[colabot7]

(CNN) – De arts van de Amerikaanse president Joe Biden, Kevin O’Conner, kondigde vrijdag aan dat tijdens een operatie in februari een “kleine” kankerachtige huidtumor uit Biden’s borst was verwijderd.

In een brief aan de woordvoerster van het Witte Huis, Karen Jean-Pierre, zei O’Connor dat de tumor een veel voorkomende vorm van huidkanker was en voegde eraan toe: “Al het kankerweefsel is met succes verwijderd en het gebied waar de tumor is verwijderd is goed hersteld, en de De 80-jarige president heeft geen verdere behandeling nodig.”

Huidkanker is een van de meest voorkomende soorten kanker in de Verenigde Staten en behandeling kan zeer effectief zijn als de kanker vroeg wordt ontdekt.

Interessant is dat de vrouw van de Amerikaanse president, first lady Jill Biden, onlangs een “gaatje” heeft geopereerd dat tijdens een routineonderzoek naar huidkanker was gevonden.

O’Connor zei destijds in een notitie: “Tijdens een routinematig huidkankeronderzoek werd een kleine zweer gevonden boven het rechteroog van de first lady en uit een overvloed aan voorzichtigheid adviseerden doktoren de verwijdering ervan.”

En het Witte Huis zei in een vorige maand uitgebracht medisch rapport, waarvan CNN een kopie heeft verkregen, dat de Amerikaanse president “in goede gezondheid verkeert en in staat is om de taken van het presidentschap met succes uit te voeren”.

Kevin O’Connor zei in het rapport dat Biden “geniet van de activiteit en een goede gezondheid die hem in staat stellen de taken van het presidentschap uit te voeren”, volgens de resultaten van de medische onderzoeken die de Amerikaanse president onderging in het Walter Reed Army Medical Center.

Volgens het rapport lijdt Biden nog steeds aan een “stijve manier van lopen” en heeft hij apparaten voorgeschreven gekregen om te helpen bij het optillen van zijn voeten, evenals upgrades van zijn contactlenzen.

Met betrekking tot de periode van Biden’s infectie met het nieuwe coronavirus, zei O’Connor dat dit de “meest prominente gezondheidsgebeurtenis” was voor Biden in het afgelopen jaar, eraan toevoegend dat het zuurstofgehalte in het bloed van de Amerikaanse president niet onder de 97% zakte en bevestigde dat zijn vitale functies, zijn tekenen bleven normaal gedurende deze periode en hij had vervolgens geen langdurige symptomen die verband houden met COVID-19.

Het rapport zal waarschijnlijk de laatste medische keuring van Biden zijn voordat hij zijn besluit aankondigt om zich de komende maanden opnieuw kandidaat te stellen voor het presidentschap.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *