Dubai, Verenigde Arabische Emiraten (CNN) — Toen een tiener 2300 jaar geleden stierf in Egypte, onderging hij een uitgebreid mummificatieproces en werd hij versierd met 49 beschermende amuletten en een gouden masker om hem te leiden in het hiernamaals, volgens het oude Egyptische geloof.

Met behulp van computertomografie om de overblijfselen veilig digitaal te decoderen, ontdekten onderzoekers de amuletten die in een weelderige reeks tussen de plooien van de linnen rollen en in de holte van de “Golden Boy” -mummie waren geplaatst, zonder het werk van de oude Egyptenaren in gevaar te brengen.

Deze mummie werd in 1916 volledig in stof gewikkeld gevonden in een tombe genaamd Naga al-Hasay, die werd gebruikt tussen ongeveer 332 en 30 voor Christus, in de stad Edfu in de provincie Aswan, in het zuiden van Egypte.

The Golden Boy werd begraven in een sierlijke kist (rechts) en werd gevonden met een gouden masker (links)., plain_textCredit: Met dank aan Frontiers Press

De mummie bleef ononderzocht toen hij werd ontdekt en werd overgebracht naar de kelder van het Egyptisch Museum in Tahrir in de Egyptische hoofdstad Caïro, waar hij meer dan een eeuw bleef, totdat hij in 2015 voor het eerst werd onderzocht. werd gepubliceerd door het Egyptische Ministerie van Toerisme en Oudheden op Facebook.

Toen de onderzoekers de mummie scanden, ontdekten ze 49 amuletten met 21 verschillende ontwerpen, waaronder een gouden tongvormig amulet dat in de mond werd geplaatst zodat de doden konden spreken in het hiernamaals, en een gouden scarabee-hartamulet dat in de borst zat. , waarvan de Ouden De Egyptenaren geloofden dat het zou kunnen helpen bij de overgang naar het hiernamaals.

De mummie van de gouden jongen
De amuletten werden tussen de plooien van de linnen rollen en in de holte van de mummie geplaatst, platte tekstCredit: Ministerie van Toerisme en Oudheden – Egypte/facebook

Een CT-scan toonde aan dat de jongen stierf op 15-jarige leeftijd en een gouden masker, een kartonnen vest en stoffen sandalen droeg.

De mummie onderging een uitgebreid balsemproces, waarbij alle lichaamsorganen werden verwijderd behalve het hart, dat op röntgenfoto’s te zien is, en de hersenen werden vervangen door vullingen en hars.

Reis naar het hiernamaals

De oude Egyptenaren geloofden in de opstanding en een eeuwig hiernamaals na de dood, maar om dit te bereiken was een gevaarlijke reis door de onderwereld vereist. Balsemers wilden lichamen klaarmaken voor deze overgang, en de gouden jongen lijkt goed uitgerust te zijn voor zijn laatste reis, volgens een studie die dinsdag is gepubliceerd in het tijdschrift Frontiers in Medicine.

“Hier laten we zien dat de overblijfselen van deze mummie uitgebreid waren versierd met 49 amuletten, gestileerd in drie kolommen tussen de rollen stof en in de mummieholte,” studie auteur Dr. Sahar Selim, professor aan de Faculteit der Geneeskunde aan de Universiteit van Caïro, zei in een verklaring. Deze amuletten omvatten het oog van de god Horus. , de scarabee, het Akhet-amulet aan de horizon, de placenta, de knoop van Isis en twee veren, enz. Velen van hen waren gemaakt van goud, terwijl sommige waren gemaakt van halfedelstenen, of gebakken klei, of faience. doel was om het lichaam te beschermen en zijn vitaliteit te geven in het hiernamaals “.

De mummie van de gouden jongen
De mummie droeg witte stoffen sandalen, platte tekstCredit: Met dank aan Frontiers Press

De buitenkant van de mummie was gekroond met varens en ze droeg witte stoffen sandalen.

Salim legde uit: “De sandaal kan bedoeld zijn geweest om de jongen uit de kist te laten komen, want volgens de rituelen van de oude Egyptenaren in het Dodenboek moesten de doden witte sandalen dragen om vroom en zuiver te zijn voordat het reciteren van zijn verzen.”

Volgens Selim geloofden de oude Egyptenaren dat planten en bloemen een heilig en symbolisch effect hadden, aangezien boeketten met planten en bloemen naast de overledene werden gelegd op het moment van de begrafenis.

De mummie van de gouden jongen
CT onthulde het gezicht van een gouden jongen die al 2300 jaar niet meer is gezienCredit: Met dank aan Frontiers Press

Hoewel de tomografie de doodsoorzaak niet verklaarde, onthulde het de lengte van de mummie die 128 centimeter was en het gezicht dat ovaal van vorm was, met een kleine neus en een smalle kin.

De identiteit van de mummie is nog onbekend, maar haar goede gezondheid, intacte tanden en haar hooggeplaatste begrafenisrituelen en amuletten wijzen erop dat ze een hoge sociale status had, aldus de studie.

Door gegevens te verzamelen met behulp van CT-scans, konden de onderzoekers het scarabeehart 3D printen.

De mummie van de gouden jongen
Gouden hartvormig scarabee-amulet gevonden in mummie’s borstholte, duidelijke_tekstCredit: Met dank aan Frontiers Press

Salim legde uit dat de hartscarabee wordt genoemd in het 30e hoofdstuk van het Dodenboek, als een belangrijk item in het hiernamaals bij het beoordelen van de doden.

En ze vervolgde: “De scarabee van het hart legt Maya’s hart het zwijgen op zodat het er in het hiernamaals niet tegen getuigt. Het wordt tijdens het balsemen in de borstholte geplaatst om het hart te vervangen, als het lichaam van dit orgaan is beroofd.”

De mummie van de gouden jongen
Credit: Ministerie van Toerisme en Oudheden – Egypte/facebook

De mummie van de Golden Boy is verplaatst naar de grote tentoonstellingshal van het Egyptisch Museum en zal worden omringd door afbeeldingen van dwarsdoorsneden en een replica van een scarabee-hart, om meer informatie te geven over het mummificatieproces en de begrafenisrituelen van de oude Egyptenaren.

“Het doel van het tentoonstellen van de mummie was om het menselijker te maken, om moderne mensen te leren over het leven in de oudheid”, schreven de onderzoekers in het onderzoek.

GET FREE MONEY RIGHT NOW PAYPAL HOW TO MAKE MONEY FOR PAYPAL FREE [VYQN6R] FREE $1000 PAYPAL [ZTGIHJ] FREE PAYPAL CODES NO SURVEY [HROV1C] FREE PAYPAL CODES NO SURVEY [0UBLKI] FREE 5 PAYPAL INSTANTLY [IIDWJK] HOW TO GET FREE PAYPAL MONEY ZU5GJ0HCRRC [GI49II] FREE $10 PAYPAL INSTANTLY 2022 [XBWQQW] PAYPAL GOOGLE PLAY 5 [ZRL9SI] FREE MONEY CODES FOR PAYPAL [R42547] SEND MONEY ON PAYPAL FOR FREE [YRASYE] PAYPAL $10 REWARD EMAIL [2JWB2S] PAYPAL $10 REWARD EMAIL [9Q7MAO] SEND MONEY ON PAYPAL FOR FREE [I7R77D] PAYPAL $10 REWARD 2022 [X9GLIC] HOW TO EARN MONEY FOR PAYPAL FREE [J9525B] GET $10 FREE PAYPAL MONEY [M71GX6] GET $10 FREE PAYPAL MONEY [8LHNS4] HOW TO GET 20$ ON PAYPAL FAST [TDKZ2N] FREE MONEY WITH PAYPAL [WN4NNB] FREE 100 PAYPAL MONEY INSTANTLY [UMFU50]

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *