[colabot7]

Hong Kong (CNN) – De woordvoerder van het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken, Mao Ning, zei vrijdag dat de toevoeging van Chinese entiteiten – waaronder twee dochterondernemingen van BGI Genetics Corporation – aan de zwarte lijst van de Amerikaanse regering een ander voorbeeld is van “excuses en overdrijving”. Chinese bedrijven verdrijven.

“China is niet tevreden en verzet zich er resoluut tegen. We roepen de Verenigde Staten op om de basisfeiten te respecteren, ideologische vooroordelen achterwege te laten en te stoppen met het gebruiken van excuses om Chinese ondernemingen op onredelijke wijze te onderdrukken’, zei de woordvoerder tijdens een reguliere persconferentie.

“De Verenigde Staten moeten Chinese ondernemingen eerlijk, rechtvaardig en niet-discriminerend behandelen”, benadrukte Mao.

“China zal resoluut de legitieme rechten en belangen van Chinese ondernemingen blijven beschermen en Chinese ondernemingen blijven steunen bij het verdedigen van hun rechten in overeenstemming met de wet”, aldus de woordvoerder.

Donderdag maakte het Amerikaanse ministerie van Handel bekend dat het twee bedrijven (BGI Research – BGI Tech Solutions Hong Kong) van het Chinese bedrijf BGI aan een handelszwarte lijst had toegevoegd op beschuldiging van het verzamelen van genetische gegevens ten behoeve van de Chinese overheid.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *