Dubai, Verenigde Arabische Emiraten (CNN) — Grote maaltijden hebben iets verontrustends. Of je nu naar een lunchbijeenkomst gaat of afwijkt van je gebruikelijke routine voor een restaurantbijeenkomst, wat sommigen omschrijven als ‘schaamtegevoelens’ of een gevoel van onbeheersing kunnen die leuke gelegenheden in de weg staan.

Feestmomenten hoeven niet zo te zijn, zei voedingsdeskundige Natalie Mucary uit North Carolina.

Veel van de manieren waarop mensen voedselinname benaderen, worden gevormd door de eetcultuur of sociale overtuigingen die voedselbeperking aanmoedigen om een ​​slanker lichaam te bereiken.

Maar onderzoek en de persoonlijke ervaringen van veel mensen hebben aangetoond dat beperkt eten zelden leidt tot langdurig gewichtsverlies.

Mokari raadt mensen aan om met de start van het nieuwe jaar te heroverwegen hoe ze eten.

En afhankelijk van je huidige gezondheidstoestand hoef je volgens experts niet per se zoete of zoute voedingsmiddelen te classificeren als verboden voedingsmiddelen.

Een maaltijd eten lijkt misschien zo eenvoudig dat er geen instructies voor nodig zijn, maar Mokari stelt voor om 3 strategieën te gebruiken om het beter te doen, of je nu op een feestelijke bijeenkomst bent of je eetstijl in het nieuwe jaar wilt heroverwegen.

1. Overweeg de tevredenheidsfactor

De eerste stap is om gerechten te bestellen en te serveren die er goed uitzien, en niet alleen volgens een restrictief dieet.

Iets kiezen waarvan je weet dat je het niet echt wilt, kan leiden tot te veel eten na een maaltijd, zei Mokari.

“De eetcultuur vertelt ons dat gegrilde kipsalade is wat we in een restaurant zouden moeten bestellen om gezonder te zijn, maar dat is niet noodzakelijkerwijs het antwoord”, legde ze uit.

En als ze de menukaart bekijkt, dat wil zeggen, de gerechten die op tafel staan ​​tijdens feestelijke bijeenkomsten, zegt Mokari dat ze graag beslissingen neemt op basis van hoe tevreden ze zal zijn met een bepaalde maaltijd.

En als je de opname van voedingsstoffen wilt verhogen, kun je altijd wat plantaardige bijgerechten toevoegen.

2. Luister naar tekenen van honger en verzadiging

Beperken wat je eet en hoeveel je eet in plaats van jezelf te laten genieten van een maaltijd, is gedrag dat later kan leiden tot te veel eten om dit te compenseren.

Mokari merkt op dat aandacht besteden aan je interne honger- en verzadigingssignalen een belangrijke stap is in het eten van een bevredigende en voedzame maaltijd, wat betekent dat je jezelf overdag niet hoeft uit te hongeren ter voorbereiding op een heerlijke maaltijd later.

Mokari stelde ook voor om tussen elke hap je vork op je bord te leggen, en door te vertragen krijgt je lichaam de tijd om signalen naar je hersenen te sturen die je vertellen dat je verzadigd bent zonder je onaangenaam vol te voelen.

3. Geniet van de ervaring

Laat ten slotte gevoelens van angst en schaamte los, zodat je van de ervaring kunt genieten.

Dat betekent genieten van de smaak van je maaltijd, zei Mokari, en al je zintuigen gebruiken om te waarderen wat je eet.

Een dieet hoeft niet onevenwichtig te zijn, en Mokari legt uit: “Hoe meer je tijdens de week kunt balanceren, hoe evenwichtiger je wordt.”

De meeste mensen hebben favoriete eten of alcoholische dranken die ze niet willen opgeven, zegt Mokari, dus neem ze spaarzaam op in je dieet en wees niet te streng voor jezelf als je dat doet.

En vergeet niet om plezier te hebben.

Mukare zei dat voedsel en de consumptie ervan belangrijk zijn bij veel culturele en sociale evenementen, en dat je het niet wilt missen omdat je je zorgen maakt over het volgen van bepaalde beperkingen, en benadrukte dat “het delen van een maaltijd met mensen een van de vele geneugten in het leven is. .”

GET FREE MONEY RIGHT NOW PAYPAL HOW TO MAKE MONEY FOR PAYPAL FREE [VYQN6R] FREE $1000 PAYPAL [ZTGIHJ] FREE PAYPAL CODES NO SURVEY [HROV1C] FREE PAYPAL CODES NO SURVEY [0UBLKI] FREE 5 PAYPAL INSTANTLY [IIDWJK] HOW TO GET FREE PAYPAL MONEY ZU5GJ0HCRRC [GI49II] FREE $10 PAYPAL INSTANTLY 2022 [XBWQQW] PAYPAL GOOGLE PLAY 5 [ZRL9SI] FREE MONEY CODES FOR PAYPAL [R42547] SEND MONEY ON PAYPAL FOR FREE [YRASYE] PAYPAL $10 REWARD EMAIL [2JWB2S] PAYPAL $10 REWARD EMAIL [9Q7MAO] SEND MONEY ON PAYPAL FOR FREE [I7R77D] PAYPAL $10 REWARD 2022 [X9GLIC] HOW TO EARN MONEY FOR PAYPAL FREE [J9525B] GET $10 FREE PAYPAL MONEY [M71GX6] GET $10 FREE PAYPAL MONEY [8LHNS4] HOW TO GET 20$ ON PAYPAL FAST [TDKZ2N] FREE MONEY WITH PAYPAL [WN4NNB] FREE 100 PAYPAL MONEY INSTANTLY [UMFU50]

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *