Dubai, Verenigde Arabische Emiraten (CNN) — Dagdromen kan ons veel voordelen opleveren. Onderzoek heeft aangetoond dat ze een bron van plezier zijn, een manier om verveling kwijt te raken, ons vermogen om mentaal te ontsnappen aan het heden en innovatie, probleemoplossing, planning en bovendien een remedie tegen eenzaamheid vergroten.

Volgens een artikel gepubliceerd op de website van de non-profitorganisatie The Conversation identificeert het concept van dagdromen dat deze dromen gedachten zijn die niets te maken hebben met wat we momenteel doen, en dat ze een groot deel van ons wakkere leven in beslag nemen , met een gemiddeld tijdspercentage van ongeveer 30%. . Dagdromen maakt ook deel uit van onze dagelijkse bewuste ervaring. Mensen zien het als een standaardinstelling waar ze naar terugkeren, vooral als we alledaagse taken uitvoeren die niet veel nadenken vereisen.

Naar schatting 2,5% van de volwassenen ervaart echter een vorm van overmatig dagdromen dat bekend staat als dagdromenstoornis. Degenen die dit soort dagdromen ervaren, staan ​​bekend als onaangepaste dagdromers of wat bekend staat als het dwangmatig bezig zijn met levendige fantasieën en verstrikkingen in overmatig dagdromen, wat hun vermogen om te functioneren in het dagelijks leven verstoort.

Wat zijn onaangepaste dagdromen?

Onaangepast dagdromen verschilt op verschillende manieren van normaal dagdromen.

In tegenstelling tot typische dagdromen, die van korte duur kunnen zijn en een paar seconden duren, kunnen mensen die overdromen urenlang in een enkele dagdroom doorbrengen. Een studie wees uit dat mensen die last hebben van overmatig dagdromen minstens de helft van hun wakkere uren doorbrengen ondergedompeld in opzettelijk geconstrueerde denkbeeldige werelden. Deze fictieve werelden zijn vaak rijk en fantasierijk en worden gekenmerkt door complexe plots en verhalen die zich in de loop der jaren ontwikkelen.

De denkbeeldige werelden van hyperactieve dromers zijn levendig en lonend, en de behoefte om verbeeldingskracht te ontwikkelen kan urgent en verslavend zijn. Bij overmatig dagdromen hebben ze een sterk verlangen om te dagdromen en voelen ze zich bedroefd wanneer dit niet mogelijk is of wordt onderbroken. De meesten vinden het ook moeilijk om te stoppen of zelfs de tijd die ze besteden aan dagdromen te verminderen.

Maar prioriteit geven aan tijd doorbrengen in ingebeelde alternatieve realiteiten boven fysieke en sociale behoeften kan problemen veroorzaken op het werk, op school en het onderhouden van hechte relaties. Veel mensen met onaangepast (overmatig) dagdromen melden stress, slaapproblemen en schaamtegevoelens over hun dagdroomactiviteit, die ze voor anderen kunnen verbergen.

Het is belangrijk op te merken dat interactief dagdromen en levendige fantasierijke activiteit hypothetisch niet leiden tot onaangepastheid. En wat dagdromen “onaangepast” maakt, is de moeilijkheid om het te beheersen, het heeft voorrang op het echte leven en het conflict van dwangmatig dagdromen met belangrijke levensdoelen en relaties.

Waarom gebeurt dit?

Onderzoekers geloven dat mensen die last hebben van overmatig dagdromen een aangeboren vermogen hebben tot innovatieve, interactieve fantasieën. Velen ontdekken dit vermogen al vroeg in de kindertijd, en verbeelding en dagdromen kunnen worden gebruikt om gevoelens van verdriet te beheersen door een innerlijke wereld van troost te creëren waarin ze kunnen ontsnappen aan de realiteit.

Sommigen van degenen die dit ervaren, gebruiken dagdromen misschien als een strategie om ermee om te gaan. De activiteit van dagdromen kan bijvoorbeeld afleiden van een onaangename realiteit, wat kan helpen bij het omgaan met trauma, moeilijke levensgebeurtenissen of sociaal isolement. Maar dit kan leiden tot een vicieuze cirkel van dwangmatige verbeeldingskracht, omdat het gebruik van verbeeldingskracht om negatieve gevoelens te vermijden de drang om te dagdromen kan verergeren.

In veel opzichten wordt dagdromen een gedragsverslaving die problemen veroorzaakt die we graag willen verlichten. Het is misschien niet verrassend dat mensen onaangepast dagdromen ervaren naast andere stoornissen, waarvan ADHD, angst, depressie en obsessief-compulsieve stoornis de meest voorkomende zijn.

Er lijkt een sterk verband te bestaan ​​tussen obsessief-compulsieve stoornis (OCD) en onaangepast dagdromen. Uit een onderzoek bleek dat meer dan de helft van de deelnemers met onaangepast dagdromen ook tekenen van OCS vertoonde. Dit feit suggereert mogelijke gemeenschappelijke mechanismen tussen deze twee stoornissen, waaronder opdringerige gedachten, dissociatie en gebrek aan cognitieve controle.

Bovendien betekent het feit dat onaangepast dagdromen niet wordt erkend als een psychische aandoening, ook dat we weinig weten over de behandelingsopties. Er is één gedocumenteerde casestudy, gepubliceerd in een collegiaal getoetst tijdschrift, van een 25-jarige man die de tijd die hij besteedde aan dagdromen kon halveren, van ongeveer drie uur per dag tot minder dan anderhalf uur. . Dat lukte hem binnen een half jaar, waarbij hij een reeks psychologische behandelingen onderging, zoals cognitieve gedragstherapie en mindfulness.

Hoewel de behandeling geen invloed had op de dagdroomtevredenheid, rapporteerde hij verbeteringen in werk en sociaal functioneren, evenals in latente obsessies. De verwachting is dat naarmate het bewustzijn en begrip van hyperdromen toeneemt, er meer behandelingsopties beschikbaar zullen komen voor patiënten.

GET FREE MONEY RIGHT NOW PAYPAL HOW TO MAKE MONEY FOR PAYPAL FREE [VYQN6R] FREE $1000 PAYPAL [ZTGIHJ] FREE PAYPAL CODES NO SURVEY [HROV1C] FREE PAYPAL CODES NO SURVEY [0UBLKI] FREE 5 PAYPAL INSTANTLY [IIDWJK] HOW TO GET FREE PAYPAL MONEY ZU5GJ0HCRRC [GI49II] FREE $10 PAYPAL INSTANTLY 2022 [XBWQQW] PAYPAL GOOGLE PLAY 5 [ZRL9SI] FREE MONEY CODES FOR PAYPAL [R42547] SEND MONEY ON PAYPAL FOR FREE [YRASYE] PAYPAL $10 REWARD EMAIL [2JWB2S] PAYPAL $10 REWARD EMAIL [9Q7MAO] SEND MONEY ON PAYPAL FOR FREE [I7R77D] PAYPAL $10 REWARD 2022 [X9GLIC] HOW TO EARN MONEY FOR PAYPAL FREE [J9525B] GET $10 FREE PAYPAL MONEY [M71GX6] GET $10 FREE PAYPAL MONEY [8LHNS4] HOW TO GET 20$ ON PAYPAL FAST [TDKZ2N] FREE MONEY WITH PAYPAL [WN4NNB] FREE 100 PAYPAL MONEY INSTANTLY [UMFU50]

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *