Dubai, Verenigde Arabische Emiraten (CNN) — Jessica Rosario genoot ervan haar 15-jarige dochter Eliana fluit te zien spelen met de rest van de band tijdens voetbalwedstrijden op Open Door Christian School. Maar na de wedstrijd van 2021 kreeg ze een telefoontje van de banddirecteur van de Ohio-school dat haar dochter in de muziekzaal was ingestort en haar borst vasthield.

En de moeder vertelde CNN: “We haastten ons naar de school en gingen naar de muziekzaal, waar ik haar op de grond vond liggen met haar benen op een stoel, roerloos.”

Toen de ambulancebroeders haar naar de ambulance brachten, was ze volgens haar moeder erg zwaar.

Het bleek dat het geval van Elia een extreme vorm was van de langdurige ziekte “Covid-19”. Ze is een van de miljoenen kinderen in de Verenigde Staten die lang na hun eerste infectie symptomen ervaren.

Uit veel onderzoeken is gebleken dat kinderen, en zelfs gezonde adolescenten en jonge volwassenen, langdurig “Covid-19” kunnen ontwikkelen na een ernstige of milde ziekte.

Lees meer over de langdurige ziekte “COVID-19”.

Toen Eliana viel, werd ze naar het Elyria University Hospital Medical Center gebracht.

Haar bloedtesten, toxicologische tests, thoraxfoto’s en CT-scans zijn allemaal goed, maar ze heeft nog steeds een rare verlamming. Ze werd vervolgens naar UH Rainbow Babies & Children gebracht in de hoop dat de experts daar het mysterie konden oplossen.

Eliana en de rest van het gezin zijn tijdens Kerstmis 2020 besmet geraakt met het Corona-virus. Haar moeder verklaarde dat Eliana’s toestand mild was, maar na weken van herstel kreeg ze pijn op de borst, hartkloppingen en duizeligheid. De scans toonden geen problemen en de kindercardioloog zag dat hij in goede gezondheid verkeerde.

Wat de tijdelijke verlamming betreft, die kwam later, omdat ze een tijdje ziek was, en toen verdween de aandoening. En toen concludeerde het medisch team uiteindelijk dat Elians pijn op de borst en snelle hartslag mogelijk verband houden met de infectie veroorzaakt door “Covid-19”, die ze opliep 10 maanden voordat ze in het ziekenhuis werd opgenomen.

Doktoren diagnosticeerden haar officieel met Posturaal Orthostatisch Tachycardie Syndroom (POTS) geassocieerd met “Covid-19”, een stoornis in de bloedsomloop die ervoor zorgt dat het hart sneller klopt bij het staan.

Eliana leed aan langdurige “Covid-19”, ook wel “post-Covid” of “langdurig” genoemd.

“Tot we in het ziekenhuis aankwamen, had ik nog nooit van langdurige covid gehoord”, zei Rosario.

Uit een in juni uitgevoerd onderzoek bleek dat meer dan een kwart van de kinderen die COVID-19 oplopen, langdurige symptomen van COVID-19 kan krijgen. En een onderzoek uit 2021 concludeerde dat het percentage dat percentage zou kunnen overschrijden, aangezien meer dan de helft van de kinderen van 6 tot 16 jaar die aan dat onderzoek deelnamen, ten minste één symptoom van “COVID-19” had, en dat is meer dan een jaar geleden. van vier maanden.

Er is geen test die infectie van kinderen of volwassenen met langdurig “Covid-19” detecteert of er een specifieke behandeling voor vindt.

Symptomen kunnen zijn: vermoeidheid, huiduitslag, buikpijn, hoofdpijn, spierpijn, reuk- en smaakverlies, problemen met de bloedsomloop, concentratieproblemen en pijn, volgens de American Academy of Pediatrics.

Volgens UNICEF herstellen de meeste kinderen, soms sneller dan volwassenen. Maar in sommige gevallen kunnen kinderen deze symptomen enkele maanden of langer hebben.

Het is nog steeds niet duidelijk waarom sommige kinderen langdurig ziek worden van “Covid-19”, terwijl deze realiteit niet geldt voor andere kinderen, maar deskundigen weten dat kinderen en adolescenten op lange termijn “Covid-19” kunnen ontwikkelen, zelfs als ze worden niet ernstig ziek van “Covid-19″. -19”. Verschillende instellingen, waaronder de National Institutes of Health, voeren momenteel onderzoeken uit om meer te weten te komen.

Deze kinderen zijn niet gek.

Dr. Amy Edwards, assistent-medisch directeur voor infectiebeheersing bij UH Rainbow Babies & Children, runt de “Covid-19”-kliniek voor langdurige ziekte en zei dat haar schema om kinderen met de aandoening te zien sinds begin 2021 drukker is.

“Als de eerste 60 patiënten die naar onze kliniek kwamen, ontdekten we dat ongeveer 13% van hen dit soort neurologische stoornissen had,” zei Edwards.

Deze gevallen laten zien dat het zenuwstelsel niet werkt zoals het zou moeten, maar artsen kunnen niet achterhalen waarom.

“In het geval van onze kinderen hebben ze vaak een verlies van ledemaatfunctie, een onvermogen om te lopen of een arm te bewegen of iets dergelijks,” merkte Edwards op. Ze legde uit: “Als je het over 60 kinderen hebt, is 13% een groot percentage, vooral als je het hebt over functieverlies van ledematen dat moet worden hersteld met fysiotherapie. Dit is geen zeldzame complicatie van 1%.

Het ongeloof van ouders dat deze kinderen ziek zijn, helpt ook niet, aangezien Edwards zei dat meer dan één volwassene haar heeft gevraagd hoe ze weet dat de kinderen geen symptomen veinzen om aandacht te krijgen of school over te slaan.

Ze voegde eraan toe: “Een van de belangrijkste dingen die ik met deze kinderen doe, is een diagnose stellen en hun families geruststellen dat ze niet gek zijn, omdat veel van deze kinderen bij verschillende dokters zijn geweest en ze hebben gezegd dat ze moeten doen alsof ze ziek zijn of niet. dat ze zijn wat hen overkomt, veroorzaakt door angst of enige andere reden. En ze voegde eraan toe: “Ik wil ze helpen begrijpen dat ze niet alleen zijn. Ik kan ze niet behandelen, maar ik kan ze wel helpen.”

De beste bescherming: virussen vermijden

En Edwards is niet de enige kliniek die veel kinderen met deze ernstige symptomen opvangt.

Aan het Kennedy Krieger Institute in Baltimore, Washington, DC, zegt Dr. Amanda Morrow, een pediatrische revalidatiearts, dat het belangrijkste symptoom extreme vermoeidheid is, maar ze heeft ook patiënten gezien, zoals Edwards, met meer complexe aandoeningen.

Morrow is van mening dat met behandeling COVID-19 op de lange termijn geen enkel kind een leven lang gezondheidsproblemen zal bezorgen.

“We hopen dat zodra we die kinderen kunnen ondersteunen, doorverwijzen en andere dingen kunnen doen, kunnen bijdragen aan hun herstel of misschien kunnen voorkomen dat ze door de moeilijke tijden gaan als het moeilijk wordt”, zegt Morrow, een assistent-professor lichamelijke opvoeding. geneeskunde en revalidatie aan de Johns Hopkins University School of Medicine. Echt lang.”

Morrow en Edwards herinnerden ouders eraan dat de beste manier om kinderen te beschermen tegen langdurige ziekte door COVID-19 is om te voorkomen dat ze het virus oplopen. Ze voegde eraan toe dat vaccinaties belangrijk zijn, evenals voorzorgsmaatregelen zoals het dragen van een masker wanneer het aantal patiënten toeneemt en het goed wassen van de handen.

Terug naar de basis

Credit: Matt Sugerik/Universitaire Ziekenhuizen

Eliana bracht acht dagen door in het ziekenhuis en werd vervolgens poliklinisch behandeld in de Edwards Children’s Clinic voor een langdurige ziekte van COVID-19.

“We behandelen ze alsof ze een beroerte hebben gehad en ze doen het eigenlijk heel goed”, zei Edwards.

Toen Eliana naar de kliniek ging, zei fysiotherapeut Art Lukovic dat ze terug moest naar de basis en moest uitzoeken wat haar het beste zou helpen.

“We zien dit soort gevallen niet”, merkte hij op.

Luković bracht hem terug naar de basis van beweging en bewegingscontrole en ontdekte hoe ver hij kon gaan. Hij merkte op: “Deze realiteit heeft ervoor gezorgd dat ik een paar slapeloze nachten heb verloren en grijs haar heb gekregen, maar het is het uiteindelijk zeker waard.”

Hij voegde eraan toe: “Ik ben echt van streek omdat het leven van deze jonge vrouw hierdoor in feite tot stilstand is gekomen.”

Na acht maanden fysiotherapie te hebben ondergaan, zei haar moeder dat Eliana van een rolstoel naar een rollator en vervolgens naar een wandelstok ging.

“Toen ik haar voor het eerst in de kliniek zag rennen, was ik op dat moment absoluut weggeblazen. En ik denk dat haar moeder en ik elkaar ‘wow’ aankeken, omdat we niet dachten dat we zo ver konden gaan’, legt Luković uit.

Vandaag is Eliana weer op school, ze is weer gelukkig en haar moeder is trots op de manier waarop ze omging met de langdurige ziekte van COVID-19.

“Ze heeft nooit gehuild. Ze raakte nooit in paniek. Ze heeft een lange weg afgelegd en met de juiste mensen op haar plek rent, springt en rijdt ze nu op een slee”, vertelde ze aan CNN.

GET FREE MONEY RIGHT NOW PAYPAL HOW TO MAKE MONEY FOR PAYPAL FREE [VYQN6R] FREE $1000 PAYPAL [ZTGIHJ] FREE PAYPAL CODES NO SURVEY [HROV1C] FREE PAYPAL CODES NO SURVEY [0UBLKI] FREE 5 PAYPAL INSTANTLY [IIDWJK] HOW TO GET FREE PAYPAL MONEY ZU5GJ0HCRRC [GI49II] FREE $10 PAYPAL INSTANTLY 2022 [XBWQQW] PAYPAL GOOGLE PLAY 5 [ZRL9SI] FREE MONEY CODES FOR PAYPAL [R42547] SEND MONEY ON PAYPAL FOR FREE [YRASYE] PAYPAL $10 REWARD EMAIL [2JWB2S] PAYPAL $10 REWARD EMAIL [9Q7MAO] SEND MONEY ON PAYPAL FOR FREE [I7R77D] PAYPAL $10 REWARD 2022 [X9GLIC] HOW TO EARN MONEY FOR PAYPAL FREE [J9525B] GET $10 FREE PAYPAL MONEY [M71GX6] GET $10 FREE PAYPAL MONEY [8LHNS4] HOW TO GET 20$ ON PAYPAL FAST [TDKZ2N] FREE MONEY WITH PAYPAL [WN4NNB] FREE 100 PAYPAL MONEY INSTANTLY [UMFU50]

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *