New York, VS (CNN) — De afgelopen jaren zijn niet geweldig geweest voor de rijken van China, vooral niet voor degenen die rijk werden terwijl de huizenmarkt van het land eerder heet was.

Volgens de Bloomberg Billionaires Index is het vermogen van de Chinese miljardair Hui Kayan, voorzitter van vastgoedontwikkelaar China Evergrande, met bijna 93% gedaald.

Bloomberg zei dat het fortuin van Hui, die ooit de op een na rijkste persoon van Azië was, is gedaald van 42 miljard dollar op het hoogtepunt in 2017 tot ongeveer 3 miljard dollar.

Archieffoto van de Chinese miljardair Hui Kayan, platte tekstCredit: STR/AFP via Getty Images

Evergrande is China’s vastgoedontwikkelaar met de meeste schulden met $ 300 miljard aan verplichtingen en staat sinds 2021 centraal in de vastgoedellende van het land.

Hui, ook bekend als Xu Jiayin in het Mandarijn, gebruikte zijn persoonlijke rijkdom om zijn zinkende bedrijf te ondersteunen door zijn privéwoningen en vliegtuigen te verkopen.

Maar het was niet genoeg, want Evergrande ging in december 2021 in gebreke met zijn obligaties in Amerikaanse dollar, na maandenlang geprobeerd te hebben om geld in te zamelen om schuldeisers, leveranciers en investeerders te betalen. Vorig jaar slaagde het bedrijf er niet in zijn oorspronkelijke schuldherstructureringsplan uit te voeren, wat leidde tot meer zorgen over zijn toekomst.

Evergrande is een enorm bedrijf, met ongeveer 200.000 werknemers, een omzet van meer dan 110 miljard dollar in 2020 en meer dan 1.300 projecten in meer dan 280 steden.

Analisten maken zich al lang zorgen dat de ineenstorting van Evergrande kan leiden tot grotere risico’s voor de Chinese vastgoedmarkt, waardoor huiseigenaren en het bredere financiële systeem worden geschaad. Onroerend goed en aanverwante sectoren zijn goed voor maximaal 30% van het bbp.

Maar Hui is niet de enige wiens rijkdom onlangs is gedecimeerd. Elon Musk, CEO van Tesla, SpaceX en Twitter, werd volgens Bloomberg vorige maand de eerste persoon die 200 miljard dollar van zijn fortuin verloor.

En het grootste deel van het fortuin van Elon Musk is gebonden aan elektrische autofabrikant Tesla, wiens aandelen in 2022 met 65% zijn gedaald.

GET FREE MONEY RIGHT NOW PAYPAL HOW TO MAKE MONEY FOR PAYPAL FREE [VYQN6R] FREE $1000 PAYPAL [ZTGIHJ] FREE PAYPAL CODES NO SURVEY [HROV1C] FREE PAYPAL CODES NO SURVEY [0UBLKI] FREE 5 PAYPAL INSTANTLY [IIDWJK] HOW TO GET FREE PAYPAL MONEY ZU5GJ0HCRRC [GI49II] FREE $10 PAYPAL INSTANTLY 2022 [XBWQQW] PAYPAL GOOGLE PLAY 5 [ZRL9SI] FREE MONEY CODES FOR PAYPAL [R42547] SEND MONEY ON PAYPAL FOR FREE [YRASYE] PAYPAL $10 REWARD EMAIL [2JWB2S] PAYPAL $10 REWARD EMAIL [9Q7MAO] SEND MONEY ON PAYPAL FOR FREE [I7R77D] PAYPAL $10 REWARD 2022 [X9GLIC] HOW TO EARN MONEY FOR PAYPAL FREE [J9525B] GET $10 FREE PAYPAL MONEY [M71GX6] GET $10 FREE PAYPAL MONEY [8LHNS4] HOW TO GET 20$ ON PAYPAL FAST [TDKZ2N] FREE MONEY WITH PAYPAL [WN4NNB] FREE 100 PAYPAL MONEY INSTANTLY [UMFU50]

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *