Atlanta, Verenigde Staten (CNN) – De Amerikaanse president Joe Biden heeft woensdag plannen aangekondigd om 31 M1 Abrams-tanks naar Oekraïne te sturen, een weerspiegeling van het langdurige verzet van de regering tegen de eisen van Kiev voor zeer geavanceerde, onderhoudsarme voertuigen. Hij prees ook Duitsland voor zijn inzet om Leopard 2-tanks aan Oekraïne te leveren, na gespannen onderhandelingen.

“Vandaag kondig ik aan dat de Verenigde Staten 31 Abrams-tanks naar Oekraïne zullen sturen, het equivalent van één Oekraïens bataljon”, zei Biden tijdens een toespraak in de Roosevelt Room van het Witte Huis.

Minister van Defensie Lloyd Austin beval de stap aan, zei Biden, “omdat het Oekraïne beter in staat zal stellen zijn grondgebied te verdedigen en zijn strategische doelen te bereiken”, en beschreef de Abrams-tanks als “de meest capabele tanks ter wereld”, die ook “buitengewoon complex zijn”. .” (in)gebruik en onderhoud.” .

Biden bedankte de Duitse bondskanselier Olaf Schultz nadat Berlijn eerder woensdag had aangekondigd dat het Leopard 2-tanks had gestuurd.

Biden wees erop dat er elf maanden zijn verstreken sinds het begin van de Russische aanval op Oekraïne, waarmee hij de nauwe samenwerking en eenheid van de Verenigde Staten en zijn partners benadrukte.

Biden zei dat het “tijd zou kosten” voordat de Abrams-tanks arriveerden, en hoge regeringsfunctionarissen zeiden dat het “maanden” zou kunnen duren.

Hij zei dat de aankondiging van woensdag bedoeld was om Oekraïne te helpen “de soevereiniteit en territoriale integriteit te verdedigen” en “geen offensieve bedreiging voor Rusland” vormde, een bericht dat komt als Rusland de aankondiging van het sturen van Duitse tanks naar Kiev bekritiseert.

In een gerelateerde context zei de Portugese minister van Buitenlandse Zaken woensdag dat het twee tot drie maanden zal duren voordat door het Westen gedoneerde Leopard 2-tanks volledig operationeel zullen zijn in Oekraïne.

“Allereerst zal het afhangen van de training van de Oekraïense bemanningen. Het Oekraïense leger heeft training nodig – de Leopard is technologisch zeer geavanceerde apparatuur, dus het zal enkele weken duren, alleen het trainingsproces’, vertelde Joao Gomez Cravinho aan de Portugese televisie SIC in de marge van het evenement in Castelo Branco. .

“Daarna zijn er logistieke hindernissen die moeten worden opgelost met de geallieerden, dus het zal twee of drie maanden duren”, voegde hij eraan toe.

De Oekraïense president Volodymyr Zelensky zei vorige week dat Portugal tot de landen behoort die “klaar staan ​​om” tanks aan Oekraïne te geven.

Vrijdag herhaalde de Portugese minister van Defensie het aanbod van Portugal om te trainen in dit type gevechtsvoertuig aan westerse functionarissen tijdens een bijeenkomst in Ramstein, Duitsland.

GET FREE MONEY RIGHT NOW PAYPAL HOW TO MAKE MONEY FOR PAYPAL FREE [VYQN6R] FREE $1000 PAYPAL [ZTGIHJ] FREE PAYPAL CODES NO SURVEY [HROV1C] FREE PAYPAL CODES NO SURVEY [0UBLKI] FREE 5 PAYPAL INSTANTLY [IIDWJK] HOW TO GET FREE PAYPAL MONEY ZU5GJ0HCRRC [GI49II] FREE $10 PAYPAL INSTANTLY 2022 [XBWQQW] PAYPAL GOOGLE PLAY 5 [ZRL9SI] FREE MONEY CODES FOR PAYPAL [R42547] SEND MONEY ON PAYPAL FOR FREE [YRASYE] PAYPAL $10 REWARD EMAIL [2JWB2S] PAYPAL $10 REWARD EMAIL [9Q7MAO] SEND MONEY ON PAYPAL FOR FREE [I7R77D] PAYPAL $10 REWARD 2022 [X9GLIC] HOW TO EARN MONEY FOR PAYPAL FREE [J9525B] GET $10 FREE PAYPAL MONEY [M71GX6] GET $10 FREE PAYPAL MONEY [8LHNS4] HOW TO GET 20$ ON PAYPAL FAST [TDKZ2N] FREE MONEY WITH PAYPAL [WN4NNB] FREE 100 PAYPAL MONEY INSTANTLY [UMFU50]

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *