Dubai, Verenigde Arabische Emiraten (CNN) – Amerikaanse volksgezondheidsfunctionarissen zeggen dat ze twee gevallen van gonorroe hebben ontdekt, wat een stam lijkt te zijn die niet reageert op behandeling met alle beschikbare antibiotica.

Dit is de eerste keer dat antibioticaresistente stammen van gonorroe zijn geïdentificeerd in de Verenigde Staten.

Toegenomen seksuele activiteit tijdens de pandemie, samen met minder mensen die routinematige gezondheidsonderzoeken ondergaan, heeft geleid tot een toename van de verspreiding van seksueel overdraagbare aandoeningen wereldwijd.

En deze ziekten, waaronder gonorroe, worden steeds resistenter tegen de antibiotica die beschikbaar zijn om ze te behandelen, een probleem dat een ernstige bedreiging voor de volksgezondheid is geworden.

Wereldwijd sterven jaarlijks ongeveer 700.000 mensen aan antibioticaresistente infecties. Dat aantal zal naar verwachting tegen 2050 oplopen tot 10 miljoen doden per jaar als er geen maatregelen worden genomen om de verspreiding van resistente organismen te stoppen.

“De zorg was dat deze specifieke soort zich over de hele wereld verspreidde, dus het was slechts een kwestie van tijd voordat het de Verenigde Staten bereikte”, zegt Dr. Jeffrey Klausner, klinisch professor volksgezondheid aan de Keck School of Medicine aan het USC in Los Angeles.

“Het is een herinnering dat gonorroe resistenter en moeilijker te behandelen wordt,” voegde Klausner toe. “We hebben geen nieuwe antibiotica. We hebben al jaren geen nieuwe antibiotica voor gonorroe meer gehad en we hebben echt een andere behandelstrategie nodig.”

Gonorroe is seksueel overdraagbaar en is een van de meest voorkomende infecties in de Verenigde Staten. Het wordt veroorzaakt door de bacterie Neisseria gonorrhoeae, die de slijmvliezen van de geslachtsorganen, het rectum, de keel en de ogen kan infecteren.

Mensen kunnen besmet raken zonder symptomen te vertonen. Indien onbehandeld, kan de infectie bekkenpijn en onvruchtbaarheid bij vrouwen en blindheid bij pasgeborenen veroorzaken.

Naast een lage gevoeligheid voor het antibioticum ceftriaxon, vertoonden de in Massachusetts ontdekte gonorroe-stammen een lage resistentie tegen zowel cefixime als azithromycine.

De stammen waren resistent tegen de antibiotica ciprofloxacine, penicilline en tetracycline, volgens een klinische waarschuwing die door het Massachusetts Department of Public Health naar artsen was gestuurd.

Het Massachusetts Department of Public Health zei dat het nog geen verband tussen de twee gevallen heeft gevonden.

En in 2021 adviseerden de Amerikaanse Centers for Disease Control and Prevention een dubbele dosis van het antibioticum “ceftriaxon” te geven in een poging de resistentie van bacteriën tegen dit antibioticum te overwinnen, en het lijkt erop dat dit in deze gevallen is gelukt.

Dit antibioticum is de laatste verdedigingslinie tegen deze infectie en deskundigen zeggen dat een nieuwe aanpak nodig is.

Klausner hoopt dat de Amerikaanse Food and Drug Administration hen tijd zal geven voor een test die de antibioticabehandeling zou aanpassen op basis van de genetische gevoeligheid van de specifieke gonorroe-soort die een persoon contracteert.

Dit wordt op weerstand gerichte therapie genoemd, en Klausner zegt dat het effectief is voor HIV, tuberculose en sommige andere infecties zoals nosocomiale infecties, maar het is nooit getest op gonorroe.

Deze vorm van gonorroe is eerder waargenomen in Azië-Pacific-landen en het Verenigd Koninkrijk, maar niet in de Verenigde Staten.

Een gemeenschappelijke genetische marker voor de twee gevallen werd ook gezien in Massachusetts en in het geval van Nevada, hoewel die stam zijn gevoeligheid voor ten minste één antibioticumklasse behield.

De eerste symptomen van een gonorroe-infectie zijn vaak pijn bij het plassen, buik- of bekkenpijn, meer vaginale afscheiding en vaginale bloedingen tussen de menstruaties door. Volgens de Centers for Disease Control veroorzaken de meeste gevallen echter geen symptomen. Daarom zijn routinematige screeningen belangrijk om infecties op te sporen.

GET FREE MONEY RIGHT NOW PAYPAL HOW TO MAKE MONEY FOR PAYPAL FREE [VYQN6R] FREE $1000 PAYPAL [ZTGIHJ] FREE PAYPAL CODES NO SURVEY [HROV1C] FREE PAYPAL CODES NO SURVEY [0UBLKI] FREE 5 PAYPAL INSTANTLY [IIDWJK] HOW TO GET FREE PAYPAL MONEY ZU5GJ0HCRRC [GI49II] FREE $10 PAYPAL INSTANTLY 2022 [XBWQQW] PAYPAL GOOGLE PLAY 5 [ZRL9SI] FREE MONEY CODES FOR PAYPAL [R42547] SEND MONEY ON PAYPAL FOR FREE [YRASYE] PAYPAL $10 REWARD EMAIL [2JWB2S] PAYPAL $10 REWARD EMAIL [9Q7MAO] SEND MONEY ON PAYPAL FOR FREE [I7R77D] PAYPAL $10 REWARD 2022 [X9GLIC] HOW TO EARN MONEY FOR PAYPAL FREE [J9525B] GET $10 FREE PAYPAL MONEY [M71GX6] GET $10 FREE PAYPAL MONEY [8LHNS4] HOW TO GET 20$ ON PAYPAL FAST [TDKZ2N] FREE MONEY WITH PAYPAL [WN4NNB] FREE 100 PAYPAL MONEY INSTANTLY [UMFU50]

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *