(CNN) – Het Witte Huis reageerde woensdag op de vergelijking van de Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergei Lavrov van de reactie van het Westen op de Russische invasie van Oekraïne met de “tactiek” van nazi-leider Adolf Hitler, en noemde het “een belachelijke bewering ondersteund door een vals verhaal en belachelijk”. woorden.”

“Hoe durf je iets te vergelijken met de Holocaust? Wat dan ook, laat staan ​​de oorlog die ze zijn begonnen’, zei John Kirby, de strategische communicatiecoördinator van de National Security Council, tegen verslaggevers.

Hij voegde eraan toe: “Oekraïne vormde geen bedreiging voor Rusland, absoluut niets, Oekraïne vormt voor niemand een militaire bedreiging.”

Hij vervolgde: “Hij zei echter dat de Russische president Vladimir Poetin dit valse verhaal over een existentiële dreiging voor zijn land verzon, onzin begon te spuien over neonazisme en nazi’s in Oekraïne en probeerde de situatie af te schilderen als een conflict tussen de VS en Rusland, de NAVO.” (NAVO) is tegen Rusland en het Westen is tegen Rusland.”

Kirby verklaarde: “Ik hoorde vandaag enkele van deze belachelijke en belachelijke beweringen van Lavrov, dat het Westen op de een of andere manier in de rij staat en het bestaansrecht van Rusland bedreigt, het is bijna belachelijk dat het niet de moeite waard is om op te reageren, behalve op een echt beledigende manier die hij probeerde te beschrijf ons als Hitler en de Holocaust.” .

Kirby voegde later toe dat “het voor de Verenigde Staten of westerse landen niet nodig zou zijn om dit soort wapens en capaciteiten aan Oekraïne te leveren als het niet op een ongerechtvaardigde manier door Russische troepen was aangevallen.”

CNN meldde eerder woensdag dat Lavrov tijdens een persconferentie in Moskou over de resultaten van de Russische diplomatie voor 2022 de allianties die de Verenigde Staten aangaan met de NAVO en andere Europese landen vergeleek met “Hitler-tactieken”.

Hij zei: “Net zoals de Franse commandant Napoleon Bonaparte bijna heel Europa tegen het Russische Rijk verzamelde, en net zoals Hitler de meeste Europese landen innam en ze tegen de Sovjet-Unie wierp, zo hebben de Verenigde Staten nu ook een coalitie van bijna alle Europese landen die deel uitmaken van de NAVO en lid zijn van de Europese Unie.” de andere, en nu voert hij via Oekraïne een oorlog bij volmacht tegen ons land met dezelfde missie – de missie van de definitieve oplossing van de Russische kwestie.”

Hij voegde eraan toe: “Net zoals Hitler de joodse kwestie wilde oplossen, nu, als je westerse politici leest, niet alleen uit de Baltische staten maar ook uit Polen, zeggen ze rationeler dat Rusland een strategische nederlaag moet lijden.”

GET FREE MONEY RIGHT NOW PAYPAL HOW TO MAKE MONEY FOR PAYPAL FREE [VYQN6R] FREE $1000 PAYPAL [ZTGIHJ] FREE PAYPAL CODES NO SURVEY [HROV1C] FREE PAYPAL CODES NO SURVEY [0UBLKI] FREE 5 PAYPAL INSTANTLY [IIDWJK] HOW TO GET FREE PAYPAL MONEY ZU5GJ0HCRRC [GI49II] FREE $10 PAYPAL INSTANTLY 2022 [XBWQQW] PAYPAL GOOGLE PLAY 5 [ZRL9SI] FREE MONEY CODES FOR PAYPAL [R42547] SEND MONEY ON PAYPAL FOR FREE [YRASYE] PAYPAL $10 REWARD EMAIL [2JWB2S] PAYPAL $10 REWARD EMAIL [9Q7MAO] SEND MONEY ON PAYPAL FOR FREE [I7R77D] PAYPAL $10 REWARD 2022 [X9GLIC] HOW TO EARN MONEY FOR PAYPAL FREE [J9525B] GET $10 FREE PAYPAL MONEY [M71GX6] GET $10 FREE PAYPAL MONEY [8LHNS4] HOW TO GET 20$ ON PAYPAL FAST [TDKZ2N] FREE MONEY WITH PAYPAL [WN4NNB] FREE 100 PAYPAL MONEY INSTANTLY [UMFU50]

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *