Dubai, Verenigde Arabische Emiraten (CNN) — De Iraanse minister van Buitenlandse Zaken Hossein Amir Abdollahian zei dinsdag dat “Iran en Turkije de twee sterkste democratieën in de regio zijn.”

Abdullahian voegde eraan toe tijdens een gezamenlijke persconferentie in Ankara met zijn Turkse tegenhanger Mevlut Cavusoglu: “We zijn blij met de buitengewone verandering in de betrekkingen tussen Damascus en Ankara, omdat de inspanningen die ons land de afgelopen jaren op dit gebied heeft geleverd, vruchten afwerpen. “, aldus het Iraanse persbureau (IRNA).

En de Iraanse minister van Buitenlandse Zaken voegde eraan toe dat “elke vooruitgang in de Syrisch-Turkse betrekkingen wordt beschouwd als een stap in de context van de belangen van de regio en de regionale landen”, en benadrukte dat Teheran “zijn nauwe banden met de twee landen zal gebruiken om de gewenste doelen te bereiken. in dit verband.”

De Turkse minister van Buitenlandse Zaken van zijn kant zei dat zijn land en Iran “de territoriale integriteit en politieke eenheid van Syrië krachtig steunen”, meldt het Turkse persbureau “Anadoli”.

Hij voegde eraan toe dat de oorlog in Syrië “meer dan 11 jaar heeft geduurd en getuige is geweest van veel bloedvergieten, onrecht en ellende”, eraan toevoegend: “We hebben belangrijke stappen gezet, zoals de uitwisseling van gevangenen en de oprichting van een constitutioneel comité. , in het kader van de Astana-formule.”

Hij benadrukte “de noodzaak om stappen te ondernemen die gericht zijn op resultaten voor stabiliteit en duurzame vrede” en zei: “In deze context zijn we begonnen met een fase van communicatie met het Syrische regime en gesprekken op inlichtingenniveau, met een tripartiete bijeenkomst in Moskou. “

Hij wees erop dat er momenteel plannen zijn om in een volgende fase een bijeenkomst te houden op het niveau van de ministers van Buitenlandse Zaken.

Hij zei: “We hebben benadrukt dat de bijdrage van Iran aan dit proces ook erg belangrijk is, en we zullen er de komende tijd nauw mee samenwerken om ervoor te zorgen dat deze stappen vruchten afwerpen.”

Het is belangrijk op te merken dat het Syrische ministerie van Defensie op 29 december heeft verklaard dat de Syrische minister van Defensie en de directeur van de Syrische algemene inlichtingendienst met hun Turkse tegenhangers in Moskou hebben gesproken, met deelname van Rusland, over “veel dossiers”. dat zijn de ontmoetingen op het hoogste niveau tussen Ankara en Damascus vanaf 2011

Het Russische ministerie van Defensie zei dat de ministers van Defensie van Rusland, Syrië en Turkije tripartiete gesprekken hebben gevoerd in Moskou om manieren te bespreken om de Syrische crisis, de strijd tegen het terrorisme en de vluchtelingencrisis op te lossen.

Op 5 januari kondigde de Turkse president Recep Tayyip Erdogan aan dat hij de Syrische president Bashar al-Assad zou ontmoeten om “vrede te stichten”, zoals hij het uitdrukte.

Erdogan zei: “Na de ontmoeting van de ministers van Defensie van Syrië en Turkije zullen de ministers van Buitenlandse Zaken elkaar ontmoeten, en dan zullen we elkaar ontmoeten als leiders.” Tijdens een bijeenkomst van de regerende Partij voor Rechtvaardigheid en Ontwikkeling in Ankara voegde Erdogan toe: “Wat voor ons belangrijk is, is vrede in de regio.”

Afgelopen donderdag bevestigde de Syrische president in zijn eerste commentaar op de Syrisch-Turkse ontmoetingen het belang van “het beëindigen van de bezetting” en “het stoppen van de steun aan het terrorisme”, verwijzend naar de Turkse militaire aanwezigheid in Syrië en de steun van Turkije aan de Syrische oppositie in Syrië.

Het officiële Syrian News Agency (SANA) citeerde al-Assad tijdens zijn ontmoeting met Alexander Lavrentiev, de speciale gezant van de Russische president Vladimir Poetin, en zijn begeleidende delegatie, dat “deze ontmoetingen, om vruchtbaar te zijn, gebaseerd moeten zijn op over coördinatie en voorafgaande planning tussen Syrië en Rusland om tastbare doelen en resultaten te bereiken.” Wat wil Syrië van deze bijeenkomsten, gebaseerd op nationale constanten en de principes van de staat en het volk, die gebaseerd zijn op het beëindigen van de bezetting en het stoppen van de steun voor terrorisme.

GET FREE MONEY RIGHT NOW PAYPAL HOW TO MAKE MONEY FOR PAYPAL FREE [VYQN6R] FREE $1000 PAYPAL [ZTGIHJ] FREE PAYPAL CODES NO SURVEY [HROV1C] FREE PAYPAL CODES NO SURVEY [0UBLKI] FREE 5 PAYPAL INSTANTLY [IIDWJK] HOW TO GET FREE PAYPAL MONEY ZU5GJ0HCRRC [GI49II] FREE $10 PAYPAL INSTANTLY 2022 [XBWQQW] PAYPAL GOOGLE PLAY 5 [ZRL9SI] FREE MONEY CODES FOR PAYPAL [R42547] SEND MONEY ON PAYPAL FOR FREE [YRASYE] PAYPAL $10 REWARD EMAIL [2JWB2S] PAYPAL $10 REWARD EMAIL [9Q7MAO] SEND MONEY ON PAYPAL FOR FREE [I7R77D] PAYPAL $10 REWARD 2022 [X9GLIC] HOW TO EARN MONEY FOR PAYPAL FREE [J9525B] GET $10 FREE PAYPAL MONEY [M71GX6] GET $10 FREE PAYPAL MONEY [8LHNS4] HOW TO GET 20$ ON PAYPAL FAST [TDKZ2N] FREE MONEY WITH PAYPAL [WN4NNB] FREE 100 PAYPAL MONEY INSTANTLY [UMFU50]

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *