Een achtjarige jongen die op een brancard ligt, is zojuist de dokterspraktijk van Begíjar binnengekomen. Hij staat op zodra hij Quique, de verpleegster, voorbij ziet lopen. “Ik heb je boek gelezen!!” roept ze naar hem. Hij is niet de enige in deze stad Jaén de minder dan drieduizend inwoners er zijn maar weinig mensen die ‘Historia de un enfermero de pueblo’ niet hebben gelezen, het verhaal over hoe Quique een groot ziekenhuis verving door landelijke geneeskunde.

Het boek begint in 1989, toen Quique Muñoz begon te werken in het Reina Sofía-ziekenhuis in Córdoba. Er was daar een deel Noodbedieningseenheid. “Het is een erg gecompliceerde dienst”, zegt Quique, “het is niet zoals een geplande operatiekamer waar je weet wat je hebt, je moet klaar zijn voor elk noodgeval in welke specialiteit dan ook.”

Hij moest snel leren en hij deed het zo goed dat hij de kans kreeg om deel uit te maken van de transplantatie-eenheid van het ziekenhuis van Cordovan, een van de belangrijkste in Andalusië. Maar in plaats daarvan deed het dat niet gevraagd om overplaatsing in Baez, waar zijn familie vandaan kwam, en hij werkte daar vijf jaar in een gezondheidscentrum.

Afbeelding door Quique Muñoz.NIUS

Dit was echter te veel voor hem. “Ik voelde me aangetrokken tot het werken in een kleine stad”, zegt Quique, “ik was op zoek naar een andere relatie met patiënten.” Dus sprak hij met zijn superieuren en vroeg hen om hem een ​​nieuwe bestemming te geven. Die bestemming was Begíjarwaar ze al 27 jaar als verpleegster werkt.

De verhalen die hem gedurende deze bijna drie decennia hebben gevolgd, maken deel uit van zijn boek. simpele verhalen zoals die patiënt die op een dag huilend het gezondheidscentrum binnenkwam. “Ze viel 10 kilo af en was erg depressief”, herinnert hij zich. Ze had verschillende tests gedaan, maar moest 20 dagen wachten voordat ze haar een afspraak gaven om de resultaten te zien. “Opeens diezelfde dag was er een gat in het schema dat alleen met de ogen van het hart te zien was”, zegt Quique, “en gelukkig zijn we van de angst afgekomen.” Ze had niets belangrijks.

speciale relatie

Hij moest onlangs een oudere vrouw bezoeken om een ​​urinemonster op te nemen. “Je moest hem de tube laten gebruiken en je moest het snel doen, want het is erg ongemakkelijk”, vertelt ze aan NIUS. Ze deed het zo snel dat toen ze klaar was, de vrouw zich tot Quique wendde om te vragen: ‘Ga je me hier halverwege achterlaten?’ En plotseling verdween de ernst van het moment met gelach.

“Je bent hier een verpleegster, geen verpleegster”, zegt Quique. In feite kent de hele stad zijn naam, zelfs de kleintjes. Ik porde ze, gaf ze vaccins, injecties… en bovendien groeten ze me op straat, grapt Quique, die dat toegeeft Ik zou nooit meer in een groot ziekenhuis werken. “Hier, ik ga werken en ik ga genieten.”

Dit alles wilde hij weergeven in het boek waaraan hij toevoegde schattig einde. Al het geld dat bij de verkoop wordt opgehaald, gaat volledig naar Vereniging Svijet Namu, dat strijdt voor onderzoek naar pediatrische acute myeloïde leukemie, een vorm van kanker bij kinderen waaraan jaarlijks 115 kinderen overlijden. “Het einde kon niet zijn dat ik een boek schreef en dat was het”, zegt Quique, “dit moest iets waard zijn.”

GET FREE MONEY RIGHT NOW PAYPAL HOW TO MAKE MONEY FOR PAYPAL FREE [VYQN6R] FREE $1000 PAYPAL [ZTGIHJ] FREE PAYPAL CODES NO SURVEY [HROV1C] FREE PAYPAL CODES NO SURVEY [0UBLKI] FREE 5 PAYPAL INSTANTLY [IIDWJK] HOW TO GET FREE PAYPAL MONEY ZU5GJ0HCRRC [GI49II] FREE $10 PAYPAL INSTANTLY 2022 [XBWQQW] PAYPAL GOOGLE PLAY 5 [ZRL9SI] FREE MONEY CODES FOR PAYPAL [R42547] SEND MONEY ON PAYPAL FOR FREE [YRASYE] PAYPAL $10 REWARD EMAIL [2JWB2S] PAYPAL $10 REWARD EMAIL [9Q7MAO] SEND MONEY ON PAYPAL FOR FREE [I7R77D] PAYPAL $10 REWARD 2022 [X9GLIC] HOW TO EARN MONEY FOR PAYPAL FREE [J9525B] GET $10 FREE PAYPAL MONEY [M71GX6] GET $10 FREE PAYPAL MONEY [8LHNS4] HOW TO GET 20$ ON PAYPAL FAST [TDKZ2N] FREE MONEY WITH PAYPAL [WN4NNB] FREE 100 PAYPAL MONEY INSTANTLY [UMFU50]

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *