun confrontatie met hun plannen, inclusief gecombineerde oorlogsvoering om het rad van vooruitgang te stoppen.” in het land”, zei hij.

De Iraanse president zei dat de slogan “We can” niet alleen op militair en veiligheidsniveau werd gerealiseerd, maar op alle terreinen, en dat de wil van het volk in alle arena’s werd belichaamd om onafhankelijkheid en zelfvoorziening te bereiken, meldt IRNA.

De Iraanse president verwees ook naar de marsen voor de “verjaardag van de overwinning van de islamitische revolutie” afgelopen februari, en legde uit dat “de eervolle aanwezigheid van Iraniërs in steden, dorpen en plattelandsgebieden de plannen dwarsboomde van wat hij beschreef als de ‘vijand’. nogmaals,” zei hij.

Volgens (IRNA): “Veel vrouwelijke studenten op meisjesscholen in Iran werden ongeveer 3 maanden geleden blootgesteld aan vermoedelijke gevallen van vergiftiging.” Ze legde uit dat de gevallen van vergiftiging begonnen op scholen in de stad Qom, ten zuiden van Teheran, en vervolgens naar andere steden in het land verhuisden, waaronder de hoofdstad Teheran.

En (IRNA) beweerde maandagavond in een rapport dat het hoofd van de Iraanse oppositie Mujahideen Khalq-groep in ballingschap, Maryam Rajavi, de eerste was die enkele weken geleden de komst van vergiftigingsgevallen in Teheran aankondigde.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *