Dubai, Verenigde Arabische Emiraten (CNN) — Groenere commerciële luchtvaarttechnologie is misschien dichterbij dan we denken.

NASA en Boeing zullen dit decennium samenwerken aan een project genaamd de Sustainable Flight Demonstrator om een ​​vliegtuig met een enkel gangpad met lage emissie te bouwen, testen en besturen, aldus het bureau in een verklaring die woensdag is vrijgegeven.

“Vanaf het begin was NASA bij je terwijl je vloog”, zei NASA-beheerder Bill Nelson in een verklaring. “NASA durfde verder, sneller en hoger te gaan. Hiermee heeft NASA het vliegen duurzamer en betrouwbaarder gemaakt. Het zit in ons DNA.” Nucleair.

NASA en Boeing zullen samenwerken aan een project met de naam “Sustainable Flight Demonstrator”., plain_textCredit: Boeing

De twee organisaties hebben tot doel het project te helpen “om commerciële vliegtuigen van de toekomst te vinden die zuiniger zijn, gunstig voor het milieu en een positieve impact hebben op de commerciële luchtvaartindustrie en passagiers wereldwijd. Als we daarin slagen, zouden we deze technologieën kunnen zien in vliegtuigen waarmee het publiek zal vliegen.” De lucht van de jaren dertig.

De eerste testvlucht van dit experimentele vliegtuig staat gepland voor 2028.

"ONS" EN"Boeing" Ze werken samen aan het ontwerp van een nieuw vliegtuig in de jaren dertig.  Hier zijn de specificaties
Foto van NASA-beheerder Bill Nelson die een model vasthoudt van een supersonisch vleugelvliegtuig met verticale steunen. , duidelijke tekstCredit: Joël Kowsky/NASA

Nelson legde uit dat het doel is dat de technologie ongeveer 50% van de commerciële markt bedient met vliegtuigen met één gangpad die bedoeld zijn voor korte tot middellange afstandsvluchten.

Luchtvaartmaatschappijen zijn sterk afhankelijk van vliegtuigen met één gangpad, die volgens NASA verantwoordelijk zijn voor ongeveer de helft van de wereldwijde luchtvaartemissies.

De ontwikkeling van nieuwe technologie om het brandstofverbruik te verminderen, zou de doelstelling van de Amerikaanse president Joe Biden kunnen ondersteunen om tegen 2050 een netto nul-koolstofuitstoot te bereiken.

Boeing schat dat de vraag naar nieuwe vliegtuigen met één gangpad tussen 2035 en 2050 met 40.000 vliegtuigen zal toenemen.

Het ontwerp waar NASA en Boeing aan werken, zou het brandstofverbruik en de uitstoot met wel 30 procent kunnen verminderen in vergelijking met de meest efficiënte vliegtuigen van vandaag, aldus het bureau.

Het concept wordt de Transonic Truss-Braced Wing genoemd en is gebaseerd op lange, dunne vleugels die worden vastgehouden door schuine stutten die de vleugels met het vliegtuig verbinden.

De vorm van het ontwerp zorgt voor minder luchtweerstand, waardoor er minder brandstof wordt verbruikt.

Het project omvat ook andere milieuvriendelijke luchtvaarttechnologieën.

In een verklaring zei Bob Pearce, associate administrator voor NASA’s Aeronautics and Space Administration: “NASA werkt aan het ambitieuze doel om baanbrekende technologieën te ontwikkelen om het energieverbruik en de uitstoot in de luchtvaart de komende decennia te verminderen om het doel van de luchtvaartgemeenschap te bereiken.” om de CO2-uitstoot te verminderen.” netto tot 2050.

Pearce merkte op dat de voordelen van het vergroten van de aspectverhouding van de vleugel al lang bekend zijn, maar de uitdaging om het ontwerp te structureren vereiste vooruitgang in materialen en constructieproces om tot dit punt van ontwikkeling te komen.

Tijdens de samenwerking aan het project verzekerde Pierce dat NASA en Boeing meer risico’s zouden kunnen nemen dan de lucht- en ruimtevaartindustrie alleen.

“Dit is een experimenteel vliegtuig,” legde Pearce uit, eraan toevoegend: “Dit is geen commerciële ontwikkeling van een vliegtuig dat vandaag passagiers zal vervoeren. De reden dat we dit moeten doen is omdat dit een technologie met een hoog risico is. We proberen het om de technologie te valideren.”

GET FREE MONEY RIGHT NOW PAYPAL HOW TO MAKE MONEY FOR PAYPAL FREE [VYQN6R] FREE $1000 PAYPAL [ZTGIHJ] FREE PAYPAL CODES NO SURVEY [HROV1C] FREE PAYPAL CODES NO SURVEY [0UBLKI] FREE 5 PAYPAL INSTANTLY [IIDWJK] HOW TO GET FREE PAYPAL MONEY ZU5GJ0HCRRC [GI49II] FREE $10 PAYPAL INSTANTLY 2022 [XBWQQW] PAYPAL GOOGLE PLAY 5 [ZRL9SI] FREE MONEY CODES FOR PAYPAL [R42547] SEND MONEY ON PAYPAL FOR FREE [YRASYE] PAYPAL $10 REWARD EMAIL [2JWB2S] PAYPAL $10 REWARD EMAIL [9Q7MAO] SEND MONEY ON PAYPAL FOR FREE [I7R77D] PAYPAL $10 REWARD 2022 [X9GLIC] HOW TO EARN MONEY FOR PAYPAL FREE [J9525B] GET $10 FREE PAYPAL MONEY [M71GX6] GET $10 FREE PAYPAL MONEY [8LHNS4] HOW TO GET 20$ ON PAYPAL FAST [TDKZ2N] FREE MONEY WITH PAYPAL [WN4NNB] FREE 100 PAYPAL MONEY INSTANTLY [UMFU50]

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *