[colabot7]

Dubai, Verenigde Arabische Emiraten (CNN) – De Arabische Republiek Egypte veroordeelde vrijdag de “sterkste” uitspraken van de Israëlische minister van Financiën Bezalel Smotrich., Waarin hij opriep tot het “uitwissen” van het Palestijnse dorp Hawara en het omschreef als “opruiing”, aldus een verklaring van het Egyptische ministerie van Buitenlandse Zaken op zijn Facebook-pagina.

Het Egyptische ministerie van Buitenlandse Zaken is ook van mening dat de verklaringen van de minister een “gevaarlijke en onaanvaardbare aansporing tot geweld” vormen, en is van mening dat dit “in strijd is met alle wetten, gebruiken en morele waarden, en niet de verantwoordelijkheid heeft dat een ambtenaar in een officiële functie zou moeten hebben.” . zoals ze het uitdrukte.

De verklaring bevestigde “het Egyptische standpunt, waarin wordt opgeroepen tot de noodzaak om te stoppen met provocerende of opruiende acties tegen het Palestijnse volk, en om eenzijdige maatregelen te stoppen, met als doel kalmte te bereiken tussen de Palestijnse en Israëlische partijen en de omgeving voor te bereiden op de voortzetting van de vredesproces gebaseerd op de principes van een tweestatenoplossing en resoluties van internationale legitimiteit.” “

Het Egyptische ministerie van Buitenlandse Zaken zei in een verklaring dat “dit de enige manier is om een ​​alomvattende en rechtvaardige vrede in de regio te bereiken en een onafhankelijke Palestijnse staat te vestigen aan de grenzen van 19 juni, met Oost-Jeruzalem als hoofdstad”.

Smotrich, de leider van de extreemrechtse “religieuze zionistische” partij, zei woensdag dat de Palestijnse stad Hawara op de bezette Westelijke Jordaanoever – waar zondag twee Israëlische broers werden vermoord – “moet worden uitgewist”.

“Ik denk dat het dorp Hawara moet worden gewist”, zei hij tegen een verslaggever op een conferentie georganiseerd door de economische krant The Marker. “Ik denk dat het moet worden gedaan door de staat Israël, niet – God verhoede – gewone burgers.”

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *