Dubai, Verenigde Arabische Emiraten (CNN) — Ben je ervan overtuigd dat je een koude winter hebt? Denk nog eens na. Meteorologen zeggen dat de temperatuur in de koudste stad ter wereld is gedaald tot -62,7 graden Celsius (minus 80,9 graden Fahrenheit), de koudste in meer dan twee decennia.

Dit komt slechts twee dagen nadat de stad een nieuw record van minus 50 graden Celsius (minus 58 graden Fahrenheit) vestigde.

Jakoetsk, de hoofdstad van de Russische republiek Sakha in Oost-Siberië, staat algemeen bekend als een van de koudste plekken ter wereld.

Grote delen van Rusland ervaren momenteel lage temperaturen en Jakoetsk ervaart een ongewoon lange koude periode.

Een orthodoxe christen bereidt zich voor om in ijskoud water te duiken met een verwarmde tent tijdens een Driekoningenviering in Yakutsk, Oost-Siberië, 19 januari 2023, terwijl de buitentemperatuur daalt tot -50 graden Celsius., plain_textCredit: YEVGENY SOFRONEYEV/AFP via Getty Images

Januari is de koudste maand in de stad en hoewel de meeste inwoners van afgelegen gebieden gewend zijn aan koude temperaturen, nemen ze extra voorzorgsmaatregelen om warm te blijven.

De winters in Jakoetsk kunnen streng zijn, zelfs naar Russische maatstaven. Experts zeggen dat extreme kou ernstige fysieke risico’s met zich meebrengt. De lucht is koud genoeg om de blootgestelde huid te verdoven, waardoor bevriezing een constant risico vormt.

“Je kunt niet vechten (de kou). Je past je aan en kleedt je dienovereenkomstig, of je zult eronder lijden’, vertelde een bewoner met twee sjaals en meerdere lagen handschoenen, mutsen en dekens aan Reuters.

Het dragen van laagjes kleding is volgens een andere bewoner die diepgevroren vis verkoopt op een lokale markt de basis en legt uit: “Draag gewoon warme kleren in laagjes, net als bij kool.”

In de winter is de stad gehuld in een “ijsnevel”. Het komt voor wanneer “de lucht te koud is om warme lucht uit huizen en auto’s te laten opstijgen”, aldus de Northeastern Federal University in Yakutsk.

“Het is niet goed om in de winter naar buiten te gaan, als de temperatuur onder de -40 graden Celsius zakt”, schreef de universiteit in een waarschuwing aan inkomende studenten.

En 2018 was zo’n koude winter dat sommige bewoners zeiden dat hun wimpers bevroren waren.

Jakoetsk
Een kunstenaar werkt aan een ijssculptuur op straat in de Oost-Siberische stad Jakoetsk, waar de luchttemperatuur in november 2018 ongeveer min 40 graden Celsius bereikte, plain_textCredit: MLADEN ANTONOV/AFP via Getty Images

Jakoetsk, met ongeveer 355.500 inwoners, is uitgegroeid tot een van de snelst groeiende regionale steden in Rusland.

De stad ligt op continue permafrost, een laag bevroren grond die bestaat uit vuil, grind en zand, meestal bij elkaar gehouden door ondergronds ijs.

Veel huizen zijn gebouwd op betonnen pilaren.

Het is van oudsher bekend om mijnbouwactiviteiten in het gebied. De belangrijkste exportproducten zijn diamanten en steenkool.

Vanwege het subarctische klimaat speelt toerisme een kleinere rol bij het bijdragen aan de lokale economie. Maar de stad trekt nog steeds avontuurlijke reizigers aan die het leven op de koudste plek op aarde willen ervaren.

Net als in andere delen van de wereld heeft de klimaatverandering grote gevolgen gehad voor Jakoetsk.

Jakoetsk
Deze luchtfoto, genomen vanuit een vliegtuig in juli 2021, toont een brandend bos in het Gorny Ulus-district, ten westen van de stad Yakutsk, in de Republiek Sakha., platte_tekstCredit: DIMITAR DILKOFF/AFP via Getty Images

De stad kreeg internationale aandacht in juli 2022 toen nevel van nabijgelegen bosbranden het gebied overspoelde en het gebied in dikke rook bedekte.

Wetenschappers hebben hun ernstige bezorgdheid geuit over de steeds vaker voorkomende branden als gevolg van de klimaatverandering in arctisch Siberië.

GET FREE MONEY RIGHT NOW PAYPAL HOW TO MAKE MONEY FOR PAYPAL FREE [VYQN6R] FREE $1000 PAYPAL [ZTGIHJ] FREE PAYPAL CODES NO SURVEY [HROV1C] FREE PAYPAL CODES NO SURVEY [0UBLKI] FREE 5 PAYPAL INSTANTLY [IIDWJK] HOW TO GET FREE PAYPAL MONEY ZU5GJ0HCRRC [GI49II] FREE $10 PAYPAL INSTANTLY 2022 [XBWQQW] PAYPAL GOOGLE PLAY 5 [ZRL9SI] FREE MONEY CODES FOR PAYPAL [R42547] SEND MONEY ON PAYPAL FOR FREE [YRASYE] PAYPAL $10 REWARD EMAIL [2JWB2S] PAYPAL $10 REWARD EMAIL [9Q7MAO] SEND MONEY ON PAYPAL FOR FREE [I7R77D] PAYPAL $10 REWARD 2022 [X9GLIC] HOW TO EARN MONEY FOR PAYPAL FREE [J9525B] GET $10 FREE PAYPAL MONEY [M71GX6] GET $10 FREE PAYPAL MONEY [8LHNS4] HOW TO GET 20$ ON PAYPAL FAST [TDKZ2N] FREE MONEY WITH PAYPAL [WN4NNB] FREE 100 PAYPAL MONEY INSTANTLY [UMFU50]

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *