Terwijl de Russische invasie van Oekraïne hapert, boekt een groep enig succes op het slagveld. De brutaal efficiënte Wagner PMC wordt geleid door Poetins bondgenoot Yevgeny Prigozhin. En de Oekraïense leiding maakt zich zorgen over het succes van Wagner.

CNN heeft exclusief een militair document verkregen waarin de beoordeling van Kiev over de groep wordt beschreven. “Er zijn ook puur militaire redenen voor de effectiviteit van Wagner”, zegt het document, “aangezien de commandostructuur en tactieken die momenteel worden gebruikt alleen effectief zijn voor de slecht opgeleide mobilisatietroepen die het grootste deel van de Russische grondtroepen vormen.”

Het Oekraïense leger nam een ​​video op waarin de offensieve tactieken van Wagner te zien waren met behulp van golven strijders die probeerden een Oekraïense positie te veroveren en te omsingelen.

“Missies worden voorbereid om zo primitief mogelijk te zijn. “Om het doel te bereiken, worden verschillende aanvalsgroepen ingezet en kunnen aanvallen gedurende lange tijd worden uitgevoerd, ongeacht de verliezen”, stelt het document.

Veroordeelden worden in de eerste golven vaak vooral als kanonnenvlees gebruikt.

“De dood van duizenden Wagner-soldaten gaat de Russische samenleving niet aan”, beweert het militaire document, en “een ongeoorloofde of ongedeerde terugtrekking van het team wordt bestraft met onmiddellijke dood.”

Prigogine verbergt niet dat de verliezen hem niet aangaan. Hij bezocht onlangs het gebouw waar de lichamen van de doden werden bewaard. “Hun contracten lopen af ​​en ze gaan naar huis”, zei hij in de video.

Maar hij beweert ook respect te hebben voor de Oekraïners die zich verdedigen tegen zijn huurlingen en zegt dat ze dapper vechten. “Je moet voorzichtiger zijn om ze op een waardige manier te sturen”, zei hij terwijl hij toezicht hield op een recente lichaamsuitwisseling tussen Wagner en het Oekraïense leger.

Maar van binnen is het een meedogenloos regime. Een pro-Wagner-socialmediakanaal plaatste onlangs een video van met voorhamers zwaaiende huurlingen om een ​​voormalige kameraad te vermoorden die naar verluidt was overgelopen en kritiek had geuit op de groep.

Deze verhalen verspreidden zich ook op het slagveld. De Oekraïense inlichtingendienst onderschepte een telefoontje, dat CNN niet onafhankelijk kon bevestigen, van een Russische soldaat die met een vriend over Wagner sprak.

De soldaat vertelde zijn vriend: “Een van hen rende naar de Oekraïners. Wagners mannen grepen hem en sneden zijn testikels af’, waarop een ander antwoordde: ‘Ze sloegen er een op het hoofd met een hamer. Ik heb het filmpje gezien.” Voordat de soldaat zei: ‘Nou, de testikels van deze man zijn afgesneden. Het was geen video, zomaar…”.

Toch lijkt het moreel van Wagner hoog, zeggen de Oekraïners, en de strijders zijn vaak beter uitgerust dan reguliere Russische troepen, dankzij de technologie van Amerikaanse makelij, zeggen de Oekraïners.

“In tegenstelling tot de Russische strijdkrachten zijn de belangrijkste communicatiemiddelen van Wagner Amerikaanse radiozenders en Motorola-zenders”, stelt het Oekraïense document.

CNN vroeg Motorola om een ​​verklaring en zei dat kort nadat Rusland Oekraïne was binnengevallen, het bedrijf alle verkopen aan zowel Rusland als Wit-Rusland had stopgezet en zijn activiteiten daar had stopgezet.

Van hun kant zeggen de Oekraïners dat ondanks de machtsstrijd die we zien tussen het Russische Ministerie van Defensie en Wagner, en Prigozhin in het bijzonder, het Russische leger sommige van Wagners meedogenloze offensieve tactieken nu ook lijkt aan te bevelen aan de Russische reguliere strijdkrachten.

GET FREE MONEY RIGHT NOW PAYPAL HOW TO MAKE MONEY FOR PAYPAL FREE [VYQN6R] FREE $1000 PAYPAL [ZTGIHJ] FREE PAYPAL CODES NO SURVEY [HROV1C] FREE PAYPAL CODES NO SURVEY [0UBLKI] FREE 5 PAYPAL INSTANTLY [IIDWJK] HOW TO GET FREE PAYPAL MONEY ZU5GJ0HCRRC [GI49II] FREE $10 PAYPAL INSTANTLY 2022 [XBWQQW] PAYPAL GOOGLE PLAY 5 [ZRL9SI] FREE MONEY CODES FOR PAYPAL [R42547] SEND MONEY ON PAYPAL FOR FREE [YRASYE] PAYPAL $10 REWARD EMAIL [2JWB2S] PAYPAL $10 REWARD EMAIL [9Q7MAO] SEND MONEY ON PAYPAL FOR FREE [I7R77D] PAYPAL $10 REWARD 2022 [X9GLIC] HOW TO EARN MONEY FOR PAYPAL FREE [J9525B] GET $10 FREE PAYPAL MONEY [M71GX6] GET $10 FREE PAYPAL MONEY [8LHNS4] HOW TO GET 20$ ON PAYPAL FAST [TDKZ2N] FREE MONEY WITH PAYPAL [WN4NNB] FREE 100 PAYPAL MONEY INSTANTLY [UMFU50]

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *