(CNN) – Voormalige en huidige Amerikaanse functionarissen geloven dat Russische inlichtingenofficieren eind vorig jaar een Russische blanke supremacistische groep opdracht hebben gegeven om pakketbommen naar verschillende bestemmingen in Spanje te sturen, waaronder de premier, het ministerie van Defensie en de Amerikaanse en Oekraïense ambassades.

De Spaanse autoriteiten hebben nog geen arrestaties verricht in verband met de aanslagen, waarbij een medewerker van de Oekraïense ambassade gewond raakte, maar destijds werd algemeen vermoed dat de pakketten verband hielden met Spaanse hulp aan Oekraïne.

Twee Amerikaanse functionarissen zeiden dat sommige details over hoe de pakketbombardementen precies zijn opgezet en uitgevoerd, onduidelijk blijven, en het is onduidelijk hoeveel of geen kennis het Kremlin of de Russische president Vladimir Poetin heeft.

Amerikaanse functionarissen geloven nu echter dat de razzia waarschijnlijk een waarschuwingsschot was voor de Europese regeringen die zich sinds de Russische invasie afgelopen februari rond Oekraïne hebben verzameld.

The New York Times meldde voor het eerst de vermeende betrokkenheid van Russische inlichtingendiensten bij de aanslagen.

Volgens de Amerikaanse functionaris verwachten Amerikaanse functionarissen, terwijl de oorlog in Oekraïne voortduurt, en vooral als de omstandigheden voor Rusland verslechteren, dat Moskou via tussenpersonen zal proberen groepen te vinden waarmee het kan samenwerken om de angst voor terroristische aanslagen door door Rusland gesteunde groepen in Europa te vergroten en Midden-Oosten.

Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft de Russian Imperial Movement, een racistische blanke supremacistische groepering, aangewezen als een wereldwijde terroristische organisatie voor 2020.

Aangenomen wordt dat de groep banden heeft met Russische inlichtingendiensten en eerder als tussenpersoon is gebruikt, vertelden huidige en voormalige Amerikaanse inlichtingenfunctionarissen aan CNN, maar benadrukten dat die banden onduidelijk zijn, deels omdat de VS geen goed zicht hebben op Russische groepen. .

De extremistische groepering heeft medewerkers in heel Europa en exploiteert militaire trainingscentra in Rusland, maar is niet officieel gelieerd aan de regering, maar een voormalige Amerikaanse functionaris zei dat er “geen twijfel over bestaat dat ze in Rusland opereren omdat ze dat mogen”.

Volgens een bron zou de mogelijke betrokkenheid van een Russische overheidsinstantie zoals de Militaire Inlichtingendienst (GRU) bij de aanslagen de regering-Joe Biden onder druk kunnen zetten om Rusland aan te wijzen als staatssponsor van terrorisme.

De Russische militaire inlichtingendienst heeft in heel Europa en daarbuiten operaties uitgevoerd, waaronder moordpogingen, en zou ook premies hebben aangeboden aan aan de Taliban gelieerde strijders in Afghanistan om Amerikaanse troepen daar te doden, hoewel inlichtingenrapporten hierover opnieuw onduidelijk blijven en ook niet De betrokkenheid van het Kremlin is duidelijk.

De Amerikaanse regering is tot nu toe terughoudend geweest om Rusland als staatssponsor van terrorisme te bestempelen, ondanks druk van vertegenwoordigers van het congres, waaronder voormalig voorzitter van het Huis van Afgevaardigden Nancy Pelosi.

Een Amerikaanse functionaris zei dat er nadelen waren aan het nemen van deze stap, zoals dat het de regering zou beperken in haar mogelijkheden om met Rusland samen te werken in gebieden waar zij dat zou willen.

GET FREE MONEY RIGHT NOW PAYPAL HOW TO MAKE MONEY FOR PAYPAL FREE [VYQN6R] FREE $1000 PAYPAL [ZTGIHJ] FREE PAYPAL CODES NO SURVEY [HROV1C] FREE PAYPAL CODES NO SURVEY [0UBLKI] FREE 5 PAYPAL INSTANTLY [IIDWJK] HOW TO GET FREE PAYPAL MONEY ZU5GJ0HCRRC [GI49II] FREE $10 PAYPAL INSTANTLY 2022 [XBWQQW] PAYPAL GOOGLE PLAY 5 [ZRL9SI] FREE MONEY CODES FOR PAYPAL [R42547] SEND MONEY ON PAYPAL FOR FREE [YRASYE] PAYPAL $10 REWARD EMAIL [2JWB2S] PAYPAL $10 REWARD EMAIL [9Q7MAO] SEND MONEY ON PAYPAL FOR FREE [I7R77D] PAYPAL $10 REWARD 2022 [X9GLIC] HOW TO EARN MONEY FOR PAYPAL FREE [J9525B] GET $10 FREE PAYPAL MONEY [M71GX6] GET $10 FREE PAYPAL MONEY [8LHNS4] HOW TO GET 20$ ON PAYPAL FAST [TDKZ2N] FREE MONEY WITH PAYPAL [WN4NNB] FREE 100 PAYPAL MONEY INSTANTLY [UMFU50]

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *