Dubai, Verenigde Arabische Emiraten (CNN) – Zwangere vrouwen en hun zich ontwikkelende baby’s lopen een groter risico op ernstige gevolgen als ze COVID-19 oplopen, en een onlangs gepubliceerde belangrijke internationale review laat zien hoe catastrofaal die risico’s kunnen zijn.

De studie, gepubliceerd in het tijdschrift BMJ Global Health, is gebaseerd op gegevens van 12 onderzoeken die zijn uitgevoerd in verschillende landen, waaronder de Verenigde Staten. Bij de onderzoeken waren samen meer dan 13.000 zwangere vrouwen betrokken, van wie er bijna 2.000 een bevestigd of waarschijnlijk geval van COVID-19 hadden. De gezondheidsresultaten van deze vrouwen en hun baby’s werden vergeleken met die van bijna 11.000 zwangere vrouwen die bij de geboorte negatief testten op het coronavirus of antistoffen tegen het virus hadden.

Studies hebben vastgesteld dat ongeveer 3% van de zwangere vrouwen die besmet zijn met “Covid-19” intensieve zorg nodig heeft, en ongeveer 4% heeft een of andere vorm van intensieve zorg nodig. Dit was veel groter dan het aantal zwangere vrouwen dat dit soort zorg nodig had voor andere infecties.

Vergeleken met zwangere vrouwen die geen “Covid-19” hadden, hadden zwangere vrouwen met Covid ongeveer 4 keer meer kans om op de intensive care te worden opgenomen, 15 keer meer kans om kunstmatige beademing nodig te hebben en 7 keer meer kans om te overlijden. Ze hadden een hoger risico op zwangerschapsvergiftiging, bloedstolsels en problemen door hoge bloeddruk. Kinderen van moeders die besmet zijn met “Covid-19” hebben meer kans om te vroeg geboren te worden en hebben een lager gewicht.

Eerdere studies hebben gesuggereerd dat COVID-19 het risico op doodgeboorte kan verhogen, maar dit grote overzicht kon dit niet bevestigen.

De risico’s zijn constant van het ene land naar het andere

Desalniettemin schetsen de resultaten een duidelijk beeld, waaruit blijkt dat zwangerschapsrisico’s toenemen als gevolg van de “Covid-19” -infectie.

“Het is heel duidelijk, consistent, weet je, als we het hebben over Zweden, waar we uitstekende zwangerschapsresultaten hebben, of andere landen waarvan we weten dat we grotere problemen hebben in termen van ziekte en overlijden onder moeders, en infectie met de Het coronavirus tijdens de zwangerschap verhoogt het risico.

De studie heeft enkele kanttekeningen die de toepasbaarheid van de resultaten op zwangere vrouwen in het tijdperk van het Omicron-mutante Corona-virus zouden kunnen beperken.

De onderzoeken werden relatief vroeg in de pandemie uitgevoerd, toen de meeste mensen niet gevaccineerd en niet geïnfecteerd waren. Dit betekent dat de zwangere vrouwen in de studie waarschijnlijk een groter risico liepen, niet alleen omdat ze zwanger waren, maar ook omdat ze immuungecompromitteerd waren voor het virus, omdat ze geen eerdere immuniteit hadden om hen te helpen de infectie te bestrijden.

Sindsdien zijn veel zwangere vrouwen gevaccineerd, besmet met COVID-19 of beide. Volgens de Amerikaanse Centers for Disease Control and Prevention (CDC) heeft vanaf de eerste week van januari ongeveer 72% van de zwangere vrouwen in de VS hun eerste ronde van het COVID-19-vaccin gekregen, en naar schatting 95% van de Amerikanen zijn besmet. minstens één keer met “COVID-19” of ertegen gevaccineerd zijn. Dit betekent dat ze mogelijk een immuungeheugen hebben tegen het virus dat hen kan beschermen tegen ernstige gevolgen.

Dit immuungeheugen lijkt echter na verloop van tijd te vervagen. Uit gegevens van de Amerikaanse Centers for Disease Control and Prevention blijkt dat slechts 19% van de zwangere vrouwen een booster-injectie heeft gekregen, wat betekent dat velen van hen misschien niet zo beschermd zijn tegen het virus als ze denken.

De hoofdauteur van de studie, Emily Smith, assistent-professor Global Health aan de George Washington University, merkte op dat de bevindingen van de studie het risico op infectie met “COVID-19” en zwangerschap bij niet-gevaccineerde mensen weerspiegelen.

Helaas hebben veel landen volgens Smith nog steeds geen duidelijke richtlijnen die vaccinatie tijdens de zwangerschap aanbevelen. En er zijn sommige delen van de wereld, zoals China, waar nog niet veel mensen besmet zijn geraakt met het coronavirus.

Vaccinatie is noodzakelijk

Voor mensen die de risico’s en voordelen van het COVID-19-vaccin tijdens de zwangerschap proberen af ​​te wegen, zei Smith dat deze studie de weegschaal sterk helpt om het vaccin te krijgen.

“Het is de moeite waard om jezelf te beschermen tijdens de zwangerschap,” voegde ze eraan toe.

Ze zei dat in dit onderzoek niet is gekeken naar de voordelen van vaccinatie tijdens de zwangerschap, maar dat andere onderzoeken een significante vermindering van het risico op doodgeboorte, vroeggeboorte, ernstige ziekte of moedersterfte hebben aangetoond.

Dr. Justin Labin, directeur van de afdeling Maternale en foetale geneeskunde van de Cleveland Clinic, die niet betrokken was bij het onderzoek, prees de studie en merkte op dat de resultaten eerder onderzoek ondersteunen waaruit bleek dat “Covid-19” het risico op catastrofale gevolgen voor moeder en kind.

Hij wees erop dat de resultaten het belang benadrukken van het verminderen van “Covid-19” en het behandelen van zwangere vrouwen.

Labin vertelde CNN dat een specifiek voorgeschreven of aanbevolen behandeling niet mag worden onthouden vanwege zwangerschap of borstvoeding.

GET FREE MONEY RIGHT NOW PAYPAL HOW TO MAKE MONEY FOR PAYPAL FREE [VYQN6R] FREE $1000 PAYPAL [ZTGIHJ] FREE PAYPAL CODES NO SURVEY [HROV1C] FREE PAYPAL CODES NO SURVEY [0UBLKI] FREE 5 PAYPAL INSTANTLY [IIDWJK] HOW TO GET FREE PAYPAL MONEY ZU5GJ0HCRRC [GI49II] FREE $10 PAYPAL INSTANTLY 2022 [XBWQQW] PAYPAL GOOGLE PLAY 5 [ZRL9SI] FREE MONEY CODES FOR PAYPAL [R42547] SEND MONEY ON PAYPAL FOR FREE [YRASYE] PAYPAL $10 REWARD EMAIL [2JWB2S] PAYPAL $10 REWARD EMAIL [9Q7MAO] SEND MONEY ON PAYPAL FOR FREE [I7R77D] PAYPAL $10 REWARD 2022 [X9GLIC] HOW TO EARN MONEY FOR PAYPAL FREE [J9525B] GET $10 FREE PAYPAL MONEY [M71GX6] GET $10 FREE PAYPAL MONEY [8LHNS4] HOW TO GET 20$ ON PAYPAL FAST [TDKZ2N] FREE MONEY WITH PAYPAL [WN4NNB] FREE 100 PAYPAL MONEY INSTANTLY [UMFU50]

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *