Dubai, Verenigde Arabische Emiraten (CNN) – Na een sterker dan verwacht herstel van het toerisme in 2022, zouden internationale toeristen dit jaar kunnen terugkeren naar pre-pandemische niveaus in zowel Europa als het Midden-Oosten, volgens de UNWTO.

Toeristen zullen naar verwachting steeds meer op zoek gaan naar reizen met een goede prijs-kwaliteitverhouding als reactie op het huidige uitdagende economische klimaat.

Op basis van UNWTO-voorspellingen voor 2023 zouden internationale toeristenaankomsten dit jaar tussen de 80 en 95% van het pre-coronavirusniveau kunnen bereiken, afhankelijk van de omvang van de economische vertraging, het aanhoudende herstel van reizen in Azië en de Stille Oceaan en de ontwikkeling van het Russische offensief. In Oekraïne, onder andere factoren.

UNWTO verwacht een sterk jaar voor de sector, hoewel deze voor verschillende uitdagingen staat, waaronder de economische situatie en aanhoudende geopolitieke onzekerheid.

Volgens nieuwe gegevens van de UNWTO reisden in 2022 meer dan 900 miljoen toeristen naar het buitenland, het dubbele van het aantal geregistreerde in 2021, hoewel nog steeds 63% van het niveau van vóór het coronavirus.

Elke regio over de hele wereld heeft een aanzienlijke toename van het aantal internationale toeristen gezien.

De regio Midden-Oosten zag de grootste relatieve stijging, met een stijging van 83% in vergelijking met pre-pandemische cijfers.

Europa heeft ongeveer 80% van het niveau van vóór de pandemie bereikt, met 585 miljoen aankomsten in 2022.

Afrika en Amerika keerden ongeveer 65% van hun pre-pandemische bezoekers terug, terwijl Azië-Pacific slechts 23% bereikte, als gevolg van strengere pandemiegerelateerde beperkingen die de afgelopen maanden pas zijn opgeheven.

De eerste UNWTO Global Tourism Barometer 2023 analyseert ook de prestaties per regio en kijkt naar de toppresteerders in 2022, waaronder verschillende bestemmingen die al hersteld zijn van het niveau van 2019.

Lees meer over de aankomstcijfers van internationale toeristen in 2020, 2021 en 2022 in vergelijking met de niveaus van vóór het coronavirus in 2019 in de bovenstaande infographic:

De Wereldorganisatie voor Toerisme verwacht dat het herstel doorzet tot 2023, hoewel de sector wordt geconfronteerd met economische, gezondheids- en geopolitieke uitdagingen.

De recente opheffing van reisbeperkingen in verband met COVID-19 in China is een belangrijke stap voor het herstel van de toeristische sector in de regio Azië-Pacific en de wereld in het algemeen.

Op korte termijn zullen met name Aziatische bestemmingen waarschijnlijk profiteren van het herstel van reizen vanuit China. Halverwege januari hadden in totaal 32 landen speciale reisbeperkingen opgelegd met betrekking tot reizen vanuit China, de meeste in Azië en Europa.

GET FREE MONEY RIGHT NOW PAYPAL HOW TO MAKE MONEY FOR PAYPAL FREE [VYQN6R] FREE $1000 PAYPAL [ZTGIHJ] FREE PAYPAL CODES NO SURVEY [HROV1C] FREE PAYPAL CODES NO SURVEY [0UBLKI] FREE 5 PAYPAL INSTANTLY [IIDWJK] HOW TO GET FREE PAYPAL MONEY ZU5GJ0HCRRC [GI49II] FREE $10 PAYPAL INSTANTLY 2022 [XBWQQW] PAYPAL GOOGLE PLAY 5 [ZRL9SI] FREE MONEY CODES FOR PAYPAL [R42547] SEND MONEY ON PAYPAL FOR FREE [YRASYE] PAYPAL $10 REWARD EMAIL [2JWB2S] PAYPAL $10 REWARD EMAIL [9Q7MAO] SEND MONEY ON PAYPAL FOR FREE [I7R77D] PAYPAL $10 REWARD 2022 [X9GLIC] HOW TO EARN MONEY FOR PAYPAL FREE [J9525B] GET $10 FREE PAYPAL MONEY [M71GX6] GET $10 FREE PAYPAL MONEY [8LHNS4] HOW TO GET 20$ ON PAYPAL FAST [TDKZ2N] FREE MONEY WITH PAYPAL [WN4NNB] FREE 100 PAYPAL MONEY INSTANTLY [UMFU50]

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *