Dubai, Verenigde Arabische Emiraten (CNN) — Eet je lichte maaltijden voor het slapen gaan? Of wacht je liever een paar uur na het wakker worden met eten?

En een nieuwe studie toont aan dat de timing van maaltijden mogelijk niet zo’n grote invloed heeft op het gewicht als eerder werd gedacht.

Het onderzoek volgde de hoeveelheid en het tijdstip van maaltijden van 547 mensen, evenals gegevens over hun gezondheid en gewicht gedurende 6 jaar.

De gegevens toonden geen verband tussen wanneer individuen hun maaltijden gedurende de dag eten en lichaamsgewicht, volgens een studie die woensdag is gepubliceerd in het Journal of the American Heart Association.

Het beperken van de tijd dat je eet, iets dat in populaire diëten zoals intermittent fasting is opgenomen, is de afgelopen jaren een populaire manier geweest om te proberen af ​​te vallen.

De hoofdonderzoeker van de studie, Wendy Bennett, een assistent-professor in de geneeskunde aan de afdeling Algemene Interne Geneeskunde aan de Johns Hopkins University School of Medicine, zei dat de onderzoekers geen verband vonden tussen eettijdbeperkingen en gewichtsverlies.

Dit omvatte wanneer individuen aten bij het ontwaken, het beschikbare tijdsbestek om gedurende de dag te eten en hoe dicht het bij bedtijd was.

In plaats daarvan worden kleinere maaltijden geassocieerd met gewichtsverlies.

“Op basis van andere gepubliceerde onderzoeken, waaronder die van ons, beginnen we te denken dat het waarschijnlijker is dat het timen van maaltijden gedurende de dag niet zal leiden tot onmiddellijk gewichtsverlies”, zei Bennett.

Maar ze waarschuwde ook dat maaltijdtiming voor sommige mensen een nuttig hulpmiddel is om hun dieet bij te houden.

Limitaties van de studie

Deskundigen merkten echter op dat er enige voorzichtigheid geboden is om de resultaten van deze studie te bekijken.

Dr. Fatima Cody-Stanford, een assistent-professor in de geneeskunde aan de Harvard Medical School, zei dat er weinig raciale en etnische minderheden onder de deelnemers waren.

Volgens Stanford zijn er ook veel sociale determinanten van gezondheid die ook aan de gegevens kunnen worden toegevoegd, zoals iemands stress en omgeving.

Deze factoren kunnen belangrijk zijn om de effecten van maaltijden beter te begrijpen, zegt Alice Lichtenstein, hoogleraar voedingswetenschap en -beleid aan de Tufts University.

Bennett merkt op dat deze studie observationeel is, wat betekent dat ze naar de onderzoeksmonsters hebben gekeken in plaats van wijzigingen aan te brengen in een willekeurig geselecteerde cohort, en voegde eraan toe dat er meer werk aan de gang is over het onderwerp.

Kwaliteit boven kwantiteit

Lichtenstein benadrukte dat de belangrijkste punten zijn dat er niet één strategie is als het gaat om voeding en dat de kwaliteit van voedsel belangrijk is.

“Als je een beetje moeite doet om gezond te eten, moeite doet om fysiek actief te zijn, heb je minder kans op het ontwikkelen van diabetes, chronische nierziekte, obstructieve longziekte en hoge bloeddruk,” zei Lichtenstein, die uitlegde dat die zijn de vervelende dingen die niemand wil horen. Maar je kunt niet voorkomen dat je fruit en groenten eet en fysiek actief bent als het gaat om gewichtsbeheersing.

Voor sommige mensen kan periodiek vasten of het beperken van eetmomenten een manier zijn om bij te blijven met persoonlijke trends, maar veel mensen kunnen het niet lang genoeg volhouden om een ​​verandering op de lange termijn te zien of te voorkomen dat ze aankomen. verloren, volgens Lichtenstein. .

Stanford, een zwaarlijvigheidsexpert in het Massachusetts General Hospital Weight Center in Boston, concentreert zich liever op caloriebeperking of intermitterend vasten.

In plaats daarvan wil Stanford dat klanten kijken naar de voedingswaarde van het voedsel dat ze eten.

Stanford legde uit dat 100 calorieën van gummibeertjes anders zijn dan 100 calorieën van havermout gemaakt met fruit en noten.

En als een dieetstrategie voor een bepaalde persoon werkt en niet voor jou, betekent dat niet dat je aan iets ergs lijdt, zoals Stanford benadrukte dat “het gewoon betekent dat het niet is wat je lichaam nodig heeft.”

GET FREE MONEY RIGHT NOW PAYPAL HOW TO MAKE MONEY FOR PAYPAL FREE [VYQN6R] FREE $1000 PAYPAL [ZTGIHJ] FREE PAYPAL CODES NO SURVEY [HROV1C] FREE PAYPAL CODES NO SURVEY [0UBLKI] FREE 5 PAYPAL INSTANTLY [IIDWJK] HOW TO GET FREE PAYPAL MONEY ZU5GJ0HCRRC [GI49II] FREE $10 PAYPAL INSTANTLY 2022 [XBWQQW] PAYPAL GOOGLE PLAY 5 [ZRL9SI] FREE MONEY CODES FOR PAYPAL [R42547] SEND MONEY ON PAYPAL FOR FREE [YRASYE] PAYPAL $10 REWARD EMAIL [2JWB2S] PAYPAL $10 REWARD EMAIL [9Q7MAO] SEND MONEY ON PAYPAL FOR FREE [I7R77D] PAYPAL $10 REWARD 2022 [X9GLIC] HOW TO EARN MONEY FOR PAYPAL FREE [J9525B] GET $10 FREE PAYPAL MONEY [M71GX6] GET $10 FREE PAYPAL MONEY [8LHNS4] HOW TO GET 20$ ON PAYPAL FAST [TDKZ2N] FREE MONEY WITH PAYPAL [WN4NNB] FREE 100 PAYPAL MONEY INSTANTLY [UMFU50]

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *