Dubai, Verenigde Arabische Emiraten (CNN) — Turkije heeft het aanstaande bezoek van de Zweedse minister van Defensie Pal Johnson aan het land geannuleerd, meldde het officiële Turkse persbureau Anadolu, in reactie op de politie van Stockholm die toestemming had gegeven om korans te verbranden tijdens een gepland protest in het Zweedse kapitaal. .

Anadolia meldde dat Johnson op 27 januari Turkije zou bezoeken.

De politiewoordvoerder van Stockholm, Ola Osterling, vertelde CNN dat een extreemrechtse Deense burger de protesten zaterdag buiten de Turkse ambassade in Stockholm filmde als “demonstraties tegen de islam in Zweden door de koran te verbranden en demonstraties tegen Recep Erdogan (ook) en dat hij obstakels voor bewegingsvrijheid.” Expression in Sweden”, zo staat in het demonstratieverzoek.

Op zaterdag, merkte Osterling op, mochten twee protesten rond de Turkse ambassade in Stockholm, georganiseerd door de Unie van Europese Turkse Democraten, een anti-Turkse groep, om 17.00 uur ET vlaggen tonen en mochten ze protesteren van 8.00 uur tot 22.00 uur. (ET).

Andere protesten, gefilmd door de Deens-Zweedse dubbele burger Rasmus Paludan en de Deense extreemrechtse partijleider Stram Kors, mochten tussen 19.00 en 21.00 uur doorgaan aan de andere kant van de Turkse ambassade, meldde CNN eerder de demonstratie van Paludan.

En het persbureau Anadolu citeerde de woordvoerder van de Turkse president, Ibrahim Kalin, die zaterdag op Twitter schreef: “We veroordelen ten stelligste de verbranding van een kopie van de Heilige Koran in Stockholm. Dit is een misdaad tegen de menselijkheid en een duidelijke haatmisdaad.”

Kalin wees erop dat “het toestaan ​​van deze maatregel ondanks al onze waarschuwingen aanzet tot haatmisdrijven en anti-islamisme. De aanval op heilige waarden is geen vrijheid, maar moderne barbarij.”

In een verwante context zei de Turkse minister van Buitenlandse Zaken Mevlut Cavusoglu: “Dergelijke misdaden vallen niet onder de vrijheid van denken en meningsuiting.”

In verklaringen na zijn aanwezigheid in de Zuid-Turkse deelstaat Antalya gaf Davutoğlu aan dat zijn ministerie de Zweedse ambassadeur in Ankara naar het hoofdkantoor van het ministerie had ontboden en de nodige waarschuwingen had afgegeven.

Oglu voegde eraan toe: “Ze staan ​​het verbranden van boeken van andere religies niet toe, maar als het gaat om de Heilige Koran en vijandigheid jegens de islam, beroepen ze zich onmiddellijk op vrijheid van denken en meningsuiting.”

De Zweedse minister van Defensie Pal Johnson reageerde op het bezoek aan Turkije: “Gisteren ontmoette ik mijn Turkse tegenhanger Hulusi Akar op de Amerikaanse militaire basis in Ramstein, Duitsland. Toen hebben we besloten om de geplande ontmoeting in Ankara uit te stellen tot later.”

“Onze betrekkingen met Turkije zijn erg belangrijk voor Zweden en we kijken ernaar uit om de dialoog over gemeenschappelijke veiligheids- en defensiekwesties later voort te zetten”, zei Johnson.

Sinds Zweden en Finland vorig jaar formeel het NAVO-lidmaatschap hebben aangevraagd, heeft Turkije gezegd dat het hun biedingen niet zal steunen en hen ervan beschuldigt “het hosten van terroristische organisaties”.

Erdogan beschuldigde de twee landen ervan leden te huisvesten van de separatistische Koerdische Arbeiderspartij (PKK), ook wel bekend als de Koerdische Arbeiderspartij (PKK). De Arbeiderspartij van Koerdistan (PKK), die streeft naar een onafhankelijke staat in Turkije, is al tientallen jaren in gewapend conflict met het land en is door Turkije, de VS en de Europese Unie aangemerkt als een terroristische organisatie.

GET FREE MONEY RIGHT NOW PAYPAL HOW TO MAKE MONEY FOR PAYPAL FREE [VYQN6R] FREE $1000 PAYPAL [ZTGIHJ] FREE PAYPAL CODES NO SURVEY [HROV1C] FREE PAYPAL CODES NO SURVEY [0UBLKI] FREE 5 PAYPAL INSTANTLY [IIDWJK] HOW TO GET FREE PAYPAL MONEY ZU5GJ0HCRRC [GI49II] FREE $10 PAYPAL INSTANTLY 2022 [XBWQQW] PAYPAL GOOGLE PLAY 5 [ZRL9SI] FREE MONEY CODES FOR PAYPAL [R42547] SEND MONEY ON PAYPAL FOR FREE [YRASYE] PAYPAL $10 REWARD EMAIL [2JWB2S] PAYPAL $10 REWARD EMAIL [9Q7MAO] SEND MONEY ON PAYPAL FOR FREE [I7R77D] PAYPAL $10 REWARD 2022 [X9GLIC] HOW TO EARN MONEY FOR PAYPAL FREE [J9525B] GET $10 FREE PAYPAL MONEY [M71GX6] GET $10 FREE PAYPAL MONEY [8LHNS4] HOW TO GET 20$ ON PAYPAL FAST [TDKZ2N] FREE MONEY WITH PAYPAL [WN4NNB] FREE 100 PAYPAL MONEY INSTANTLY [UMFU50]

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *