Londen, Verenigd Koninkrijk (CNN) – Buckingham Palace heeft de details bekendgemaakt van de kroning van koning Charles III op zaterdag, die drie dagen lang gevierd zal worden in het hele land en het publiek zal worden uitgenodigd om aanwezig te zijn.

De kroning vindt plaats op zaterdag 6 mei, met een “grote kroningslunch” en een “kroningsfeest” de volgende dag, en een extra feestdag op maandag. Op de laatste dag wordt het publiek uitgenodigd om zich aan te sluiten bij het goede doel “The Big Help Out” door vrijwilligerswerk te doen in hun gemeenschap.

“Iedereen is welkom om mee te doen, elke dag”, zei Michele Donnellan, de Britse minister van Digital, Cultuur, Media en Sport, in een verklaring.

“Of het nu gaat om het organiseren van een privé-straatfeest, het kijken naar het kroningsbal of een geweldig concert op tv, of het doorlopen van The Big Help Out om te helpen met doelen die voor hen belangrijk zijn.”

Het paleis zei dat de kroning zelf “een plechtige religieuze dienst zou zijn, evenals een gelegenheid voor ceremonie en plechtigheid”, geleid door de aartsbisschop van Canterbury, Justin Welby.

Het paleis herhaalde dat het “de huidige rol van de koning zal weerspiegelen en naar de toekomst zal kijken, terwijl het geworteld is in gekoesterde tradities en genoegens”.

Deze zin van het paleis werd door experts geïnterpreteerd als een hint dat de kroning van Karl anders en ingetogener zal zijn dan die zeven decennia eerder door zijn overleden moeder werd ervaren, met een kortere ceremonie en aanpassingen van enkele feodale elementen van het ritueel. . De kroning van koningin Elizabeth was het eerste koninklijke evenement op televisie dat drie uur duurde.

Charles en zijn vrouw Camilla, de koningin-koningin, zouden aankomen in Westminster Abbey in een processie van Buckingham Palace, bekend als de “Royal Procession”, en zouden later terugkeren in een grotere ceremoniële processie, bekend als de “Coronation March”, vergezeld van andere leden van de koninklijke familie.

De koning en de koningin verschijnen samen met leden van de koninklijke familie op het balkon van Buckingham Palace om de gebeurtenissen van de dag af te sluiten.

Op dit moment heeft het paleis niet gespecificeerd welke familieleden in de processie en op het balkon zullen verschijnen, na de voortdurende verbanning van prins Andrew uit het openbare leven vanwege historische beschuldigingen van seksueel misbruik en de publicatie van de memoires van prins Harry waarin zijn familie werd bekritiseerd.

Koninklijke historicus Kate Williams zei eerder tegen CNN: “Het zou Charles enorm helpen voor zijn imago als Harry en Meghan daar waren. Het zou bijzonder slecht voor hem zijn als zijn zoon er niet was, want Harry staat natuurlijk nog steeds erg hoog in de rij voor de troon, en dat geldt ook voor zijn kinderen.’

Als teken dat niet alle Britten het evenement zullen vieren, heeft anti-monarchie campagnegroep The Republic een protest beloofd in de buurt van Westminster Abbey. “De kroning is een viering van macht en erfelijke privileges, waarvoor geen plaats is in de moderne samenleving”, zei groepswoordvoerder Graham Smith in een verklaring.

“Dit zinloze theaterstuk kost tientallen miljoenen ponden en is een klap in het gezicht van miljoenen mensen die lijden aan een crisis in de kosten van levensonderhoud”, voegde hij eraan toe.

Hij vervolgde: “We hebben al contact gehad met de stadspolitie en we verwachten dat zij een vreedzaam en zinvol protest zullen faciliteren. We zijn van plan om onze aanwezigheid te laten voelen op Parliament Square terwijl de koninklijke stoet op weg is naar de abdij.”

De dag na de kroning, op 7 mei, worden in het hele land duizenden evenementen verwacht als onderdeel van de “grote kroningslunch”, en zullen “wereldmuziekiconen en hedendaagse sterren” die nog niet zijn genoemd, samenkomen. De kroningsceremonie zal plaatsvinden, zo maakte het paleis bekend. In de oostelijke tuin van Windsor Castle.

De ceremonie zal worden bijgewoond door een algemeen publiek bestaande uit vrijwilligers van de liefdadigheidsinstellingen van de King and Queen Consort, evenals enkele duizenden leden van het publiek die zijn geselecteerd via een nationale peiling uitgevoerd door de BBC.

Het zal de werken zien van “een orkest van wereldklasse dat geliefde muzikale liedjes speelt voor enkele van ‘s werelds grootste artiesten, naast artiesten uit de danswereld… en een selectie van gesproken woordsequenties uitgevoerd door sterren van het podium en het scherm “, zei het paleis, eraan toevoegend dat de lijst in Good Time bekend zou worden gemaakt.

Het zal een divers ensemble vormen dat bestaat uit Britse vluchtelingenkoren, NHS-koren, homozanggroepen en dovenkoren, samen met een ‘Virtual Choir’ bestaande uit zangers uit het hele Gemenebest.

Beroemde locaties in het hele land worden ook verlicht met projecties, lasers, droneshows en verlichting als onderdeel van het concert.

De viering van maandag wordt afgesloten met honderden geplande activiteiten door lokale gemeenschappen.

GET FREE MONEY RIGHT NOW PAYPAL HOW TO MAKE MONEY FOR PAYPAL FREE [VYQN6R] FREE $1000 PAYPAL [ZTGIHJ] FREE PAYPAL CODES NO SURVEY [HROV1C] FREE PAYPAL CODES NO SURVEY [0UBLKI] FREE 5 PAYPAL INSTANTLY [IIDWJK] HOW TO GET FREE PAYPAL MONEY ZU5GJ0HCRRC [GI49II] FREE $10 PAYPAL INSTANTLY 2022 [XBWQQW] PAYPAL GOOGLE PLAY 5 [ZRL9SI] FREE MONEY CODES FOR PAYPAL [R42547] SEND MONEY ON PAYPAL FOR FREE [YRASYE] PAYPAL $10 REWARD EMAIL [2JWB2S] PAYPAL $10 REWARD EMAIL [9Q7MAO] SEND MONEY ON PAYPAL FOR FREE [I7R77D] PAYPAL $10 REWARD 2022 [X9GLIC] HOW TO EARN MONEY FOR PAYPAL FREE [J9525B] GET $10 FREE PAYPAL MONEY [M71GX6] GET $10 FREE PAYPAL MONEY [8LHNS4] HOW TO GET 20$ ON PAYPAL FAST [TDKZ2N] FREE MONEY WITH PAYPAL [WN4NNB] FREE 100 PAYPAL MONEY INSTANTLY [UMFU50]

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *