Dubai, Verenigde Arabische Emiraten (CNN) – 5 miljard mensen in de wereld zijn niet beschermd tegen transvetten, volgens een verklaring gepubliceerd op de officiële website van de Wereldgezondheidsorganisatie “WHO”.

Industrieel geproduceerde transvetten worden veel gebruikt in verpakte voedingsmiddelen, gebak en bakolie en zijn wereldwijd verantwoordelijk voor 500.000 vroegtijdige sterfgevallen per jaar door coronaire hartziekten.

Een tweet van het Omaanse ministerie van Volksgezondheid op Twitter ging in op het gebruik van deze vetten in restaurants om de kosten te verlagen en de houdbaarheid van voedsel te verlengen.

Transvetten verhogen het cholesterol en verhogen het risico op beroerte en diabetes.

Transvetten komen vaak voor in deze producten:

  • Margarine, plantaardig vet en gehydrogeneerde oliën
  • donut
  • Franse frietjes
  • crackers
  • Fast food
  • Koffie crème
  • Verwerkte koekjes en cakes

En de directeur-generaal van de Wereldgezondheidsorganisatie, Tedros Adhanom Ghebreyesus, zei eerder in een verklaring: “Transvetten kennen geen voordelen, terwijl ze ernstige gezondheidsrisico’s met zich meebrengen die de gezondheidsstelsels belasten”, eraan toevoegend: “Aan de andere kant, het elimineren van transvetten is effectief.” “Kosten- en gezondheidsvoordelen. Simpel gezegd, transvet is een dodelijke giftige chemische stof die niet in voedsel mag worden gebruikt. Het is tijd om er volledig vanaf te komen.”

GET FREE MONEY RIGHT NOW PAYPAL HOW TO MAKE MONEY FOR PAYPAL FREE [VYQN6R] FREE $1000 PAYPAL [ZTGIHJ] FREE PAYPAL CODES NO SURVEY [HROV1C] FREE PAYPAL CODES NO SURVEY [0UBLKI] FREE 5 PAYPAL INSTANTLY [IIDWJK] HOW TO GET FREE PAYPAL MONEY ZU5GJ0HCRRC [GI49II] FREE $10 PAYPAL INSTANTLY 2022 [XBWQQW] PAYPAL GOOGLE PLAY 5 [ZRL9SI] FREE MONEY CODES FOR PAYPAL [R42547] SEND MONEY ON PAYPAL FOR FREE [YRASYE] PAYPAL $10 REWARD EMAIL [2JWB2S] PAYPAL $10 REWARD EMAIL [9Q7MAO] SEND MONEY ON PAYPAL FOR FREE [I7R77D] PAYPAL $10 REWARD 2022 [X9GLIC] HOW TO EARN MONEY FOR PAYPAL FREE [J9525B] GET $10 FREE PAYPAL MONEY [M71GX6] GET $10 FREE PAYPAL MONEY [8LHNS4] HOW TO GET 20$ ON PAYPAL FAST [TDKZ2N] FREE MONEY WITH PAYPAL [WN4NNB] FREE 100 PAYPAL MONEY INSTANTLY [UMFU50]

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *