Londen, Verenigd Koninkrijk (CNN) — De Britse oppositiepartij Labour heeft opgeroepen tot een onderzoek naar beschuldigingen in The Sunday Times dat BBC-baas Richard Sharp voormalig premier Boris Johnson hielp een leninggarantie van bijna £100.000 te krijgen. miljoen dollar (£ 800.000) kort voordat Johnson hem benoemde tot voorzitter van de BBC.

Een Britse krant meldde zaterdag dat Sharp, een voormalige bankier, heeft geholpen bij het regelen van een leninggarantie voor Johnson, die volgens The Sunday Times te maken heeft met oplopende schulden door een scheiding, kosten voor kinderopvang en renovaties aan zijn flat in Downing Street.

Volgens de krant assisteerde Sharpe Johnson in november en december 2020, nadat hij zich had aangemeld als BBC-baas en de laatste fase van het wervingsproces had bereikt. In een verklaring op zaterdag zei Labour dat haar leider Anneliese Dodds aan de parlementaire commissaris voor normen had geschreven dat het krantenbericht “zorgen uitte over een deal die niet was bekendgemaakt in het register van de financiële belangen van de leden”.

Volgens de verklaring heeft Johnson mogelijk de gedragscode voor Britse wetgevers geschonden door een privilege niet te registreren dat kan worden geïnterpreteerd als belangenverstrengeling. “De financiën van de in ongenade gevallen voormalige premier worden steeds duisterder, waardoor de Conservatieve Partij opnieuw in een moeras van corruptie terechtkomt”, zei Dodds in een verklaring.

In de Sunday Times deed een woordvoerder van Johnson het rapport af als “onzin” en zei: “Richard Sharp heeft Boris Johnson nooit enig financieel advies gegeven, noch heeft Johnson enig financieel advies van hem ingewonnen. De heer Sharp heeft nooit enige vergoeding of vergoeding ontvangen. van Boris Johnson.” voor deze of een andere dienst.

CNN heeft contact opgenomen met Johnson voor commentaar.

Sharp ontkende ook dat er sprake was van belangenverstrengeling en vertelde de Sunday Times en de BBC gedeeltelijk dat “de suggestie dat hier iets financieels in zit niet waar is”. CNN heeft contact opgenomen met Sharp voor commentaar.

Een BBC-woordvoerder zei tegen CNN: “De BBC speelt geen rol bij de benoeming van de president en eventuele regeringszaken.” Het UK Cabinet Office zei: “Richard Sharpe is aangesteld als voorzitter van de BBC na een rigoureus benoemingsproces inclusief beoordeling door een panel van experts, opgericht onder de Public Appointments Act. Voorafgaand aan de benoeming werd verder onderzoek uitgevoerd door een beperkte commissie van het Lagerhuis, die bevestigde dat de heer Sharpe was benoemd en dat alle correcte tewerkstellingsprocedures waren gevolgd.”

Johnson trad in juli vorig jaar af als premier na immoraliteitsschandalen, waaronder illegale partijen die het verbod op de pandemie van Covid-19 schonden, in zijn kantoren in Downing Street, waarvoor hij en anderen destijds een boete kregen.

GET FREE MONEY RIGHT NOW PAYPAL HOW TO MAKE MONEY FOR PAYPAL FREE [VYQN6R] FREE $1000 PAYPAL [ZTGIHJ] FREE PAYPAL CODES NO SURVEY [HROV1C] FREE PAYPAL CODES NO SURVEY [0UBLKI] FREE 5 PAYPAL INSTANTLY [IIDWJK] HOW TO GET FREE PAYPAL MONEY ZU5GJ0HCRRC [GI49II] FREE $10 PAYPAL INSTANTLY 2022 [XBWQQW] PAYPAL GOOGLE PLAY 5 [ZRL9SI] FREE MONEY CODES FOR PAYPAL [R42547] SEND MONEY ON PAYPAL FOR FREE [YRASYE] PAYPAL $10 REWARD EMAIL [2JWB2S] PAYPAL $10 REWARD EMAIL [9Q7MAO] SEND MONEY ON PAYPAL FOR FREE [I7R77D] PAYPAL $10 REWARD 2022 [X9GLIC] HOW TO EARN MONEY FOR PAYPAL FREE [J9525B] GET $10 FREE PAYPAL MONEY [M71GX6] GET $10 FREE PAYPAL MONEY [8LHNS4] HOW TO GET 20$ ON PAYPAL FAST [TDKZ2N] FREE MONEY WITH PAYPAL [WN4NNB] FREE 100 PAYPAL MONEY INSTANTLY [UMFU50]

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *