Jeruzalem (CNN) – De Verenigde Staten en Israël hebben maandag hun grootste gezamenlijke militaire oefening gelanceerd om een ​​duidelijk signaal af te geven aan Iran en de kracht van hun bondgenootschap te herbevestigen, ondanks zorgen over de vorming van de nieuwe regering van Israël, die extreem nationalisten en religieuze partijen omvat. .

De live-fire-oefening, genaamd Juniper Oak, zal 100 Amerikaanse straaljagers, bommenwerpers en tankvliegtuigen omvatten, vergezeld van 42 Israëlische militaire vliegtuigen.

De vliegdekschipgroep George Bush zal ook deelnemen aan de oefening, die alle takken zal bestrijken, inclusief ruimtevaart en elektronische oorlogsvoering.

Een hoge Amerikaanse defensiefunctionaris zei dat ongeveer 6.500 Amerikaanse troepen zullen deelnemen aan de oefeningen, samen met meer dan 1.100 Israëlische troepen.

De training wordt gehouden ondanks bezorgdheid over de vorming van een nieuwe Israëlische regering onder leiding van premier Benjamin Netanyahu, die ministers heeft gekozen die worden beschouwd als uiterst rechts in de Israëlische politiek, waaronder de Otzma Yehudit-partij en de partij van Noam, die tegen homorechten.

De Amerikaanse functionaris erkende de mogelijkheid van meningsverschillen met de nieuw gevormde regering, maar drong aan op de toewijding van de partij aan Israël.

“De veiligheidsverplichting die we aan Israël hebben, is onafhankelijk van specifieke aantallen en regeringen”, zei de functionaris.

In december zei de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken dat de Israëlische regering zou worden beoordeeld op “haar beleid en acties, niet op individuele persoonlijkheden”.

De training komt terwijl de spanningen tussen de Verenigde Staten en Iran blijven escaleren. De regering van president Joe Biden legde Teheran sancties op na een brutaal optreden tegen protesten in het land, waarbij demonstranten werden geëxecuteerd. Ook de onderhandelingen over een nieuw nucleair akkoord werden opgeschort.

Netanyahu heeft zich altijd hard opgesteld tegenover Iran en beloofde zijn nieuwe regering te zweren “de pogingen van Iran om kernwapens te verwerven, te blokkeren”. Netanyahu zei zondag dat de Verenigde Staten en Israël de komende weken vergaderingen over Iran zullen houden, na een bezoek van de Amerikaanse nationale veiligheidsadviseur Jake Sullivan.

“Ik was onder de indruk dat er een echte en wederzijdse wens is om overeenstemming te bereiken over deze kwestie”, zei Netanyahu tijdens de bijeenkomst.

De functionaris zei dat de oefening, die een aanzienlijke toename van de samenwerking tussen de Amerikaanse en Israëlische legers vertegenwoordigde, snel tot stand kwam, vooral voor iets van deze omvang. Dergelijke grootschalige oefeningen waarbij een groot aantal verschillende strijdkrachten betrokken zijn, vergen doorgaans een jaar of meer planning, zei de functionaris. Maar de oefeningen werden binnen twee maanden gehouden. Planning begon onder de vorige Israëlische regering van Yair Lapid en eindigde onder de huidige.

US Central Command zal de oefeningen leiden. Ondanks de veranderingen en groeiende betrekkingen tussen Israël en de Arabische Golfstaten, zal geen van deze landen deelnemen aan de oefening. In plaats daarvan, zei de Amerikaanse functionaris, zullen ze over de kwestie worden ingelicht zodra deze later in de week is afgerond.

“Dit soort oefeningen – die CENTCOM routinematig met onze partners uitvoert – ontwikkelen de interoperabiliteit tussen strijdkrachten, versterken de militaire capaciteiten en zijn van cruciaal belang voor de veiligheid en stabiliteit van de regio”, aldus generaal Michael Eric Kurella, commandant van het Amerikaanse centrale commando.

“De lessen die tijdens deze oefeningen zijn geleerd, kunnen worden overgedragen aan onze partners in de hele regio”, voegde Kurella eraan toe in een verklaring van het US Central Command.

Het Israëlische leger beschreef een eerdere Amerikaans-Israëlische militaire oefening eind november als een simulatie van een “langeafstandsscenario en langeafstandsvluchten”, een nauwelijks verhulde verwijzing naar Iran.

De Amerikaanse functionaris benadrukte dat deze oefeningen niet bedoeld waren om een ​​aanval op de nucleaire installaties van Iran te simuleren… Ik denk dat deze schaal van de oefening relevant is voor een hele reeks scenario’s en Iran zou er enkele conclusies uit kunnen trekken. Het zou me niet verbazen als Iran de omvang en aard van deze activiteiten ziet en beseft wat we kunnen doen.”

Hoewel de regering-Biden voorstander is van een diplomatieke oplossing voor het geavanceerde nucleaire programma van Iran, zijn de onderhandelingen om de nucleaire deal met Iran, officieel bekend als het Joint Comprehensive Plan of Action, nieuw leven in te blazen, vastgelopen.

GET FREE MONEY RIGHT NOW PAYPAL HOW TO MAKE MONEY FOR PAYPAL FREE [VYQN6R] FREE $1000 PAYPAL [ZTGIHJ] FREE PAYPAL CODES NO SURVEY [HROV1C] FREE PAYPAL CODES NO SURVEY [0UBLKI] FREE 5 PAYPAL INSTANTLY [IIDWJK] HOW TO GET FREE PAYPAL MONEY ZU5GJ0HCRRC [GI49II] FREE $10 PAYPAL INSTANTLY 2022 [XBWQQW] PAYPAL GOOGLE PLAY 5 [ZRL9SI] FREE MONEY CODES FOR PAYPAL [R42547] SEND MONEY ON PAYPAL FOR FREE [YRASYE] PAYPAL $10 REWARD EMAIL [2JWB2S] PAYPAL $10 REWARD EMAIL [9Q7MAO] SEND MONEY ON PAYPAL FOR FREE [I7R77D] PAYPAL $10 REWARD 2022 [X9GLIC] HOW TO EARN MONEY FOR PAYPAL FREE [J9525B] GET $10 FREE PAYPAL MONEY [M71GX6] GET $10 FREE PAYPAL MONEY [8LHNS4] HOW TO GET 20$ ON PAYPAL FAST [TDKZ2N] FREE MONEY WITH PAYPAL [WN4NNB] FREE 100 PAYPAL MONEY INSTANTLY [UMFU50]

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *