Dubai, Verenigde Arabische Emiraten (CNN) – De Amerikaanse president Joe Biden bevestigde dinsdag in een verklaring van het Witte Huis dat zijn land “de veiligheid van de VAE en onze andere partners in het Midden-Oosten zal blijven ondersteunen, onder meer door het verstrekken van de nodige militaire hulp.” op de verjaardag van de Houthi-aanval op civiele faciliteiten in de hoofdstad van de VAE, Abu Dhabi.

De Houthi-groep in Jemen richtte zich op 17 januari 2022 op de uitbreiding van Abu Dhabi International Airport en het Mussafah-gebied van de hoofdstad van de VAE, met een groot aantal slachtoffers tot gevolg.

“Een jaar geleden werd vanuit Jemen een terroristische aanslag gepleegd op burgerlocaties in de Verenigde Arabische Emiraten met twee ballistische raketten en een reeks drones”, zei Biden. “Tijdens die gruwelijke aanval kwamen drie onschuldige burgers om het leven, terwijl de luchtverdedigingssystemen van de Emiraten de raketten onderschepten, een kenmerk van onze samenwerking.” tientallen jaren veiligheid.

“Vandaag herdenken we de levens die we zo tragisch hebben verloren en bevestigen we opnieuw de inzet van de Verenigde Staten voor de veiligheid en bescherming van de bevolking van de Emiraten”, voegde hij eraan toe.

“De Verenigde Staten werken nauw samen met mijn vriend, president Sheikh Mohammed bin Zayed, en zullen hem blijven steunen terwijl hij zich verdedigt tegen bedreigingen, zowel vanuit Jemen als elders”, benadrukte hij.

Hij voegde eraan toe: “We blijven standvastig in onze inspanningen om de oorlog in Jemen vreedzaam te beëindigen door middel van diplomatie, en de Verenigde Staten zullen de veiligheid van de VAE en onze andere partners in het Midden-Oosten blijven ondersteunen, onder meer door de nodige militaire hulp te bieden. “

“Terwijl we ons de tragische gebeurtenissen van een jaar geleden herinneren, staan ​​we pal om ervoor te zorgen dat ze niet opnieuw gebeuren”, voegde hij eraan toe.

De Amerikaanse president zei: “Terwijl de Verenigde Arabische Emiraten zich voorbereiden om de wereld te verwelkomen om de klimaatuitdaging aan te gaan tijdens de achtentwintigste editie van de Conferentie van de Verenigde Naties over klimaatverandering (COP 28) volgend najaar, blijven de Verenigde Staten en de VAE werk om nieuwe en impactvolle initiatieven te promoten, zoals het Clean Energy Acceleration Partnership en het Global Infrastructure and Investment Partnership.

Hij benadrukte: “Ons sterke partnerschap is noodzakelijk om een ​​gemeenschappelijke toekomst van vrede, stabiliteit en grotere integratie in de hele regio op te bouwen.”

In dezelfde context zei het Witte Huis in een verklaring dat de Amerikaanse vice-president Kamala Harris tijdens een telefoongesprek met sjeik Mohammed bin Zayed, president van de VAE, bevestigde “de voortdurende inzet van de Verenigde Staten voor de veiligheid en bescherming van de Verenigde Arabische Emiraten”. mensen van de Emiraten en de kracht van het bilaterale partnerschap met de Verenigde Arabische Emiraten, dat essentieel is voor het bevorderen van onze gedeelde visie op vrede, stabiliteit en integratie in de regio.”

De verklaring voegde eraan toe dat ze “de lopende samenwerking tussen de Verenigde Staten en de Verenigde Arabische Emiraten bespraken om de klimaatcrisis aan te pakken”.

GET FREE MONEY RIGHT NOW PAYPAL HOW TO MAKE MONEY FOR PAYPAL FREE [VYQN6R] FREE $1000 PAYPAL [ZTGIHJ] FREE PAYPAL CODES NO SURVEY [HROV1C] FREE PAYPAL CODES NO SURVEY [0UBLKI] FREE 5 PAYPAL INSTANTLY [IIDWJK] HOW TO GET FREE PAYPAL MONEY ZU5GJ0HCRRC [GI49II] FREE $10 PAYPAL INSTANTLY 2022 [XBWQQW] PAYPAL GOOGLE PLAY 5 [ZRL9SI] FREE MONEY CODES FOR PAYPAL [R42547] SEND MONEY ON PAYPAL FOR FREE [YRASYE] PAYPAL $10 REWARD EMAIL [2JWB2S] PAYPAL $10 REWARD EMAIL [9Q7MAO] SEND MONEY ON PAYPAL FOR FREE [I7R77D] PAYPAL $10 REWARD 2022 [X9GLIC] HOW TO EARN MONEY FOR PAYPAL FREE [J9525B] GET $10 FREE PAYPAL MONEY [M71GX6] GET $10 FREE PAYPAL MONEY [8LHNS4] HOW TO GET 20$ ON PAYPAL FAST [TDKZ2N] FREE MONEY WITH PAYPAL [WN4NNB] FREE 100 PAYPAL MONEY INSTANTLY [UMFU50]

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *