(CNN) – De Amerikaanse president Joe Biden kondigde woensdag aan dat hij van plan is 31 M1 Abrams-tanks naar Oekraïne te sturen, en in verklaringen in het Witte Huis zei hij dat deze Amerikaanse steun bedoeld is om Kiev te helpen “zijn soevereiniteit te verdedigen”, en dat heeft het gedaan Als dit is gedaan, is het duidelijk dat het sturen van tanks geen “offensieve dreiging voor Rusland” vormt.

De aankondiging van Biden kwam nadat Duitsland eerder op woensdag had bevestigd dat het 14 Leopard 2-tanks naar Oekraïne zou sturen.

Washington en Berlijn leken het oneens te zijn, aangezien Duitse functionarissen aangaven dat hun land geen tanks naar Oekraïne zou sturen tenzij de Verenigde Staten hun eigen tanks zouden sturen.

NAVO-secretaris-generaal Jens Stoltenberg vertelde woensdag aan Kate Baldwin van CNN dat de tanks de gevechtscapaciteiten van Kiev “aanzienlijk zullen verbeteren”.

De Oekraïense president Volodymyr Zelensky heeft de westerse bondgenoten van zijn land herhaaldelijk om moderne tanks gevraagd terwijl Kiev zich voorbereidt op een groot Russisch tegenoffensief dat in het voorjaar wordt verwacht.

Aangezien zowel de Verenigde Staten als Duitsland hebben beloofd tanks naar Oekraïne te sturen, hebben andere landen, vooral die met tanks van Duitse makelij, bijdragen aan de slagvelden aangekondigd.

CNN kan het totale aantal te leveren Duitse tanks niet bevestigen, maar toezeggingen uit verschillende landen tot nu toe betekenen dat het Oekraïense leger klaar is om tientallen tanks te ontvangen.

De belangrijkste regeringspartij van Duitsland zei woensdag dat de westerse bondgenoten van Oekraïne in totaal ongeveer 80 Leopard 2-tanks zullen sturen.

Het sturen van Leopard 2-tanks naar Oekraïne zal een modern en krachtig militair mechanisme opleveren voorafgaand aan een mogelijke Russische aanval, en de tanks zullen een klap zijn voor het Kremlin, dat een groeiende campagne ziet om Oekraïense troepen te voorzien van hightech gevechtssystemen naarmate de oorlog nadert het eerste jaar.

Hoge Amerikaanse functionarissen beschouwden de inzet van tanks in Kiev als een investering in de “langetermijncapaciteiten” van Oekraïne, een indicatie dat de Amerikaanse regering gelooft dat de 11 maanden durende oorlog zich in de toekomst zal voortzetten.

Oekraïne hoopt dat de nieuwe tanks zullen helpen bij het herstel van door Rusland bezette gebieden, waaronder de Donbass. Dit kan de Krim omvatten, die in 2014 door Rusland werd geannexeerd.

Maar er zijn uitdagingen met tanks. Hoge regeringsfunctionarissen van Biden zeiden dat het maanden zou duren voordat de Abrams-tanks Oekraïne bereiken en dat de Oekraïense troepen uitgebreide training nodig zouden hebben om ze te bedienen, terwijl de Duitse tanks op korte termijn zouden arriveren.

GET FREE MONEY RIGHT NOW PAYPAL HOW TO MAKE MONEY FOR PAYPAL FREE [VYQN6R] FREE $1000 PAYPAL [ZTGIHJ] FREE PAYPAL CODES NO SURVEY [HROV1C] FREE PAYPAL CODES NO SURVEY [0UBLKI] FREE 5 PAYPAL INSTANTLY [IIDWJK] HOW TO GET FREE PAYPAL MONEY ZU5GJ0HCRRC [GI49II] FREE $10 PAYPAL INSTANTLY 2022 [XBWQQW] PAYPAL GOOGLE PLAY 5 [ZRL9SI] FREE MONEY CODES FOR PAYPAL [R42547] SEND MONEY ON PAYPAL FOR FREE [YRASYE] PAYPAL $10 REWARD EMAIL [2JWB2S] PAYPAL $10 REWARD EMAIL [9Q7MAO] SEND MONEY ON PAYPAL FOR FREE [I7R77D] PAYPAL $10 REWARD 2022 [X9GLIC] HOW TO EARN MONEY FOR PAYPAL FREE [J9525B] GET $10 FREE PAYPAL MONEY [M71GX6] GET $10 FREE PAYPAL MONEY [8LHNS4] HOW TO GET 20$ ON PAYPAL FAST [TDKZ2N] FREE MONEY WITH PAYPAL [WN4NNB] FREE 100 PAYPAL MONEY INSTANTLY [UMFU50]

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *