Dubai, Verenigde Arabische Emiraten (CNN) – Liposuctie heeft borstvergroting ingehaald als een van de meest populaire vormen van plastische chirurgie ter wereld, te midden van groeiende bezorgdheid over het verband tussen borstimplantaten en kanker, volgens onlangs vrijgegeven gegevens van de International Society for Aesthetic Plastische chirurgie. .

Lichaamscontouren, waarbij gebruik wordt gemaakt van zuigkracht om overtollig vet te verwijderen, was goed voor 14,8% van de cosmetische procedures die wereldwijd werden uitgevoerd, terwijl borstvergroting daalde tot iets meer dan 13%.

De veranderende trends maken deel uit van een wereldwijde boom in de esthetische geneeskunde, met meer dan 30 miljoen chirurgische en niet-chirurgische procedures uitgevoerd in 2021, een stijging van 19,3% ten opzichte van het voorgaande jaar.

De gegevens, die dinsdag zijn vrijgegeven als onderdeel van het laatste jaarlijkse onderzoek van de International Society of Aesthetic Plastic Surgery, tonen aan dat de plastische chirurgie-industrie niet alleen is hersteld van twee opeenvolgende jaren van COVID-19-gerelateerde achteruitgang, maar ook veel verder is gegroeid dan pre-pandemische niveaus .

Het totale aantal operaties is tussen 2017 en 2021 met meer dan 33% gestegen, terwijl niet-chirurgische procedures (de bekendste Botox-injecties) in dezelfde periode met meer dan 54% zijn toegenomen.

Het aantal operaties voor borstvergroting is in dezelfde vier jaar licht gestegen, met 0,5%, en de redacteur van het rapport, dr. Gianluca Campiglio, constateerde een relatieve afname van het aantal van deze operaties in vergelijking met andere procedures.

De Amerikaanse Food and Drug Administration kondigde aan dat zij in 2011 als eerste een mogelijk verband tussen borstimplantaten en anaplastisch grootcellig lymfoom identificeerde, plain_textCredit: megaflop/Adobe Stock

Campiglio bracht de daling in verband met zorgen over borstimplantaat-geassocieerd anaplastisch grootcellig lymfoom (BIA-ALCL), een vorm van non-Hodgkin-lymfoom – een vorm van kanker van het immuunsysteem – toegeschreven aan borstimplantaten.

Campiglio, werkzaam als plastisch chirurg in Italië, wees op een plotselinge verandering in het aantal patiënten dat borstimplantaten wil laten verwijderen, een procedure die de afgelopen vier jaar wereldwijd met bijna 50% is gestegen.

Ondertussen wijst Campiglio op de groei van liposuctieprocedures als onderdeel van een bredere toename van de belangstelling voor lichaamscontouren, aangezien er in 2021 wereldwijd meer dan 1,9 miljoen liposuctieprocedures werden uitgevoerd, een stijging van bijna 25% ten opzichte van het voorgaande jaar.

Neuscorrectie en buikwandcorrectie behoren ook tot de meest populaire ingrepen.

Ooglidcorrectie was in 2021 de derde meest populaire ingreep ter wereld en de meest populaire bij mannen.

Volgens het rapport zijn dijliften de snelst groeiende vorm van plastische chirurgie ter wereld, een stijging van meer dan 53% ten opzichte van 2020. Het rapport constateert ook een “aanzienlijke toename” – met meer dan 30% – in het gebruik van hyaluronzuur , die gewoonlijk wordt geïnjecteerd om het gezicht te vullen.

Net als in voorgaande jaren constateerde het rapport dat de Verenigde Staten het grootste aantal plastisch chirurgen ter wereld hebben, aangezien 7.000 chirurgen verantwoordelijk zijn voor een kwart van de operaties die wereldwijd worden uitgevoerd, waarbij Brazilië en Japan de tweede en derde plaats innemen met 8,9% en 5%. respectievelijk 7%.

Ondertussen werden Turkije, Colombia, Mexico en Thailand geïdentificeerd als de meest populaire bestemmingen voor patiënten die naar het buitenland reizen voor cosmetische behandelingen.

De International Society for Aesthetic Plastic Surgery, die meer dan 5.600 artsen in 117 landen vertegenwoordigt, baseert haar nieuwste onderzoeksresultaten op gegevens die zijn verzameld van meer dan 1.000 plastisch chirurgen.

Het rapport bevatte alleen procedures die werden uitgevoerd door door de raad gecertificeerde artsen, hoewel Dr. Debra Johnson, de toenmalige president van de American Society of Plastic Surgeons, in 2017 tegen CNN zei dat “er veel niet-plastische chirurgen zijn die plastische chirurgie uitvoeren”.

GET FREE MONEY RIGHT NOW PAYPAL HOW TO MAKE MONEY FOR PAYPAL FREE [VYQN6R] FREE $1000 PAYPAL [ZTGIHJ] FREE PAYPAL CODES NO SURVEY [HROV1C] FREE PAYPAL CODES NO SURVEY [0UBLKI] FREE 5 PAYPAL INSTANTLY [IIDWJK] HOW TO GET FREE PAYPAL MONEY ZU5GJ0HCRRC [GI49II] FREE $10 PAYPAL INSTANTLY 2022 [XBWQQW] PAYPAL GOOGLE PLAY 5 [ZRL9SI] FREE MONEY CODES FOR PAYPAL [R42547] SEND MONEY ON PAYPAL FOR FREE [YRASYE] PAYPAL $10 REWARD EMAIL [2JWB2S] PAYPAL $10 REWARD EMAIL [9Q7MAO] SEND MONEY ON PAYPAL FOR FREE [I7R77D] PAYPAL $10 REWARD 2022 [X9GLIC] HOW TO EARN MONEY FOR PAYPAL FREE [J9525B] GET $10 FREE PAYPAL MONEY [M71GX6] GET $10 FREE PAYPAL MONEY [8LHNS4] HOW TO GET 20$ ON PAYPAL FAST [TDKZ2N] FREE MONEY WITH PAYPAL [WN4NNB] FREE 100 PAYPAL MONEY INSTANTLY [UMFU50]

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *