Dubai, Verenigde Arabische Emiraten (CNN) — Een Egyptische archeologische missie heeft tijdens opgravingen een volledige woonstad uit de Romeinse tijd blootgelegd, volgens een verklaring die dinsdag door het Egyptische Ministerie van Toerisme en Oudheden op Facebook is geplaatst.

De archeologische vondst werd gevonden in het gebied “House of Andrews”, nabij de tempel van Luxor, aan de oostkust van de stad.

De secretaris-generaal van de Hoge Raad voor Oudheden, Dr. Mostafa Waziri, benadrukte het belang van de ontdekking, aangezien het licht werpt op de belangrijkste en oudste woonstad op het oostelijke vasteland in de provincie Luxor, die een uitbreiding is van de oude stad van Thebe.

Een Egyptische archeologische missie heeft een complete woonstad uit de Romeinse tijd ontdekt. , duidelijke tekstCredit: Facebook/@tourismandantiq

Tijdens de opgraving vond de missie talrijke woongebouwen en twee badtorens uit de tweede en derde eeuw na Christus.

De missie ontdekte ook een aantal particuliere werkplaatsen voor de productie en het smelten van metalen, en daarin werden een aantal potten, waterflessen, flacons, aardewerken vaten (een verlichtingsmedium), slijpwerktuigen en Romeinse koperen en bronzen munten gevonden.

De hoofddirecteur van oudheden van Opper-Egypte, Fathi Yassin, gaf aan dat er in de twee ontdekte duiven veel keramische vaten werden gevonden die als duivennesten werden gebruikt.

Het dateert uit de Romeinse tijd.  Egypte onthult eerste complete woonstad in Oost-Luxor
De missie ontdekte ook wat serviesgoed, waterflessen en Romeinse munten. , duidelijke tekstCredit: Facebook/@tourismandantiq

Voorlopige studies hebben aangetoond dat het al sinds de Romeinse tijd in gebruik is.

Opgemerkt moet worden dat de missie de graafwerkzaamheden voor dit seizoen in het gebied “Beit Andrews” in september 2022 heeft voltooid.

Tijdens de voorbije seizoenen ontdekte de missie talrijke amforen en zadeltassen uit de Byzantijnse tijd, naast een groep Romeinse bronzen munten, een deel van de muur uit de Romeinse tijd, een oud pakhuis en een aantal archeologische iconen van verschillende historische periodes.

Eerder deze maand ontdekte een gezamenlijke Egyptisch-Engelse missie van de Supreme Council of Antiquities en de Modern State Research Foundation van de Universiteit van Cambridge een voorheen onbekende koninklijke tombe in Luxor.

Het is mogelijk dat het ontdekte graf toebehoorde aan een van de koninklijke vrouwen of prinsessen tijdens het bewind van Tamasih, zoals uitgelegd door het hoofd van de missie van Engelse zijde, Dr. Peers Lutherland.

GET FREE MONEY RIGHT NOW PAYPAL HOW TO MAKE MONEY FOR PAYPAL FREE [VYQN6R] FREE $1000 PAYPAL [ZTGIHJ] FREE PAYPAL CODES NO SURVEY [HROV1C] FREE PAYPAL CODES NO SURVEY [0UBLKI] FREE 5 PAYPAL INSTANTLY [IIDWJK] HOW TO GET FREE PAYPAL MONEY ZU5GJ0HCRRC [GI49II] FREE $10 PAYPAL INSTANTLY 2022 [XBWQQW] PAYPAL GOOGLE PLAY 5 [ZRL9SI] FREE MONEY CODES FOR PAYPAL [R42547] SEND MONEY ON PAYPAL FOR FREE [YRASYE] PAYPAL $10 REWARD EMAIL [2JWB2S] PAYPAL $10 REWARD EMAIL [9Q7MAO] SEND MONEY ON PAYPAL FOR FREE [I7R77D] PAYPAL $10 REWARD 2022 [X9GLIC] HOW TO EARN MONEY FOR PAYPAL FREE [J9525B] GET $10 FREE PAYPAL MONEY [M71GX6] GET $10 FREE PAYPAL MONEY [8LHNS4] HOW TO GET 20$ ON PAYPAL FAST [TDKZ2N] FREE MONEY WITH PAYPAL [WN4NNB] FREE 100 PAYPAL MONEY INSTANTLY [UMFU50]

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *