New York, VS (CNN) – Een thermonucleaire raketmotor in ontwikkeling zou op een dag mensen naar Mars kunnen brengen.

Het Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA), de onderzoekstak van het Pentagon, en NASA hebben hun zinnen gezet op een soort raketmotor die zou kunnen dienen als de heilige graal om mensen snel en veilig naar de Rode Planeet te brengen.

De eerste tests zouden al in 2027 kunnen plaatsvinden, zo blijkt uit een persbericht van de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie dinsdag.

“NASA en het Advanced Research Projects Agency hebben een lange geschiedenis van vruchtbare samenwerking bij het ontwikkelen van technologieën om hun respectieve doelen te bereiken, van de Saturn V-raket die voor het eerst mensen naar de maan bracht, tot het onderhouden van robots en het bijtanken van satellieten”, aldus DARPA-beheerder Dr. .Stephanie Tompkins. “.

“Het ruimtedomein is essentieel voor moderne handel, wetenschappelijke ontdekkingen en nationale veiligheid”, voegde ze eraan toe.

Het Amerikaanse leger en de NASA probeerden halverwege de 20e eeuw dit soort technologie te ontwikkelen, maar het programma liep vast. Nu krijgt het initiatief een nieuwe impuls in de moderne tijd, zoals het Demonstration Rocket Program for Agile Cislunar Operations of het DRACO-programma.

NASA begon in 1959 met het onderzoeken van thermonucleaire raketmotoren. Een groot programma in de jaren zestig, NERVA genaamd, probeerde de technologie in de ruimte te demonstreren, maar het kwam nooit van de grond.

Volgens de website van het Amerikaanse ruimtevaartagentschap “werd de financiering voor NERVA eind jaren zestig stopgezet en werd het programma in 1973 geannuleerd voordat er testvluchten van de motoren konden plaatsvinden.”

Tegenwoordig heeft NASA hernieuwde interesse om mensen naar de Rode Planeet te sturen. Het Artemis-programma van het ruimteagentschap, dat vorig jaar zijn onbemande testvlucht naar de maan uitvoerde, leidt het ruimteagentschap ertoe mensen terug te brengen naar het maanoppervlak als uitgangspunt om uiteindelijk de eerste mensen naar Mars te sturen. Ultiem.

“Lucht- en ruimtevaartmaterialen en recente technische vooruitgang maken een nieuw tijdperk van op de ruimte gebaseerde nucleaire technologie mogelijk, en deze vluchtdemonstratie zal een belangrijke stap zijn in de richting van het creëren van ruimtetransportcapaciteit voor de aarde en de maaneconomie,” Jim Reuter, NASA’s associate administrator voor ruimtetechnologie , aldus een verklaring.

Zoals de naam al doet vermoeden, zou een nucleaire warmtemotor afhankelijk zijn van een kernreactor, waarbij een proces wordt gebruikt dat atoomsplitsing wordt genoemd – waarbij een neutron een atoom raakt om het uit elkaar te scheuren, wat een krachtige kettingreactie veroorzaakt – om brandstof te verwarmen en de energie te leveren die nodig is om een raket door de ruimte voortstuwen. (Het proces van kernsplijting staat bekend om zijn rol in de energieproductie, en NASA tekende eerder een contract met het Amerikaanse ministerie van Energie voor het gebruik ervan in de ruimtevaart.)

NASA zei dat een efficiënter nucleair proces ruimtevaartuigen in staat zou kunnen stellen om 140 miljoen mijl (225 miljoen km), de gemiddelde afstand tussen de aarde en Mars, veel sneller af te leggen dan vandaag mogelijk is, waardoor de tijd dat astronauten worden blootgesteld aan gevaarlijke niveaus drastisch wordt verkort. straling tijdens hun toekomstige reizen naar de verre ruimte.

Onder het contract met DARPA zal NASA de technologische ontwikkeling van de nieuwe motor leiden, terwijl DARPA het experimentele ruimtevaartuig zal ontwerpen, naast het beheer van het algehele programma.

GET FREE MONEY RIGHT NOW PAYPAL HOW TO MAKE MONEY FOR PAYPAL FREE [VYQN6R] FREE $1000 PAYPAL [ZTGIHJ] FREE PAYPAL CODES NO SURVEY [HROV1C] FREE PAYPAL CODES NO SURVEY [0UBLKI] FREE 5 PAYPAL INSTANTLY [IIDWJK] HOW TO GET FREE PAYPAL MONEY ZU5GJ0HCRRC [GI49II] FREE $10 PAYPAL INSTANTLY 2022 [XBWQQW] PAYPAL GOOGLE PLAY 5 [ZRL9SI] FREE MONEY CODES FOR PAYPAL [R42547] SEND MONEY ON PAYPAL FOR FREE [YRASYE] PAYPAL $10 REWARD EMAIL [2JWB2S] PAYPAL $10 REWARD EMAIL [9Q7MAO] SEND MONEY ON PAYPAL FOR FREE [I7R77D] PAYPAL $10 REWARD 2022 [X9GLIC] HOW TO EARN MONEY FOR PAYPAL FREE [J9525B] GET $10 FREE PAYPAL MONEY [M71GX6] GET $10 FREE PAYPAL MONEY [8LHNS4] HOW TO GET 20$ ON PAYPAL FAST [TDKZ2N] FREE MONEY WITH PAYPAL [WN4NNB] FREE 100 PAYPAL MONEY INSTANTLY [UMFU50]

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *