(CNN) – Een voormalige Tsjetsjeense commandant die door Oekraïne wordt gezocht voor “oorlogsmisdaden” in het afgelopen jaar, leidt de inspanningen van Rusland om Turkije te helpen na een verwoestende aardbeving.

Daniil Martynov verscheen vorig jaar op verschillende plaatsen in Oekraïne, tijdens de eerste weken van de Russische invasie, en zou dicht bij de Tsjetsjeense leider Ramzan Kadyrov staan, en verscheen in verschillende video’s op het officiële Telegram-kanaal van Kadyrov.

De afgelopen dagen gaf Martynov vanuit het aardbevingsgebied in Turkije interviews aan Russische media, nadat hij vorig jaar was aangesteld als adviseur van het Russische ministerie van Noodsituaties.

In augustus vorig jaar beweerde de veiligheidsdienst van Oekraïne (SBU) dat Daniil Martynov een reeks oorlogsmisdaden had gepleegd in de stad Borodyanka, ten noorden van Kiev.

De Oekraïense dienst beschreef hem als plaatsvervangend hoofd van de Nationale Garde in Tsjetsjenië en zei dat hij “verantwoordelijk was voor de training van Kadyrovs persoonlijke garde”.

De veiligheidsdienst van Oekraïne verklaarde dat Martynov in maart “de bezetting leidde” van het psychiatrisch ziekenhuis Borodyanka en dat op zijn bevel “bijna 500 mensen (patiënten, personeel en bewoners) werden gegijzeld”, waaronder meer dan honderd bedlegerige patiënten, en het hospitaal werd bezet door de bezetters. veranderd in een schietpositie.”

De Oekraïense dienst beschuldigde Daniel Martynov van “het overtreden van de wetten en gebruiken van oorlog en het misbruiken van krijgsgevangenen of burgers”.

Er kwam geen reactie van Martynov op de Oekraïense beschuldigingen, maar Kadyrov verwierp de beschuldigingen en zei in augustus in verklaringen: “Wat Martynov betreft, hij werkt niet voor ons, hij werkt samen met het ministerie van Noodsituaties.”

Het Amerikaanse ministerie van Financiën heeft Daniel Martynov in 2020 gesanctioneerd wegens “ernstige schendingen van de mensenrechten in Rusland”.

Het zei dat hij “een persoonlijke veiligheidsadviseur van Kadyrov was en handelde of beweerde te handelen voor of namens Kadyrov, direct of indirect.”

CNN neemt contact op met het Russische ministerie van Noodsituaties voor commentaar op de rol van Martynov, evenals met de veiligheidsdiensten van Oekraïne.

GET FREE MONEY RIGHT NOW PAYPAL HOW TO MAKE MONEY FOR PAYPAL FREE [VYQN6R] FREE $1000 PAYPAL [ZTGIHJ] FREE PAYPAL CODES NO SURVEY [HROV1C] FREE PAYPAL CODES NO SURVEY [0UBLKI] FREE 5 PAYPAL INSTANTLY [IIDWJK] HOW TO GET FREE PAYPAL MONEY ZU5GJ0HCRRC [GI49II] FREE $10 PAYPAL INSTANTLY 2022 [XBWQQW] PAYPAL GOOGLE PLAY 5 [ZRL9SI] FREE MONEY CODES FOR PAYPAL [R42547] SEND MONEY ON PAYPAL FOR FREE [YRASYE] PAYPAL $10 REWARD EMAIL [2JWB2S] PAYPAL $10 REWARD EMAIL [9Q7MAO] SEND MONEY ON PAYPAL FOR FREE [I7R77D] PAYPAL $10 REWARD 2022 [X9GLIC] HOW TO EARN MONEY FOR PAYPAL FREE [J9525B] GET $10 FREE PAYPAL MONEY [M71GX6] GET $10 FREE PAYPAL MONEY [8LHNS4] HOW TO GET 20$ ON PAYPAL FAST [TDKZ2N] FREE MONEY WITH PAYPAL [WN4NNB] FREE 100 PAYPAL MONEY INSTANTLY [UMFU50]

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *