Dubai, Verenigde Arabische Emiraten (CNN) – Secretaris-generaal van Hezbollah, Hassan Nasrallah, kondigde aan dat “de belangrijkste zorg die ons allemaal in Libanon regeert, die is die verband houdt met de economische en levenskwestie, die de zorg is van alle Libanezen vandaag, maar de bezorgdheid van alle bewoners van de Libanese bodem, omdat iedereen wordt getroffen door deze situatie.”

Het Nationaal Persbureau citeerde hem in een toespraak ter gelegenheid van de 30ste verjaardag van de lancering van het Consultatief Centrum voor Studies dat men niet “moet wanhopen of opgeven omdat iemand de sfeer probeert te verspreiden dat er niets aan te doen is, en dit is de waarheid en realiteit, de horizon is geblokkeerd, de weg is geblokkeerd en je hebt geen opties.” O Libanezen, behalve deze realiteit accepteren en leven onder de zware en pijnlijke last ervan, of je koffers pakken en emigreren”, zei hij.

Hij benadrukte dat “het belangrijkste om uit deze doodlopende weg te komen, hoop is, geen wanhoop, geen teleurstelling, vertrouwen in het nationale vermogen en het vermogen van de aanwezige geesten in Libanon om oplossingen te bedenken en uit deze moeilijke situatie te komen. , en dat het redden van de economische situatie de verantwoordelijkheid van iedereen is en dat niemand het kan.” Verantwoordelijkheid afschuiven op anderen.

Nasrallah waarschuwde, volgens wat het bureau hem citeerde, dat “alle plannen of programma’s die niet gebaseerd zijn op een complete, alomvattende, duidelijke, wetenschappelijke en bestudeerde visie, ons leiden tot vermoeidheid, tijdverspilling, verspilling van capaciteiten, verwarring en botsingen. . met muren.”

Nasrallah sprak over de belangrijkste oorzaken van de huidige crisis in Libanon, waaronder: diepgaande bestuurlijke en financiële corruptie in de Libanese staat, bestuurlijke en leidinggevende tekortkomingen, verlies van verantwoordelijkheidszin, ondergeschiktheid van bestuurlijke benoemingen en leidinggevende posities aan vriendjespolitiek, en sektarische quota’s, wat onvermijdelijk is omdat ons systeem sektarisch is, “volgens zijn beschrijving”. .

Hij bekritiseerde ook de secretaris-generaal van Hezbollah die “de deur opende voor de aankoop van staatsobligaties om projecten te financieren en de ongekende voordelen die ze hebben gehad, die enorme schulden in de schatkist veroorzaakten en ervoor zorgden dat burgers liever in het buitenland investeerden in plaats van thuis projecten te doen. profiteren van de winst.” “Hij legde uit dat de economische en financiële situatie. Dit beleid in Libanon was gebaseerd op verkeerde politieke berekeningen”, aldus het bureau.

Hij benadrukte dat “de gevolgen van de interne oorlogen ook een zware last hebben gelegd op de economische en financiële situatie, inclusief de wederopbouw na de interne oorlogen, het bestand van ballingen en de gevolgen van Israëlische oorlogen en agressie, samen met sancties. , de blokkade en de lasten die de staat draagt ​​met betrekking tot de ballingen, die hem jaarlijks miljarden dollars kosten.”

Hij wees erop dat Libanon “de landen waarmee het contacten heeft, heeft gevraagd om in Libanon te investeren, maar ze zeiden dat de Amerikanen hen vertelden dat het verboden was en dat ze de Amerikanen niet konden tegenspreken, zoals de Wereldbank en het Monetair Fonds onmogelijk hebben gemaakt. voorwaarden, om te voorkomen dat de Libanese staat zelfs maar donaties accepteert, zoals Wat gebeurt er met het Iraanse geschenk en het Russische geschenk’, citeerde het bureau hem.

Nasrallah zei: “Dit gebeurt allemaal sinds 2019. Dit bedoelde ik toen ik sprak op de verjaardag van de moord op Qassem Soleimani over de eerste versie van het Amerikaanse project van 2000 tot 2011 en de tweede versie van 2011 tot 2019, en dit is de derde versie. Dit betekent niet dat ze zullen stoppen met het beginnen van oorlogen, maar de oorlogen zijn elders geworden na de grote evaluaties over hen, omdat ze door bemiddeling zijn teruggekeerd naar oorlog, wat gebeurde in Syrië, Irak en Jemen”, beweerde hij.

En hij wees erop dat “om terug te komen op de visie die was gebaseerd op verkeerde politieke berekeningen, waar was de hele visie van de jaren negentig op gebaseerd? Als regio ging het in de jaren negentig richting de zgn vrede met Israël, dat er een regeling was met Israël, en ons werd verteld dat de regio zou veranderen, ik citeer enkele zinnen, bijvoorbeeld: (Je zult binnen een jaar of twee Israëlische vlaggen zien in Damascus, de Israëlische ambassade in Damascus, Israëlische vlaggen op de Al-Hamidiya-markt, en dan was al die visie gebaseerd op verkeerde politieke berekeningen).

Hij voegde eraan toe: “Ik zie dat er geen overeenkomst met Israël zal komen.” Vandaag de dag gaat het debat niet meer over de vraag of er een overeenkomst is met Israël en of er vrede is in de regio of niet, maar er is zelfs een debat tussen de Israëli’s zelf, tussen de leger- en veiligheidsgeneraals: zal Israël blijven? Blijft het voor het jaar 2080? Blijft het bestaan ​​na 10 of 20 jaar?

Hij legde uit: “Wat er in Syrië is gebeurd, is een van de pogingen om een ​​politiek regime binnen te halen dat de Golanhoogte aan Israël geeft of het voor 99 jaar aan Israël verhuurt. Libanon, en daarom is er geen stabiele situatie met de aanwezigheid van deze vijand”, zei hij.

Nasrallah wees er echter op dat “Libanon grote sterke punten heeft, vooral zijn positie om te concurreren in toerisme met Turkije en de Golfstaten, in de dienstensector, in havens, luchthavens, hotels en de infrastructuursector, en de eerste sterke punten voor de Libanezen zijn mensen, geografische ligging en water, het gaat allemaal de zee in, dit is een sterk punt, er komt een tijd dat water waardevoller kan zijn dan olie.

Nasrallah voegde eraan toe: “We hebben veiligheid, Libanon, ondanks de bestaande situatie en ondanks het bestaan ​​van enkele problemen als gevolg van de sociale situatie, maar het percentage interne veiligheid dat in Libanon bestaat, is een geavanceerd percentage. Cijfers, bewijzen, televisie, satellietzenders en CNN, Libanon is veiliger dan veel van de Verenigde Staten omdat het niet is “Iemand wil spanning en niemand wil burgeroorlog. Er zijn er maar weinig die het leuk vinden en er hun brood mee verdienen, maar die zullen niets kunnen doen.”

Hij benadrukte volgens het bureau dat “olie en gas ook tot de elementen van de kracht van Libanon behoren, omdat het een enorme rijkdom is in ruil voor Libanees water, wat een enorme rijkdom is, net zoals de Europese en internationale energiemarkt gretig is .”

Hij benadrukte de behoefte in Libanon aan “politiek gezag en een moedige houding. We willen een dapper land dat een uitdagende houding aanneemt en gedurfde beslissingen neemt. Als we blijven zoals we zijn, dan is er een reëel probleem. We willen een land waarvan de leiders, leiders, presidenten, ministers, afgevaardigden en iedereen die daarin verantwoordelijkheid draagt, het algemeen belang voorrang moeten geven boven persoonlijke bedreigingen en straffen. Dit is beslissingsonafhankelijkheid.

Nasrallah riep op tot “het monitoren van de kwestie van Jordanië en Egypte, vooral als het eerste land dat vrede sloot met Israël en zich er strikt aan verbindt, maar hoe is de situatie in Egypte nu?” Hij vroeg: is Libanon belangrijker voor de Golf dan Egypte of Amerika belangrijker dan Egypte? Is Libanon belangrijker voor Saoedi-Arabië dan Egypte? Egypte? Wat is er mis met de Golfstaten die komen met 100 miljard, 200 miljard, 300 miljard die denken dat ze aan het voetballen zijn, terwijl een Arabisch land wakker wordt en op instorten staat”, zei hij.

Nasrallah bevestigde: “Libanon is vandaag de dag een veilig land, en niet alleen op het gebied van interne veiligheid. Israël durft Libanon niet aan te vallen, het durft Libanon niet te bombarderen, en wie dit ook heeft gemaakt, is de gouden vergelijking van het leger, het volk en vooral het verzet.”

Nasrallah zei: “Een sterke staat is hier niet toegestaan ​​in de regio, ook al heeft het een vredesverdrag getekend met Israël, noch met Egypte, noch met Jordanië, ook al is het een betrouwbare bondgenoot. Iedereen moet zwak en behoeftig blijven, en alle volkeren van onze regio moeten rennen voor brood, dieselbrandstof, benzine en graan.” Medicijnen en zuigelingenvoeding.

Nasrallah sloot af met de woorden: “We dringen erop aan dat als we het hebben over de president van de republiek, we niet op zoek zijn naar een president die zes nieuwe jaren zal onderbreken.” Als we zo praten, stort het land in elkaar, dus er is geen tijd. We willen dat de president van de republiek met hem meegaat, zodat er een mogelijkheid is om hem te redden.” De staat, en als je wilt dat we naar de president van de republiek gaan om zes jaar af te snijden, wat het ook is, dan is dat makkelijk. Volgende zitting, aanstaande donderdag, maar we dringen aan op soevereiniteit. Soevereiniteit is in het openbaar een loze kreet, maar we hebben de basisvoorwaarden voor economische vooruitgang in de volgende fase.

GET FREE MONEY RIGHT NOW PAYPAL HOW TO MAKE MONEY FOR PAYPAL FREE [VYQN6R] FREE $1000 PAYPAL [ZTGIHJ] FREE PAYPAL CODES NO SURVEY [HROV1C] FREE PAYPAL CODES NO SURVEY [0UBLKI] FREE 5 PAYPAL INSTANTLY [IIDWJK] HOW TO GET FREE PAYPAL MONEY ZU5GJ0HCRRC [GI49II] FREE $10 PAYPAL INSTANTLY 2022 [XBWQQW] PAYPAL GOOGLE PLAY 5 [ZRL9SI] FREE MONEY CODES FOR PAYPAL [R42547] SEND MONEY ON PAYPAL FOR FREE [YRASYE] PAYPAL $10 REWARD EMAIL [2JWB2S] PAYPAL $10 REWARD EMAIL [9Q7MAO] SEND MONEY ON PAYPAL FOR FREE [I7R77D] PAYPAL $10 REWARD 2022 [X9GLIC] HOW TO EARN MONEY FOR PAYPAL FREE [J9525B] GET $10 FREE PAYPAL MONEY [M71GX6] GET $10 FREE PAYPAL MONEY [8LHNS4] HOW TO GET 20$ ON PAYPAL FAST [TDKZ2N] FREE MONEY WITH PAYPAL [WN4NNB] FREE 100 PAYPAL MONEY INSTANTLY [UMFU50]

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *