• De minister van Universiteiten merkt op dat het om een ​​consultatie gaat, niet om een ​​referendum


  • Hij verwees naar de dialoog en het overleg: “Ze maken deel uit van de gemeenschappelijke bagage waarin deze regering zich heeft geplaatst”


  • Subirats gelooft dat het voorstel van Sumar binnen een paar maanden kan zijn

De minister van Universiteiten, Joan Subirats, sprak de mening uit dat het proces onderhandelingen tussen de regering en de Generalitat Catalonië moet via de dialoogtafel ook een raadpleeg het publiek.

Hij zei ook dat het een document zou kunnen zijn dat de voorstellen van Šumar harmoniseert over een paar maanden vast te stellen en dat links buiten de PSOE zich zo verenigd mogelijk moet presenteren om haar vertegenwoordiging te vergroten.

In een interview met Europa Press verklaarde ook de leider van En Comú Podem van wel “impliciete logica” in de coalitieregeringdat is de bereidheid om te onderhandelen met de Catalaanse Generalitat en dat is “al die tijd super gedemonstreerd”.

EN procedurevertelde dat hij nog niet klaar was met i doorgaan en dat, “op de een of andere manier, het zal in overleg moeten uitmonden“. “Dit zijn twee elementen (dialoog en overleg) die deel uitmaken van de gemeenschappelijke bagage waarin deze regering zichzelf heeft geplaatst”, lichtte hij toe.

Subritaten merkten dit op hij heeft het over een raadpleging, niet over een referendum, en beweerde dat de grondwet zelf het bestaan ​​van nationaliteiten en regio’s binnen het Spaanse systeem definieert. Daarom wees hij erop dat “meervoudslogica” impliciet aanwezig is in het concept van natie, op hetzelfde moment dat het Grondwettelijk Hof bepaalde dat “er maar één soevereiniteit is, en dat is de Spaanse natie”.

“We zijn in deze spanning van deze twee elementen die ze maken deel uit van onze institutionele structuur. Het feit dat de raadpleging werd erkend, impliceert dat er de mogelijkheid moet zijn om de demos (een Grieks concept dat verwijst naar het volk) te ratificeren”, aldus het hoofd van de universiteit.

Het summarprogramma is de vrucht van collectieve intelligentie

Aan de andere kant werd Subirats gekozen als een van de leden van de groep van deskundigen die was geselecteerd om het document met politieke voorstellen van Sumaro, het platform gepromoot door de tweede vice-president Yolanda Díaz, te verfijnen, en hij prees het niveau van discussies en de bijdragen van de 35 sectorgroepen, het proces van “collectieve intelligentie” om een het project van de nieuwe staat “collectief”luisteren naar het maatschappelijk middenveld.

Daarom schatte hij dat samenvattend document waarin de programmavoorstellen van Sumar voor het komende decennium ua zijn samengebracht een paar maanden “misschien is het voorbij”overwegende dat het project voor de staat “enige eenheid” moet bevatten omdat er elementen zijn die elkaar doordringen, en niet slechts een “knip en plak” zijn van elke maatregel die in elke werkgroep wordt beschreven.

Naast Subirats bestaat de eerder genoemde groep ‘reporters’ uit de woordvoerder van de gemeente Compostela Aberta, Marta Lois, en professoren en academici als Antonio Baylos, Ignacio Sanchez-Cuenco, César Rendueles, Natalija Fabra of Remedios Zafra.

Aan de andere kant wees de minister erop dat Sumar een “zeer interessante” beweging is en ja Díaz beslist wanneer hij duidelijk zal aangeven of hij kandidaat is. Natuurlijk pochte hij dat de minister van Arbeid het ook “goed” doet en probeert te “vermijden” dat er een “strikt gepersonaliseerde logica op zich” is als ze de kandidatuur gaat leiden, alsof het “magie” is. . oplossing” voor links, wanneer het relevant is om een ​​”meervoud” project te bouwen.

Links moet gaan “zo gecoördineerd en verenigd mogelijk”

Op de vraag of hij had nagedacht over de deadline die Díaz zou moeten weten over zijn beslissing, antwoordde Subirats dat hij niet aan dat doel had gedacht, maar zich voorstelde dat verkiezingen Kunnen kan markeren “grens” laten we duidelijk zijn over deze kwestie.

Hij zei ook dat “iedereen weet” dat ruimte links van PSOE het zal hogere niveaus van vertegenwoordiging kunnen bereiken als het op de “meest gecoördineerde en uniforme manier mogelijk” verschijnt bij de algemene verkiezingen.

En dat is dat hij benadrukte dat het kiesstelsel zelf dat aangeeft mag niet vervallen in “fragmentatie”gezien het feit dat er kiesdistricten zijn met weinig parlementaire zetels, laat het de afgevaardigden weinig kans om afzonderlijk te gaan.

Op deze manier merkte Subirats op dat als er is “politieke wil” de kans grijpen om samen een unieke ruimte te bouwen, zal “zeer positief” zijn. “Alles wat wordt toegevoegd is welkom, iedereen wordt uitgenodigd om deel te nemen aan dit proces”, drong hij aan nadat hem was gevraagd welk standpunt de linkse partijen zouden innemen.

Op de vraag of de coalitie een adequate formule is om die eenheid te bereiken, antwoordde de minister van universiteiten uiteindelijk ja hij is geen “expert” op het gebied van coalities maar dat in Sumar het idee van een “algemene en gemeenschappelijke paraplu” impliciet is rond het staatsproject, waar verschillende organisaties samen kunnen gaan.

GET FREE MONEY RIGHT NOW PAYPAL HOW TO MAKE MONEY FOR PAYPAL FREE [VYQN6R] FREE $1000 PAYPAL [ZTGIHJ] FREE PAYPAL CODES NO SURVEY [HROV1C] FREE PAYPAL CODES NO SURVEY [0UBLKI] FREE 5 PAYPAL INSTANTLY [IIDWJK] HOW TO GET FREE PAYPAL MONEY ZU5GJ0HCRRC [GI49II] FREE $10 PAYPAL INSTANTLY 2022 [XBWQQW] PAYPAL GOOGLE PLAY 5 [ZRL9SI] FREE MONEY CODES FOR PAYPAL [R42547] SEND MONEY ON PAYPAL FOR FREE [YRASYE] PAYPAL $10 REWARD EMAIL [2JWB2S] PAYPAL $10 REWARD EMAIL [9Q7MAO] SEND MONEY ON PAYPAL FOR FREE [I7R77D] PAYPAL $10 REWARD 2022 [X9GLIC] HOW TO EARN MONEY FOR PAYPAL FREE [J9525B] GET $10 FREE PAYPAL MONEY [M71GX6] GET $10 FREE PAYPAL MONEY [8LHNS4] HOW TO GET 20$ ON PAYPAL FAST [TDKZ2N] FREE MONEY WITH PAYPAL [WN4NNB] FREE 100 PAYPAL MONEY INSTANTLY [UMFU50]

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *