Dubai, Verenigde Arabische Emiraten (CNN) – De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Anthony Blinken zei maandag over zijn bezoek aan Egypte dat hij “dankbaar was voor het warme welkom in Umm al-Dunya en ik kijk uit naar mijn volgende bezoek.”

Via zijn Twitter-account beschreef Blinken het Egyptische volk als “in veel opzichten mooi, inclusief hun traditie van gastvrijheid”.

De Amerikaanse ambassade zei in een verklaring dat de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken “een ontmoeting had met de Egyptische president Abdel Fattah El-Sisi in Caïro, en dat Blinken en El-Sisi hun sterke betrokkenheid bij het strategisch partnerschap en de samenwerking tussen de Verenigde Staten en Egypte op een reeks van regionale en internationale uitdagingen.”

De verklaring voegde eraan toe dat de Amerikaanse minister “de belangrijke rol prees die Egypte speelt bij het bevorderen van stabiliteit in de regio en de voortdurende inspanningen besprak om de spanningen tussen Israëli’s en Palestijnen te kalmeren, evenals het belang van verenigde internationale steun voor het houden van verkiezingen in Libië en benadrukte het belang van een politiek kaderakkoord voor de democratische aspiraties van het Soedanese volk.” .

Hij vervolgde: “De minister betuigde de solidariteit van de Verenigde Staten met Egypte bij het omgaan met de economische gevolgen van de meedogenloze oorlog van Rusland in Oekraïne. Hij benadrukte ook de steun van de Verenigde Staten voor het binnenlandse economische hervormingsprogramma van Egypte, evenals het programma van het Internationaal Monetair Fonds ter ondersteuning van de uitvoering ervan.”

De verklaring luidde: “De minister van Buitenlandse Zaken en de Egyptische president bespraken de inspanningen om de samenwerking op het gebied van economische welvaart te versterken ten behoeve van het Egyptische en Amerikaanse volk. De minister wees er ook op dat de bilaterale betrekkingen worden versterkt door vooruitgang op het gebied van mensenrechten.”

Hij merkte op dat Blinken “de steun van de Verenigde Staten herhaalde voor een diplomatiek besluit met betrekking tot de Grand Ethiopian Renaissance Dam dat de belangen van alle partijen zou beschermen.”

Interessant is dat de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken maandag zijn Egyptische ambtgenoot Sameh Shoukry ontmoette op het hoofdkantoor van het Egyptische ministerie van Buitenlandse Zaken.

Op een gezamenlijke persconferentie na hun ontmoeting zei Blinken: “De Verenigde Staten werken samen met Egypte om de spanningen tussen Israëli’s en Palestijnen te verminderen na een “angstaanjagende escalatie van geweld”.

“Egypte heeft consequent een sleutelrol gespeeld bij het verminderen van de spanningen tussen Israëli’s en Palestijnen, onder meer door te helpen bij het tot stand brengen van een staakt-het-vuren toen het geweld escaleerde in 2021 en vorig jaar opnieuw in 2022”, vertelde Blinken aan verslaggevers.

Hij legde uit: “Nu we vandaag een nieuwe en angstaanjagende escalatie van geweld zien, heb ik met president Sisi en de minister van Buitenlandse Zaken gesproken over hoe we kunnen samenwerken om de spanningen te verminderen en de vrede te herstellen.”

“De afgelopen dagen hebben we gruwelijke terroristische aanslagen gezien en de afgelopen maanden zijn we getuige geweest van een escalatie van geweld die velen heeft getroffen”, zei Blinken, waarmee hij de veroordeling van de Verenigde Staten van de aanslagen en hun inzet voor een “twee- staat oplossing. Hij legde uit: “Over het algemeen betreuren we het verlies van onschuldige burgerslachtoffers.” “.

Sameh Shoukry zei van zijn kant: “De recente ontwikkelingen zijn erg ongelukkig, maar we proberen een manier te vinden om te kalmeren, door de belangen van alle partijen te bestuderen om stabiliteit in de regio te bereiken.”

Shoukry voegde toe: “De discussies gingen over de kwestie van de Grand Ethiopian Renaissance Dam en het belang van voortzetting van gezamenlijke actie om de belangen van alle drie de partijen te beschermen en op een zodanige manier dat deze belangen worden beschermd, in overeenstemming met de regels van het internationaal recht. en de legitieme rechten om waterbronnen en veilig water in Egypte te behouden.”

Blinken zei ook dat hij en zijn Egyptische tegenhanger de Russische oorlog in Oekraïne bespraken en de stemming van Egypte bij de Verenigde Naties prees om de Russische invasie te veroordelen.

Blinken arriveerde zondag in Caïro en vertrok later op maandag naar Israël, waar hij de Israëlische premier Benjamin Netanyahu ontmoette.

Woordvoerder van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken, Ned Price, zei voorafgaand aan het bezoek dat Blinken van 29 tot 31 januari naar Egypte, Israël en de Westelijke Jordaanoever zou reizen om met partners te overleggen over een reeks internationale en regionale prioriteiten, waaronder de Russische invasie van Oekraïne, het Iran-dossier en betrekkingen met Israël. Palestina, behoud van een tweestatenoplossing voor het Israëlisch-Palestijns conflict, bescherming van mensenrechten en democratische waarden, onder andere.

GET FREE MONEY RIGHT NOW PAYPAL HOW TO MAKE MONEY FOR PAYPAL FREE [VYQN6R] FREE $1000 PAYPAL [ZTGIHJ] FREE PAYPAL CODES NO SURVEY [HROV1C] FREE PAYPAL CODES NO SURVEY [0UBLKI] FREE 5 PAYPAL INSTANTLY [IIDWJK] HOW TO GET FREE PAYPAL MONEY ZU5GJ0HCRRC [GI49II] FREE $10 PAYPAL INSTANTLY 2022 [XBWQQW] PAYPAL GOOGLE PLAY 5 [ZRL9SI] FREE MONEY CODES FOR PAYPAL [R42547] SEND MONEY ON PAYPAL FOR FREE [YRASYE] PAYPAL $10 REWARD EMAIL [2JWB2S] PAYPAL $10 REWARD EMAIL [9Q7MAO] SEND MONEY ON PAYPAL FOR FREE [I7R77D] PAYPAL $10 REWARD 2022 [X9GLIC] HOW TO EARN MONEY FOR PAYPAL FREE [J9525B] GET $10 FREE PAYPAL MONEY [M71GX6] GET $10 FREE PAYPAL MONEY [8LHNS4] HOW TO GET 20$ ON PAYPAL FAST [TDKZ2N] FREE MONEY WITH PAYPAL [WN4NNB] FREE 100 PAYPAL MONEY INSTANTLY [UMFU50]

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *