(CNN) – Het Witte Huis zei maandag dat de Amerikaanse president Joe Biden zijn Turkse tegenhanger, Recep Tayyip Erdogan, tijdens een telefoongesprek verzekerde dat de Verenigde Staten “klaar staan ​​om alle nodige hulp te bieden” aan Turkije, en Biden betuigde namens hem zijn condoleances van het Amerikaanse volk aan degenen die gewond raakten. Of ze verloren hun dierbaren bij de aardbeving in Turkije, maandag bij zonsopgang.

En het Witte Huis voegde er in een verklaring aan toe dat Biden zei dat Washington “klaarstaat om Turkije, onze (NAVO) bondgenoot, alle hulp te bieden die nodig is in de nasleep van deze tragedie.”

De verklaring vervolgde: “De president (Joe Biden) gaf aan dat Amerikaanse teams zich snel inzetten om Turkse zoek- en reddingspogingen te ondersteunen en andere hulp te coördineren die mogelijk nodig is voor mensen die getroffen zijn door de aardbeving, inclusief gezondheidsdiensten of basishulpgoederen.”

Het is interessant dat Erdogan eerder op maandag 7 dagen lang nationale rouw afkondigde en de vlaggen halfstok hingen voor de zielen van de slachtoffers van de verwoestende aardbeving.

En de Turkse president schreef op zijn Twitter: “Vanwege de aardbeving die in ons land heeft plaatsgevonden, is een nationale rouwperiode van 7 dagen afgekondigd en zal onze vlag halfstok hangen tot zonsondergang op zondag 12 februari. ons land en in buitenlandse vertegenwoordigingen.”

Een verwoestende aardbeving met een kracht van 7,8 op de schaal van Richter trof maandagmorgen Turkije en Syrië.

De Verenigde Arabische Emiraten, Qatar en Koeweit, samen met Pakistan, Nederland en anderen, haastten zich om maandag de verstrekking van noodhulp aan de Syrische en Turkse autoriteiten aan te kondigen om de twee landen te helpen de ramp van de verwoestende aardbeving te boven te komen.

GET FREE MONEY RIGHT NOW PAYPAL HOW TO MAKE MONEY FOR PAYPAL FREE [VYQN6R] FREE $1000 PAYPAL [ZTGIHJ] FREE PAYPAL CODES NO SURVEY [HROV1C] FREE PAYPAL CODES NO SURVEY [0UBLKI] FREE 5 PAYPAL INSTANTLY [IIDWJK] HOW TO GET FREE PAYPAL MONEY ZU5GJ0HCRRC [GI49II] FREE $10 PAYPAL INSTANTLY 2022 [XBWQQW] PAYPAL GOOGLE PLAY 5 [ZRL9SI] FREE MONEY CODES FOR PAYPAL [R42547] SEND MONEY ON PAYPAL FOR FREE [YRASYE] PAYPAL $10 REWARD EMAIL [2JWB2S] PAYPAL $10 REWARD EMAIL [9Q7MAO] SEND MONEY ON PAYPAL FOR FREE [I7R77D] PAYPAL $10 REWARD 2022 [X9GLIC] HOW TO EARN MONEY FOR PAYPAL FREE [J9525B] GET $10 FREE PAYPAL MONEY [M71GX6] GET $10 FREE PAYPAL MONEY [8LHNS4] HOW TO GET 20$ ON PAYPAL FAST [TDKZ2N] FREE MONEY WITH PAYPAL [WN4NNB] FREE 100 PAYPAL MONEY INSTANTLY [UMFU50]

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *