Londen, Verenigd Koninkrijk (CNN) — Als Rusland Iraanse ballistische raketten verwerft om te gebruiken in zijn oorlog in Oekraïne, zei Yuriy Ihnat, een woordvoerder van de luchtmachtleiding van Oekraïne, dat het geen middelen heeft om zich daartegen te verdedigen.

De woordvoerder voegde maandag in televisieopmerkingen toe: “Rusland is nog steeds klaar om Fateh- en Zulfiqar-drones en -raketten uit Iran te ontvangen. Dit zijn ballistische raketten.”

In november bereidde Iran zich voor om ongeveer 1.000 extra wapens, waaronder korteafstandsgrond-grondraketten en meer aanvalsdrones, naar Rusland te sturen voor gebruik in zijn oorlog tegen Oekraïne, zeiden functionarissen in het nauwlettend gevolgde westerse land. Iraanse wapens destijds aan CNN.

In oktober citeerde het persbureau Reuters Iraanse functionarissen en diplomaten die zeiden dat Teheran had beloofd Rusland van de wapens te voorzien. “De Russen hebben gevraagd om meer Iraanse drones en ballistische raketten met verbeterde nauwkeurigheid, met name de Fateh- en Zolfaghar-familie van raketten”, vertelde een Iraanse diplomaat die bekend was met de vlucht aan Reuters.

De Iraanse regering gaf in november toe dat het een beperkt aantal drones naar Rusland had gestuurd in de maanden voordat het de invasie van Oekraïne lanceerde, maar ontkende het leveren van militair materieel voor gebruik in de oorlog in Oekraïne.

Maandag zei Ihnat dat Oekraïne luchtverdedigingssystemen nodig had, zoals de nieuwste generatie van de Amerikaanse Patriot PAC-3 en de in Frankrijk gemaakte SAMP/T (Sol-Air Moyenne Portée/Terrestre), om “ballistische bedreigingen te verslaan”.

De Verenigde Staten hebben geen details vrijgegeven over het Patriot-luchtverdedigingssysteem dat het aan Oekraïne wil leveren. Oekraïense soldaten zouden eerder deze maand beginnen met trainen op het Patriot-raketsysteem.

GET FREE MONEY RIGHT NOW PAYPAL HOW TO MAKE MONEY FOR PAYPAL FREE [VYQN6R] FREE $1000 PAYPAL [ZTGIHJ] FREE PAYPAL CODES NO SURVEY [HROV1C] FREE PAYPAL CODES NO SURVEY [0UBLKI] FREE 5 PAYPAL INSTANTLY [IIDWJK] HOW TO GET FREE PAYPAL MONEY ZU5GJ0HCRRC [GI49II] FREE $10 PAYPAL INSTANTLY 2022 [XBWQQW] PAYPAL GOOGLE PLAY 5 [ZRL9SI] FREE MONEY CODES FOR PAYPAL [R42547] SEND MONEY ON PAYPAL FOR FREE [YRASYE] PAYPAL $10 REWARD EMAIL [2JWB2S] PAYPAL $10 REWARD EMAIL [9Q7MAO] SEND MONEY ON PAYPAL FOR FREE [I7R77D] PAYPAL $10 REWARD 2022 [X9GLIC] HOW TO EARN MONEY FOR PAYPAL FREE [J9525B] GET $10 FREE PAYPAL MONEY [M71GX6] GET $10 FREE PAYPAL MONEY [8LHNS4] HOW TO GET 20$ ON PAYPAL FAST [TDKZ2N] FREE MONEY WITH PAYPAL [WN4NNB] FREE 100 PAYPAL MONEY INSTANTLY [UMFU50]

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *