Dubai, Verenigde Arabische Emiraten (CNN) — Nu de prijs van eieren stijgt, kunnen mensen in de verleiding komen om een ​​aantal kippen te kopen om in hun achtertuin op te kweken.

Maar voordat u een hok bouwt en u abonneert op de Chicken Whisperer, waarschuwen gezondheidsexperts voor de ernstige gezondheidsrisico’s van het fokken van kippen in uw achtertuin. De realiteit is anders dan het thuisbrengen van een schattige nieuwe kat, volgens de Amerikaanse Centers for Disease Control and Prevention (CDC).

Kip kan bacteriën verspreiden

U moet extra voorzorgsmaatregelen nemen bij het omgaan met kippen en hun eieren.

Zelfs als ze er gezond en schoon uitzien, kan pluimvee in de achtertuin salmonella in hun ontlasting en op hun lichaam hebben, zei Dr.

De bacteriën kunnen leven op de snavel, veren of voeten van deze pluimveevogels, evenals in hun spijsverteringskanaal, en kunnen zich verspreiden naar alle omliggende gebieden en op iemands kleding, handen of schoenen. Dit kan de mensen om haar heen besmetten met de ziekte.

Vorig jaar werden verschillende uitbraken van salmonella gemeld. Benedikt wees erop dat door pluimvee in de tuin minstens 1.200 mensen besmet raakten met salmonella.

Minstens 225 mensen werden in het ziekenhuis opgenomen en alleen al in 2022 waren er twee sterfgevallen als gevolg van pluimvee in de achtertuin.

“Dit gebeurt de afgelopen jaren en er worden jaarlijks minstens 1.000 gevallen gemeld”, zei Benedictus. “We verwachten dat het aantal gevallen hoger zal zijn, maar ze worden niet noodzakelijkerwijs gemeld aan de volksgezondheid”, voegde ze eraan toe.

Kip kan ook Campylobacter-bacteriën overbrengen

De bacterie veroorzaakt meestal geen ziekte bij vogels, maar kan bij mensen diarree, koorts en maagkrampen veroorzaken.

Benedikt wees erop dat mensen met een verzwakt immuunsysteem, waaronder mensen met kanker, diabetes, nier- of leverproblemen, evenals kleine kinderen, extra zorg nodig hebben bij het fokken van kippen in de tuin, omdat ze ernstiger ziekten kunnen krijgen als ze besmet raken .

Stappen voor de veiligheid van mensen

Credit: JOSEPH EID/AFP via Getty Images

Als u besluit kippen bij u thuis te houden, waarschuwt de Amerikaanse Centers for Disease Control and Prevention ouders om hun kinderen onder de 5 jaar de dieren niet te laten aanraken. Bij oudere kinderen moeten ouders toezicht houden op hun interactie. Kippen zijn misschien schattig, maar vooral jonge kinderen zijn vatbaar voor salmonella omdat hun immuunsysteem nog in ontwikkeling is.

Benedictus benadrukte dat “het gevogelte in de tuin niet mag kussen of knuffelen en niet in de buurt moet eten of drinken.”

Tuinvogels en hun voorraden moeten in de tuin en buitenshuis worden gehouden, zodat bacteriën beperkt blijven tot de plaats waar dit type vogel leeft.

Mensen willen misschien ook ‘kippenschoenen’ houden, de schoenen die u uitsluitend gebruikt wanneer u met kippen omgaat. Zorg ervoor dat je het afdoet voordat je het huis binnengaat, zodat er geen bacteriën binnendringen.

Was altijd je handen nadat je kip hebt aangeraakt of houd handdesinfecterend middel buiten zodat je je handen kunt ontsmetten voordat je het huis binnengaat.

Voorzorgsmaatregelen bij het hanteren van eieren

Wat betreft het omgaan met kippeneieren, mensen moeten ze meteen oppakken en niet in het nest laten blijven, waar ze vies of kapot kunnen worden.

Gebroken eieren moeten worden weggegooid, omdat door breken bacteriën gemakkelijk naar binnen kunnen sluipen.

Bij het verzamelen van eieren, als er vuil is, is het noodzakelijk om het vuil af te vegen met fijn schuurpapier, een borstel of een stuk doek. Was de eieren niet met water, omdat koud water ziektekiemen naar de eieren kan lokken.

De Amerikaanse Centers for Disease Control and Prevention (CDC) beveelt aan dat mensen hun eieren in de koelkast bewaren om ze vers te houden. Lage temperaturen vertragen ook de groei van ziektekiemen.

Zorg er bij het koken van eieren voor dat de dooier en het wit stevig zijn om uw blootstelling aan bacteriën te verminderen.

“Wij van de GGD willen de gezondheid van mensen beschermen, maar we begrijpen ook dat mensen een hechte band hebben met hun kippen”, besluit Benedictus. Benedictus zei: We prijzen deze band tussen mens en dier. Er is een trefzekere manier om dat te doen.”

GET FREE MONEY RIGHT NOW PAYPAL HOW TO MAKE MONEY FOR PAYPAL FREE [VYQN6R] FREE $1000 PAYPAL [ZTGIHJ] FREE PAYPAL CODES NO SURVEY [HROV1C] FREE PAYPAL CODES NO SURVEY [0UBLKI] FREE 5 PAYPAL INSTANTLY [IIDWJK] HOW TO GET FREE PAYPAL MONEY ZU5GJ0HCRRC [GI49II] FREE $10 PAYPAL INSTANTLY 2022 [XBWQQW] PAYPAL GOOGLE PLAY 5 [ZRL9SI] FREE MONEY CODES FOR PAYPAL [R42547] SEND MONEY ON PAYPAL FOR FREE [YRASYE] PAYPAL $10 REWARD EMAIL [2JWB2S] PAYPAL $10 REWARD EMAIL [9Q7MAO] SEND MONEY ON PAYPAL FOR FREE [I7R77D] PAYPAL $10 REWARD 2022 [X9GLIC] HOW TO EARN MONEY FOR PAYPAL FREE [J9525B] GET $10 FREE PAYPAL MONEY [M71GX6] GET $10 FREE PAYPAL MONEY [8LHNS4] HOW TO GET 20$ ON PAYPAL FAST [TDKZ2N] FREE MONEY WITH PAYPAL [WN4NNB] FREE 100 PAYPAL MONEY INSTANTLY [UMFU50]

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *