De plaatsvervangend minister van Buitenlandse Zaken van Oekraïne, Andriy Melnik, uitte zijn frustratie over het feit dat Duitsland niet heeft besloten of het Leopard 2-tanks naar Kiev zal sturen, zei hij in een interview met CNN.

In een interview met CNN’s Isa Source op vrijdag beschreef Melnik het falen van Duitsland om een ​​beslissing te nemen als “teleurstellend”, nadat hij aanvankelijk de vastberadenheid van het VK had geprezen om verder te gaan met een belofte om Oekraïne te voorzien van Challenger 2-tanks, eraan toevoegend dat hij hoopte op een stap verder te gaan. om andere landen aan te moedigen om verder te gaan. volgen.

Het Verenigd Koninkrijk is “het eerste land dat Challenger 2-gevechtstanks levert en dat zou hopelijk andere landen kunnen opwinden, maar helaas nog niet uit Duitsland”, aldus Melnik, die de afwezigheid van een Duitse positie omschreef als een grote teleurstelling voor Oekraïners.

Duitsland is er ook niet in geslaagd overeenstemming te bereiken met zijn belangrijkste westerse bondgenoten om Leopard 2’s naar Oekraïne te sturen, ondanks toenemende druk van de NAVO en Kiev om hun militaire hulp te verhogen in de aanloop naar een mogelijk Russisch offensief in het voorjaar.

De nieuw aangestelde Duitse minister van Defensie, Boris Pistorius, vertelde verslaggevers aan de zijlijn van een defensiebijeenkomst vrijdag op Ramstein Air Base in Duitsland dat er nog geen beslissing is genomen over het sturen van Leopard-tanks naar Oekraïne.

In zijn interview met Soares uitte Melnyk verder de teleurstelling van Oekraïne over de aankondiging van Duitsland, in de hoop dat Duitsland rekening zou houden met de zorgen van Oekraïne en zou besluiten om toch Leopard-tanks te sturen.

CNN meldde vrijdag dat Duitse functionarissen hebben aangegeven dat ze hun Leopard-tanks niet naar Oekraïne zullen sturen of enig ander land dat tanks van Duitse makelij in hun inventaris heeft, zullen toestaan ​​dit te doen, tenzij de Verenigde Staten er ook mee instemmen M1 Abrams-tanks naar Kiev te sturen.

Terwijl Duitsland beschuldigingen verwerpt dat het vertraagt.

Oksana Markarova, de ambassadeur van Oekraïne in de Verenigde Staten, zei vrijdag tegen CNN dat “tijd van essentieel belang is” om westerse tanks naar Oekraïne te brengen voordat Rusland in het voorjaar een offensief lanceert.

“Nu hebben we deze tanks nodig”, zei Markarova.

“Nu zijn er dringend tanks nodig, zodat de dappere verdedigers worden beschermd. Dus we kunnen manoeuvreren, we kunnen schieten en we kunnen teruggaan naar de tegenaanval en we kunnen anticiperen op toekomstige offensieven die Rusland al van plan is uit te breiden in de lente”, voegde Markarova eraan toe.

GET FREE MONEY RIGHT NOW PAYPAL HOW TO MAKE MONEY FOR PAYPAL FREE [VYQN6R] FREE $1000 PAYPAL [ZTGIHJ] FREE PAYPAL CODES NO SURVEY [HROV1C] FREE PAYPAL CODES NO SURVEY [0UBLKI] FREE 5 PAYPAL INSTANTLY [IIDWJK] HOW TO GET FREE PAYPAL MONEY ZU5GJ0HCRRC [GI49II] FREE $10 PAYPAL INSTANTLY 2022 [XBWQQW] PAYPAL GOOGLE PLAY 5 [ZRL9SI] FREE MONEY CODES FOR PAYPAL [R42547] SEND MONEY ON PAYPAL FOR FREE [YRASYE] PAYPAL $10 REWARD EMAIL [2JWB2S] PAYPAL $10 REWARD EMAIL [9Q7MAO] SEND MONEY ON PAYPAL FOR FREE [I7R77D] PAYPAL $10 REWARD 2022 [X9GLIC] HOW TO EARN MONEY FOR PAYPAL FREE [J9525B] GET $10 FREE PAYPAL MONEY [M71GX6] GET $10 FREE PAYPAL MONEY [8LHNS4] HOW TO GET 20$ ON PAYPAL FAST [TDKZ2N] FREE MONEY WITH PAYPAL [WN4NNB] FREE 100 PAYPAL MONEY INSTANTLY [UMFU50]

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *