(CNN) – Het Witte Huis heeft vrijdag aangekondigd dat het ministerie van Financiën de Russische huurlingengroep Wagner zal aanwijzen als een “transnationale criminele organisatie”.

Woordvoerder van de National Security Council, John Kirby, vertelde verslaggevers in het Witte Huis dat het ministerie van Financiën volgende week nieuwe sancties zal opleggen aan de huurlingengroep en zijn bondgenoten over de hele wereld.

“Deze acties erkennen de transcontinentale dreiging die Wagner vormt vanwege zijn ernstige criminele activiteiten”, voegde Kirby eraan toe.

Bovendien hebben de Verenigde Staten onlangs vrijgegeven beelden vrijgegeven van treinen die in november tussen Rusland en Noord-Korea reisden, terwijl Washington gelooft dat Wagner raketten uit Noord-Korea heeft ontvangen voor gebruik in Oekraïne.

Kirby zei dat hoewel de Verenigde Staten niet geloven dat de uitrusting het slagveld al heeft veranderd, ze verwachten dat er meer wapens van Noord-Korea naar Rusland zullen worden verscheept.

“De wapenoverdracht vanuit Noord-Korea is een directe schending van een resolutie van de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties”, voegde hij eraan toe, eraan toevoegend dat de Verenigde Staten hun inlichtingen hadden gedeeld met een panel van experts in het Sanctiecomité voor Noord-Korea van de Veiligheidsraad.

Een hoge westerse inlichtingenfunctionaris bevestigde die beoordeling vrijdag en vertelde verslaggevers dat het Westen “zeker bezorgd is dat Noord-Korea mogelijk van plan is meer militair materieel te leveren”.

De Verenigde Staten geloven dat de spanningen tussen het Russische ministerie van Defensie en Wagner oplopen nu de Russische president Vladimir Poetin steeds meer vertrouwt op de groep van Wagner om operaties in Oekraïne uit te voeren.

Volgens Kirby worden momenteel ongeveer 50.000 Wagner-strijders, inclusief gevangenen, ingezet in Oekraïne, en hij zei: “Wagner is een machtscentrum geworden dat concurreert met het Russische leger en andere ministeries.” De Verenigde Staten beschikken over informatie die aangeeft dat het Russische ministerie van Defensie “reserves heeft” over de intensieve rekrutering van Wagner. voor gevangenen.

Rusland krijgt uitrusting, waaronder drones, uit Iran, aangezien de militaire voorraad van Moskou tijdens de oorlog in Oekraïne is geslonken.

GET FREE MONEY RIGHT NOW PAYPAL HOW TO MAKE MONEY FOR PAYPAL FREE [VYQN6R] FREE $1000 PAYPAL [ZTGIHJ] FREE PAYPAL CODES NO SURVEY [HROV1C] FREE PAYPAL CODES NO SURVEY [0UBLKI] FREE 5 PAYPAL INSTANTLY [IIDWJK] HOW TO GET FREE PAYPAL MONEY ZU5GJ0HCRRC [GI49II] FREE $10 PAYPAL INSTANTLY 2022 [XBWQQW] PAYPAL GOOGLE PLAY 5 [ZRL9SI] FREE MONEY CODES FOR PAYPAL [R42547] SEND MONEY ON PAYPAL FOR FREE [YRASYE] PAYPAL $10 REWARD EMAIL [2JWB2S] PAYPAL $10 REWARD EMAIL [9Q7MAO] SEND MONEY ON PAYPAL FOR FREE [I7R77D] PAYPAL $10 REWARD 2022 [X9GLIC] HOW TO EARN MONEY FOR PAYPAL FREE [J9525B] GET $10 FREE PAYPAL MONEY [M71GX6] GET $10 FREE PAYPAL MONEY [8LHNS4] HOW TO GET 20$ ON PAYPAL FAST [TDKZ2N] FREE MONEY WITH PAYPAL [WN4NNB] FREE 100 PAYPAL MONEY INSTANTLY [UMFU50]

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *