Dubai, Verenigde Arabische Emiraten (CNN) — Tienduizenden mensen stonden langs de straten van de luchthaven van Kinshasa om paus Franciscus, de paus van het Vaticaan, te verwelkomen bij zijn eerste bezoek aan de Democratische Republiek Congo op dinsdag.

Een paar uur na zijn aankomst hield Franciscus een toespraak in de tuin van het Paleis van de Natie in Kinshasa, waarin hij de exploitanten van de rijke natuurlijke rijkdommen van de Democratische Republiek Congo en andere Afrikaanse landen opriep: “Hands off de Democratische Republiek Congo, handen af ​​van Afrika.”

“Ik hoop dat de wereld de catastrofale dingen zal erkennen die door de eeuwen heen zijn gebeurd ten koste van de lokale bevolking”, voegde hij eraan toe in zijn toespraak tot een bijeenkomst van regerings- en burgerleiders. “Laat Afrika de kampioen van zijn eigen lot zijn.”

Paus Franciscus zou in juli 2022 naar de Democratische Republiek Congo en Zuid-Soedan reizen, maar een pijnlijke knieontsteking dwong hem de reis uit te stellen.

Het bezoek van de paus aan Goma in het oosten van Congo, een gebied van hevig conflict tussen het Congolese leger en de rebellenbeweging M23, is afgelast.

Tijdens de vlucht uit Rome vertelde de paus aan journalisten in het vliegtuig dat het hem speet dat hij Goma om veiligheidsredenen niet kon bezoeken, maar dat hij woensdag de slachtoffers van het geweld in Goma, in het oosten van Congo, zou ontmoeten. .

De paus riep ook op tot een minuut stilte toen het vliegtuig van de paus over de Sahara-woestijn vloog, ter nagedachtenis aan de migranten die hun leven verloren toen ze probeerden de Middellandse Zee te bereiken.

De paus reist vrijdag van Kinshasa naar Juba in Zuid-Soedan en wordt vergezeld door de aartsbisschop van Canterbury Justin Wills en het hoofd van de Church of Scotland, dominee Ian Greenshields.

GET FREE MONEY RIGHT NOW PAYPAL HOW TO MAKE MONEY FOR PAYPAL FREE [VYQN6R] FREE $1000 PAYPAL [ZTGIHJ] FREE PAYPAL CODES NO SURVEY [HROV1C] FREE PAYPAL CODES NO SURVEY [0UBLKI] FREE 5 PAYPAL INSTANTLY [IIDWJK] HOW TO GET FREE PAYPAL MONEY ZU5GJ0HCRRC [GI49II] FREE $10 PAYPAL INSTANTLY 2022 [XBWQQW] PAYPAL GOOGLE PLAY 5 [ZRL9SI] FREE MONEY CODES FOR PAYPAL [R42547] SEND MONEY ON PAYPAL FOR FREE [YRASYE] PAYPAL $10 REWARD EMAIL [2JWB2S] PAYPAL $10 REWARD EMAIL [9Q7MAO] SEND MONEY ON PAYPAL FOR FREE [I7R77D] PAYPAL $10 REWARD 2022 [X9GLIC] HOW TO EARN MONEY FOR PAYPAL FREE [J9525B] GET $10 FREE PAYPAL MONEY [M71GX6] GET $10 FREE PAYPAL MONEY [8LHNS4] HOW TO GET 20$ ON PAYPAL FAST [TDKZ2N] FREE MONEY WITH PAYPAL [WN4NNB] FREE 100 PAYPAL MONEY INSTANTLY [UMFU50]

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *