Dubai, Verenigde Arabische Emiraten (CNN) – Het voetbalspel is de belangrijkste bron van enorme financiële winsten, aangezien de inkomsten van de grote Europese clubs in totaal miljarden dollars bedragen, via kaartverkoop, televisie-uitzendingen, commerciële advertenties en gebieden van commerciële investeringen, naast het verkopen en overdragen van spelers. .

En het bedrijf “Deloitte” publiceerde een ranglijst van de 20 beste voetbalclubs in financiële termen, gebaseerd op jaarlijkse inkomsten en winsten, volgens jaarlijkse statistieken gepubliceerd door Deloitte’s platform voor clubs met de hoogste inkomsten in het voetbal, genaamd Deloitte Football Money League 2023.

Manchester City aan de leiding

Citysens is de best betaalde club ter wereld, met een omzet van 731 miljoen euro ($ 795 miljoen) uit verschillende winstbronnen. Het financiële succes kwam tot uiting in de kracht van de teams tijdens de deelname aan verschillende competities in de afgelopen jaren, aangezien het onder leiding staat van een van de meest opvallende coaches Pep Guardiola met een aantal uitstekende spelers.

Manchester City heeft de Engelse Premier League-titel 4 keer gewonnen in de afgelopen 5 seizoenen, naast het strijden om de titel dit seizoen.

Het team heeft ook verschillende titels gewonnen, waaronder: Charity Shield Cup, Confederations Cup en League Cup, naast het bereiken van de UEFA Champions League-finale van 2021.

Real Madrid staat op de tweede plaats en Newcastle United staat onderaan de ranglijst

De Spaanse club behaalde de tweede plaats met 713,8 miljoen euro ($776 miljoen), in tegenstelling tot de leidende 22,8 miljoen euro ($24,8 miljoen).

Meringue staat bekend als een van de grootste teams ter wereld, die in het verleden en tot de laatste jaren titels heeft gedomineerd, vooral de Champions League-titel.

Op de derde plaats staat Liverpool met 701,7 miljoen euro ($763 miljoen), gevolgd door Manchester United met 688,6 miljoen euro ($749 miljoen), gevolgd door Paris Saint-Germain met 654,2 miljoen euro ($711 miljoen).

Terwijl Newcastle United op de 20e plaats staat met 212,3 miljoen euro ($ 231 miljoen), wordt verwacht dat de winst zal stijgen nadat het Saudi Public Investment Fund eind 2021 de aandelen van de club heeft gekocht.

In de bovenstaande infographic is hier de ranglijst van de top 10 clubs wereldwijd in termen van omzet en winst, volgens Deloitte in 2022.

GET FREE MONEY RIGHT NOW PAYPAL HOW TO MAKE MONEY FOR PAYPAL FREE [VYQN6R] FREE $1000 PAYPAL [ZTGIHJ] FREE PAYPAL CODES NO SURVEY [HROV1C] FREE PAYPAL CODES NO SURVEY [0UBLKI] FREE 5 PAYPAL INSTANTLY [IIDWJK] HOW TO GET FREE PAYPAL MONEY ZU5GJ0HCRRC [GI49II] FREE $10 PAYPAL INSTANTLY 2022 [XBWQQW] PAYPAL GOOGLE PLAY 5 [ZRL9SI] FREE MONEY CODES FOR PAYPAL [R42547] SEND MONEY ON PAYPAL FOR FREE [YRASYE] PAYPAL $10 REWARD EMAIL [2JWB2S] PAYPAL $10 REWARD EMAIL [9Q7MAO] SEND MONEY ON PAYPAL FOR FREE [I7R77D] PAYPAL $10 REWARD 2022 [X9GLIC] HOW TO EARN MONEY FOR PAYPAL FREE [J9525B] GET $10 FREE PAYPAL MONEY [M71GX6] GET $10 FREE PAYPAL MONEY [8LHNS4] HOW TO GET 20$ ON PAYPAL FAST [TDKZ2N] FREE MONEY WITH PAYPAL [WN4NNB] FREE 100 PAYPAL MONEY INSTANTLY [UMFU50]

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *