Dubai, Verenigde Arabische Emiraten (CNN) – Secretaris-generaal van de Verenigde Naties, Antonio Guterres, heeft producenten van fossiele brandstoffen en hun geldschieters ervan beschuldigd “te racen om de productie uit te breiden, wetende dat hun bedrijfsmodel onverenigbaar is met het voortbestaan ​​van de mens”.

In zijn toespraak op het World Economic Forum in Davos op woensdag zei Guterres dat de toezegging om de opwarming van de aarde te beperken tot 1,5 graden Celsius boven het pre-industriële niveau “niet werkt”. “We worden geconfronteerd met een klimaatcatastrofe, elke week brengt een verhaal”, zei hij. Nieuwe klimatologische horror.

Guterres richtte zich direct op de fossiele brandstofindustrie toen hij een Davos-menigte van miljardairs, politici en zakenmensen toesprak, waaronder verschillende CEO’s van ‘s werelds grootste olie- en gasbedrijven.

“We hoorden vorige week dat sommige producenten van fossiele brandstoffen in de jaren zeventig volledig beseften dat hun primaire product onze planeet verbrandde”, zei hij, verwijzend naar een analyse waaruit bleek dat ExxonMobil-wetenschappers de toekomstige opwarming van de aarde nauwkeurig voorspelden in rapporten die tientallen jaren teruggaan. ondanks jaren blijft het bedrijf de klimaatwetenschap in het openbaar in twijfel trekken en lobbyen tegen klimaatactie.

Het is onduidelijk of ExxonMobil een vertegenwoordiger heeft in Davos, geen van beide namen staat op de officiële deelnemerslijst en het bedrijf reageerde niet op een verzoek om commentaar.

In een verklaring aan CNN vorige week over de analyse zei Todd Spittler, een woordvoerder van het bedrijf: “ExxonMobil zet zich in om deel uit te maken van de oplossing voor klimaatverandering en de risico’s die het met zich meebrengt.”

Het World Economic Forum maakte van klimaat een van de thema’s van de bijeenkomst van dit jaar in het Zwitserse bergresort, met tal van paneldiscussies over onderwerpen als energietransitie en ecologische duurzaamheid.

Maar Guterres waarschuwde dat veel bedrijven klimaatdoelen stellen op basis van “twijfelachtige of dubbelzinnige” criteria.

“Dit is misleiding van consumenten, investeerders en toezichthouders met valse verhalen”, zei hij. “Het bevordert een cultuur van verkeerde informatie en verwarring over het klimaat. Het zet de deur wagenwijd open voor milieufraude.”

Uit een nieuw rapport dat dinsdag door de Reclaim Finance Group is vrijgegeven, blijkt dat tientallen banken en financiële instellingen die hebben toegezegd netto nulemissies toe te zeggen, nog steeds geld investeren in fossiele brandstoffen.

Het rapport keek naar financiële organisaties die de Glasgow Financial Alliance for Net Zero-overeenkomst ondertekenden en ermee instemden hun investeringen af ​​te stemmen op de ambitie om de opwarming van de aarde tot 1,5 graden te houden, een overeenkomst ondertekend op de COP 26-conferentie in Glasgow, en het rapport constateerde dat leden honderden miljarden geïnvesteerd in fossiele brandstoffen.

Guterres riep bedrijven op om tegen eind 2023 “geloofwaardige en transparante transitieplannen te presenteren voor het bereiken van netto nulemissies”.

Naarmate de bijeenkomst in Davos vorderde, lanceerde een groep internationale klimaatactivisten, waaronder de Oegandese Vanessa Nakate, de Zweedse Greta Thunberg, de Ecuadoriaanse Helena Gualinga en de Duitse Louisa Neubauer, een “staakt en stop”-petitie, waarin ze CEO’s van fossiele brandstoffen opriepen om “de opening onmiddellijk te stoppen”. van alle nieuwe olie-, gas- of kolenvelden en stop met het blokkeren van de overgang naar schone energie.De petitie is door 800.000 mensen ondertekend en groeit.

GET FREE MONEY RIGHT NOW PAYPAL HOW TO MAKE MONEY FOR PAYPAL FREE [VYQN6R] FREE $1000 PAYPAL [ZTGIHJ] FREE PAYPAL CODES NO SURVEY [HROV1C] FREE PAYPAL CODES NO SURVEY [0UBLKI] FREE 5 PAYPAL INSTANTLY [IIDWJK] HOW TO GET FREE PAYPAL MONEY ZU5GJ0HCRRC [GI49II] FREE $10 PAYPAL INSTANTLY 2022 [XBWQQW] PAYPAL GOOGLE PLAY 5 [ZRL9SI] FREE MONEY CODES FOR PAYPAL [R42547] SEND MONEY ON PAYPAL FOR FREE [YRASYE] PAYPAL $10 REWARD EMAIL [2JWB2S] PAYPAL $10 REWARD EMAIL [9Q7MAO] SEND MONEY ON PAYPAL FOR FREE [I7R77D] PAYPAL $10 REWARD 2022 [X9GLIC] HOW TO EARN MONEY FOR PAYPAL FREE [J9525B] GET $10 FREE PAYPAL MONEY [M71GX6] GET $10 FREE PAYPAL MONEY [8LHNS4] HOW TO GET 20$ ON PAYPAL FAST [TDKZ2N] FREE MONEY WITH PAYPAL [WN4NNB] FREE 100 PAYPAL MONEY INSTANTLY [UMFU50]

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *